Archief

Archief voor de ‘Kids’ Categorie

Ik zie…., ik zie… Paris!

12 januari 2014

EifeltorenIn 2012 hadden we onze kinderen met Kerst een envelopje met inhoud gegeven, maar de meiden vonden dat eigenlijk niet zo heel leuk. We kwamen toen met het idee om in plaats daarvan dan eens een leuk uitstapje te maken en dat vonden ze een goed idee. Een paar weken geleden kregen we toevallig een mailtje van Travelbird met daarin een aanbieding voor een hotelkamer in Parijs en dat was tot onze verrassing helemaal niet zo heel erg duur. We hebben daarna via bookings.com een leuk hotelletje geboekt om de hoek bij de Sacre Coeur. Onze zonen hebben altijd een soort van geldtekort, dus die konden we gewoon weer gelukkig maken met een kerstvergoeding.

Maandag 23 december hadden Danique en Bregje afgesproken om samen kerstinkopen te gaan doen en toen Inge die avond Bregje weer op kwam halen en hoorde van onze plannen was ze ook gelijk enthousiast. Zeker toen ze hoorde dat er nog twee plaatsen in onze auto vrij waren. Diezelfde avond heeft ze nog een kamer geboekt in hetzelfde hotel. Lees meer…

Gewoon wij, Kids, Vakantie

Huisdier nummer 3

29 februari 2012

Daphne is vorige maand een ‘elfje’ geworden en ze wilde haar verjaardagsgeld graag uitgeven aan … jawel, een hamster. De zoektocht op Marktplaats kon dus weer beginnen. Al snel vonden we een prachtige kooi en toen moesten we natuurlijk nog op zoek naar een bewoonster. Daphne wilde graag een meisjeshamster, want die zijn volgens haar veel liever en dat is waarschijnlijk ook wel zo. Gisteravond konden we dan ons nieuwe huisdiertje op gaan halen. We belden aan bij een enthousiaste mevrouw met een passie voor hamsters en alles wat daar op lijkt. Nadat ze ons alle eekhoorns, muizen en verschillende soorten hamsters had laten zien, was het moment gekomen voor Daphne om een keuze te maken. En dat valt niet mee als een heleboel hamsters je aankijken en naar je piepen: ‘kies mij’ ‘kies mij’! Over de kleur hoefde ze in ieder geval niet meer na te denken, het moest een witte worden. En het is gelukt, mag ik jullie voorstellen aan huisdier nummer 3, haar naam is Lola maar we noemen haar Meis(sie). Voor de duidelijkheid, de linker is natuurlijk Snoesje van Danique!

Beestjes, Kids

Girls Night Out

5 februari 2012

Daphne is zaterdag 28 januari 11 jaar geworden en dat moest natuurlijk ook met een paar vriendinnetjes gevierd worden. Omdat de jarige job een enorme fan is van de ‘Hoe overleef ik’ boeken van Francine Oomen, leek het me een superleuk idee om naar de gelijknamige musical te gaan die gisteravond in Theater de Bussel te zien was. Tony had een paar weken geleden al een originele uitnodiging gemaakt, zodat de vriendinnetjes gisteren precies op tijd arriveerden om met z’n allen frietjes te eten. Daarna zijn we vertrokken naar Oosterhout en hebben genoten van een vrolijke musical vol liefde, liedjes en survivaltips.

Na afloop organiseerde  Theater de Bussel een te gekke Afterparty. Er was een DJ zodat de feestbeestjes even lekker konden dansen. Je kon je nagels mooi laten lakken, je prachtig op laten maken of je haar laten doen. Ook kon je op de foto als een echt covermodel. Er was ook gezorgd voor lekkere hapjes en heerlijke alcoholvrije cocktails. Na afloop van de Girls Night Out kregen de meiden allemaal nog een goodiebag mee naar huis. Volgens Daphne was dit echt het allerleukste verjaardagsfeestje ooit. ‘Waar is dat feestje? Daar was dat feestje!’

Kids

Surprise op 3e kerstdag

31 december 2011

Sinds een paar jaar hebben we de ‘Donders traditie’ in ere hersteld. We trekken in november lootjes en hebben zo een aantal weken de tijd om voor elkaar wat kleine cadeautjes te kopen die we tijdens de kerstdagen aan elkaar kunnen geven. Vorig jaar zijn ook Piet en Toos aan ons groepje toegevoegd. Het was tot nu toe altijd vrijblijvend om er een surprise bij te maken, maar deze keer hadden we afgesproken dat iedereen iets in elkaar zou knutselen. Met onze wagen volgeladen met een hoop creativiteit vertrokken we dus dinsdagavond naar Piet en Toos.

Nadat we eerst met z’n allen gegeten hadden kon de pret beginnen. Daphne kon niet meer wachten, dus zij mocht als eerste haar surprise, een pak pannenkoekenmix, aan Piet geven, Piet gaf een auto aan Tony, Tony een Wii aan Danique, Danique een kunstwerk aan Danny en Danny het Habbohotel aan Daphne.

Dat was een mooi moment om wat lekkers te nuttigen. Piet en Toos hadden hun best gedaan, we werden getrakteerd op heerlijk ijs,  vruchten en warme kersen met slagroom! Nadat iedereen zijn natje en droogje weer achter de kiezen had konden we verder. Gaan we weer:

Bregje had een nagellakpotje gemaakt voor Rowie, Rowie een H&M shoppingbag voor mij en ik een mobieltje voor Bregje. Nick had heel erg zijn best gedaan voor Toos, een heus pakketje van Bol.com. Toos een snoep kunstwerk voor Joke, Joke een laptop voor Nick en toen bleven Piet en Inge over. Die hadden dus iets voor elkaar geknutseld, Piet maakte een skipiste voor Inge, en Inge een stanleymes voor Piet.

En zo waren alle surprises en cadeautjes vergeven, tenminste, zo leek het. Er kwam namelijk nog een verrasing voor Rowie. Joke en Inge waren de afgelopen twee jaar Rowie ‘vergeten’ en zo kwam ze twee keer zonder cadeautjes te zitten. Dat was eigenlijk al goed gemaakt, maar het zat ze toch nog niet helemaal lekker. En om er nu voor eens en voor altijd vanaf te zijn hadden de kerstvrouwen een liedje ingestudeerd, speciaal voor Rowie. Na afloop wilden mijn bonusdochter en ik ook nog even kijken hoe dat voelde en zo kwam ons heel gezellige avondje ten einde. Piet en Toos, tot volgend jaar!

Gewoon wij, Kids

Operatie nummer 3

28 december 2011

Allereerst wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden omdat ik www.tonpat.nl een beetje verwaarloos de laatste tijd. Sinds wordfeud in mijn leven is gekomen maak ik weinig tijd vrij voor andere dingen. Mijn laptop blijft tegenwoordig dus vooral in de la liggen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niks meer gebeurt in het leven van ‘TonPat en de rest’.

Laat ik eens beginnen met een verslag van de derde, en hopelijk nu dan echt de laatste, operatie van Danny. Vorige week donderdag 22 december werd hij om 8.00 uur in het ziekenhuis verwacht. Hij moest zich melden op de kinderafdeling waar al een bedje voor hem klaarstond. Gelukkig zag de mannelijke verpleegster al snel dat Danny zich beter thuis zou voelen in een bed van de ‘grote mensen afdeling’. Toen dat geregeld was werd hij naar de operatiekamer gereden waar al een hele rij bedden stond te wachten, iedereen wilde zeker net voor de feestdagen nog even geholpen worden. Nadat ik mezelf in een steriele overall had gehesen konden we verder lopen. En toen was het wachten op de anesthesist. Maar ik moet zeggen, ze zijn in zo’n operatiekamer overal op voorbereid. Aan het plafond aldaar hadden ze een beeldscherm opgehangen zodat we nog even konden kijken en luisteren naar een heerlijk ontspannende hardstyle beat. Omdat ik had gerekend op een dagvullende operatie, ben ik nadat ze Danny in slaap hadden gezongen, naar Breda gereden om een paar uurtjes te gaan werken. Maar al vroeg in de middag werd ik door het ziekenhuis gebeld, Danny was weer op weg naar de verkoeverkamer. Ik ben dus van De Zonnebloem weer terug naar Tilburg gereden en heb daar twee uur naar een snurkende jongeman zitten kijken. Uiteindelijk werd hij terug naar de kinderafdeling gebracht, maar wakker worden wilde nog niet echt lukken. Dit was ook de eerste keer dat hij had aangegeven dat hij veel pijn had en daarom hadden ze hem morfine gegeven. Dat verklaarde misschien waarom hij zijn ogen nog niet echt open kreeg. ‘s Avonds ben ik met Danique en mijn paps en mams nog even gaan kijken of hij inmiddels ontwaakt was, maar dat was niet echt het geval. Na een kwartiertje hebben we hem dus maar met rust gelaten en zijn weer huiswaarts gegaan. Tot mijn grote verrassing bleek het de volgende dag al een heel stuk beter te gaan zodat hij in een rolstoeltje het ziekenhuis kon verlaten. Opa en oma hadden aangeboden dat ze hem wel op wilden halen en zo geschiedde. Inmiddels zijn vanmorgen de hechtingen uit zijn gezicht gehaald en ziet het er allemaal al behoorlijk goed uit. Zodra de zwellingen minder zijn zouden we al echt resultaat moeten kunnen zien, wij zijn ontzettend benieuwd of de operatie deze keer wel gelukt is …..

Kids

Life goes on

24 november 2011

Je zou kunnen zeggen dat we een behoorlijk roerig weekendje achter de rug hebben. Danny heeft in de nacht van zaterdag op zondag de hoofdrol gespeeld in een slechte film die uiteindelijk toch nog ‘goed’ afliep. Na afloop van een gezellig verjaardagsfeestje is hij onderweg door drie mannen van zijn fiets getrokken en in een donkere auto meegenomen. Ze hebben zijn spullen afgepakt en hem daarna in het donkere bos achtergelaten. De politie is op dit moment nog steeds druk bezig met het onderzoek en ondertussen gaat het leven gewoon verder …

Kids

Wie is Snoesje, wie is toch dat snoesje?

17 september 2011

En gisteren was het dan zover, de dertig dagen waren eindelijk voorbij. Danique heeft het er de afgelopen tijd maar druk mee gehad. Ze moest natuurlijk haar slaapkamer steeds netjes opruimen en ondertussen ook nog tijd vrijmaken om op Marktplaats op zoek te gaan naar een paar Russische dwerghamsters. Uiteindelijk vond ze twee hamstervrouwtjes die op zeven augustus in ‘s-Hertogenbosch waren geboren. De planning was dat we die gisteravond op zouden gaan halen. Deze week las Danique echter op internet het volgende bericht:

‘Zoals je hierboven kunt lezen is het mogelijk om twee Russische dwerghamsters van hetzelfde geslacht samen te houden, maar dit is niet zonder risico’s en kan mogelijk fout gaan met een eventuele dodelijke afloop. Denk daarom twee keer na indien u overgaat tot het aanschaffen van twee of meer dwerghamsters!

We vertrokken gisteren dus naar ‘s-Hertogenbosch om niet twee maar één hamster op te halen. Ook de naam werd op het laatste moment nog gewijzigd, in plaats van Lucky en Happy werd het nu kortweg Snoesje. En voor dit snoezige Snoesje is natuurlijk alleen het allerbeste goed genoeg. Speciaal voor haar werd een riante villa klaargezet en deze hoeft ze nu met helemaal niemand te delen.

Beestjes, Kids

Hamsteren

25 augustus 2011

Danique heeft de laatste weken van haar vakantie nog behoorlijk wat geld verdiend en zo’n ‘enorm’ bedrag jeukt dan natuurlijk ontzettend in je spaarpotje. Na de eerste uitbetaling wist ze zeker dat ze een nieuwe mobiel wilde gaan kopen, ze had er zelfs al eentje gevonden op Marktplaats. Ik probeerde haar duidelijk te maken dat ze dan gelijk helemaal blut zou zijn en er zelfs geen geld meer overbleef om beltegoed te kopen. De teleurstelling was groot maar, verrassend genoeg, ook weer snel vergeten. De volgende dag wist ze namelijk zeker waar ze het aan uit wilde geven, een hamster leek haar helemaal het einde. Tony en ik probeerden haar nog op andere gedachten te brengen, maar ze leek erg zeker van haar zaak. Gedurende ons gesprekje kwam Tony op het geweldige idee om haar een hamster te beloven als ze dertig dagen haar slaapkamer netjes opgeruimd zou houden. Het is daar namelijk altijd een gigantische puinhoop en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Als ze deze opdracht zou volbrengen, konden we er wel van uitgaan dat ze echt heeeeel graag een hamster wil. Inmiddels is er een week verstreken, de dagen worden afgestreept op een schoolbordje. En ik moet zeggen, iedere keer als ik nu haar kamer binnen loop, kan ik mijn ogen niet geloven.

Mijn handtekening heb ik onder een, door Danique opgesteld, contract moeten zetten, dus ik kan er ook echt niet meer onderuit. De kans wordt met de dag groter dat we over een paar weken gezinsuitbreiding gaan krijgen. Ik heb haar trouwens beloofd dat ze er van mij een hamstertje bij krijgt, met z’n twee is tenslotte gezelliger dan alleen.

Edit: Ondertussen wordt natuurlijk al volop nagedacht over een geschikte naam voor die kleine beestjes. Danique zelf gaat tot nu toe voor Lucky en Happy, mij lijkt Rock en Roll erg swingend, maar Inge kwam zojuist met het grappigste idee tot nu toe: Geer en Goor.

Beestjes, Kids

Motorritje ter afsluiting

30 juli 2011

Afgelopen woensdag kwam Bregje een nachtje bij ons logeren en de meiden kwamen op het lumineuze idee om vandaag naar de Efteling te gaan. Volgens Danique en Rowie kunnen abonnementhouders een aantal toegangskaartjes kopen voor de helft van het geld, dus daar hadden Daphne en Bregje wel oren naar. Helaas kwamen we er gisteren achter dat die kaartjes niet geldig zijn in de weekenden, dus heel even leek het erop dat het geplande uitje niet door zou gaan. Vanochtend belde Inge, haar dochter was toch wel heel erg teleurgesteld en dat gold natuurlijk ook voor Daphne. We hebben dus maar over onze moederhartjes gestreken en vanmiddag vier blije meiden bij de Efteling afgezet. Volgens de laatste berichten hebben ze het daar reuze naar hun zin.

En omdat het in ieder geval droog was, wilden Tony en ik van de gelegenheid gebruik maken om een motorritje te maken. Wij laten ons niet uit het veld slaan door een temperatuur die eerder aan herfst doet denken en een blauwe lucht die bedekt wordt door een dikke laag donkere stapelwolken. Tony had een route uitgezet door Brabant zodat we op ieder gewenst moment af zouden kunnen haken. Maar dat hebben we natuurlijk niet gedaan, we moeten tenslotte ook weer een beetje de Nederlandse cultuur opsnuiven. Want wat te denken van die prachtige boten in ‘Port Waspik’ of de prachtig begroeide berg in ‘Saint Poederoyen’? Daarvan krijg je zelfs weer een beetje dat fijne vakantiegevoel terug!

Uiteindelijk werd het toch een beetje te fris en op dit moment vraag ik me af of ik ooit nog van die kippenvel af ga komen, maar het was toch een mooi ritje ter afsluiting van onze vakantie.

Auto / Motor, Kids

Hersteloperatie

7 juli 2011

Het is donderdagmiddag 15.00 uur, ring, ring, ring: ‘Hallo, met Patriesja. Goedemiddag, met de secretaresse van de plastisch chirurg. Is je moeder thuis? Haha, ik BEN de moeder.’ Voelt toch wel een beetje als een compliment, ik klink schijnbaar nog jong. Maar goed, ze belde dus met goed nieuws. Ze wilde een afspraak maken voor de derde ‘hersteloperatie’ van Danny en wel op korte termijn, volgende week naar de anesthesist gevolgd door de operatie op 21 juli. In verband met ons aanstaande vertrek naar het buitenland is dat natuurlijk onmogelijk, maar ze kon gelukkig wel gelijk een andere afspraak met me maken. Nog even onder voorbehoud, woensdag 27 juli (of was het nou dinsdag 26 juli?) naar de anesthesist en de operatie staat voorlopig gepland op donderdag 25 augustus. Dat komt een ietsiepietsie ongelukkig uit omdat het nieuwe schooljaar de week daarna weer van start gaat en hij dus waarschijnlijk gelijk een paar dagen moet gaan missen, maar dat mag de pret niet drukken.

Kids