Archief

Archief voor de ‘Auto / Motor’ Categorie

Ons (verkort) weekendje weg

27 mei 2013

Hotel Belle-Vue ViandenWe hebben er lang naar uit gekeken en daar was het dan eindelijk, ons motor-weekendje weg. SuperOma Joke had aangeboden om op te passen en ze mochten vrijdag al komen. Met de maandag van Pinksteren erbij zijn dat dus vier dagen, joepie! De weersvoorspellingen waren een beetje onduidelijk en zeker niet eenduidig. Gelukkig zou het op vrijdag tijdens de heenreis droog blijven en op zaterdag, onze eerste toerdag, ook.Dat droog  blijven klopte wel als je alles tussen Eindhoven en Vianden niet meerekent. We reden tegen half twaalf weg en ondanks dat het niet heel erg warm was, was het wel droog.

Nu kan ik een heel verhaal gaan schrijven over onze heenreis maar dat zou erg, erg lang gaan worden. Dus in het kort, we kwamen om ong. vijf uur aan, precies even nat als dat we zwemmend zouden zijn gegaan. Patriesja had het daarnaast erg koud en kon niet stoppen met bibberen en klappertanden. Snel naar de hotelkamer van het erg mooie hotel om die kleding uit te trekken. Ze ging snel onder de (hete) douche staan maar kon niet echt warm worden. Ik ben de droge kleding uit de koffers gaan halen en na 45 minuten onder het hete water was ze weer een beetje bekomen. Alleraardigst ook dat het ineens helemaal droog was geworden :(

We zijn in het restaurant van het hotel gaan eten en dat smaakte erg goed. Na een klein wandelingetje naar het centrum en langs de Our zijn we terug gegaan naar onze kamer. Verwarming aan, WiFi ingesteld en met de iPad’s onder de dekens. Wat een luxe! De volgende morgen eerst genoten van een echt ontzettend uitgebreid en lekker ontbijt en daarna snel de motor op. En dit is waar we voor kwamen, veel zon, temperaturen die snel omhoog liepen en een prachtige omgeving. Bij Piesport de berg weer af over een prachtige weg omdat ze daar een gezellig terrasje hebben. Na enkele terrasjes en tussenstops op weg naar Sint Alegund, omdat ze daar de beste schnitzel hawaii van heel Europa hebben. En dan met een volle buik nog een uurtje sturen richting Vianden.

‘S avonds besloten we om al zondag in plaats van maandag richting huis te rijden. De voorspellingen gaven aan dat het zondagmiddag al zou gaan regenen en maandag wellicht weer waterbommen. Zondags zijn we dus met een omweg via Echternach, Weiswampach en Monschau naar huis gereden en konden als we niet te lang over onze stops deden de regen voor blijven. Het was dus korter en soms kouder en natter dan gepland maar we hebben er toch weer wel van genoten. De zaterdagrit was heerlijk, de hotelkamer en het eten ook. Dus gewoon op naar volgend jaar!

Auto / Motor

De Eifel, een paradijs

26 mei 2012

Links het uitzicht van mij, rechts dat van Patriesja. Het is minder dramatisch dan het lijkt, maar inderdaad, dat van mij is mooier. Daar staat tegenover dat Patriesja relaxed kan rondkijken en ik toch wat meer aan het ‘scannen’ ben naar onoverzichtelijke bochten, zijweggetjes en de vele konijnen en zelfs herten die regelmatig oversteken.

Na deze uitleg dan maar naar ons heerlijke Hemelvaartweekend in de Eifel. Want we hebben weer genoten, allebei! Het was donderdag nog een beetje fris (ook hier weer de verschillen, kort achter de kuip niets aan de hand, achterop schijnbaar wat frisser) maar voor de rest hebben we heerlijk weer gehad met enkel vrijdag rond vier uur een buitje. We hebben dus weer ruimschoots gebruik gemaakt van de vele terrasjes.

Maar eerst naar de donderdag, waar we na 350 km snelweg en nog eens 75 km binnendoor aankwamen bij Landhaus am Kischbaum. Een prachtig hotel in een rustige omgeving. De hotelkamer was groter dan gedacht, het was meer een studio met een zitkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. We hebben er nog even lekker relaxed op bed gelegen en zijn daarna naar beneden gegaan voor een heerlijk diner in het hotel. Echt Duits, lekker en vooral veel vlees! Na een warme douche zijn we lekker onder de wol gegaan om de volgende dag weer fris en fruitig de ruim 400 km toeren aan te kunnen.

De vrijdag dan, na het wakker worden lekker rustig aan gedaan en om half negen naar beneden voor het ontbijt. Daar kan Bella altijd zo intens van genieten dus die kunnen we niet overslaan! Het ontbijt was hier ook al erg goed met vele soorten verse (warme) broodjes, gewoon brood, croissantjes, een soort van cake en daarnaast nog vele verschillende yoghurt en cornflake produkten. Lees meer…

Auto / Motor

Motorritje ter afsluiting

30 juli 2011

Afgelopen woensdag kwam Bregje een nachtje bij ons logeren en de meiden kwamen op het lumineuze idee om vandaag naar de Efteling te gaan. Volgens Danique en Rowie kunnen abonnementhouders een aantal toegangskaartjes kopen voor de helft van het geld, dus daar hadden Daphne en Bregje wel oren naar. Helaas kwamen we er gisteren achter dat die kaartjes niet geldig zijn in de weekenden, dus heel even leek het erop dat het geplande uitje niet door zou gaan. Vanochtend belde Inge, haar dochter was toch wel heel erg teleurgesteld en dat gold natuurlijk ook voor Daphne. We hebben dus maar over onze moederhartjes gestreken en vanmiddag vier blije meiden bij de Efteling afgezet. Volgens de laatste berichten hebben ze het daar reuze naar hun zin.

En omdat het in ieder geval droog was, wilden Tony en ik van de gelegenheid gebruik maken om een motorritje te maken. Wij laten ons niet uit het veld slaan door een temperatuur die eerder aan herfst doet denken en een blauwe lucht die bedekt wordt door een dikke laag donkere stapelwolken. Tony had een route uitgezet door Brabant zodat we op ieder gewenst moment af zouden kunnen haken. Maar dat hebben we natuurlijk niet gedaan, we moeten tenslotte ook weer een beetje de Nederlandse cultuur opsnuiven. Want wat te denken van die prachtige boten in ‘Port Waspik’ of de prachtig begroeide berg in ‘Saint Poederoyen’? Daarvan krijg je zelfs weer een beetje dat fijne vakantiegevoel terug!

Uiteindelijk werd het toch een beetje te fris en op dit moment vraag ik me af of ik ooit nog van die kippenvel af ga komen, maar het was toch een mooi ritje ter afsluiting van onze vakantie.

Auto / Motor, Kids

Nog steeds nagenieten

8 juni 2011

Een paar weken hebben we er naar uitgekeken en heel snel kwam het ineens dichtbij, ons motorweekendje naar Duitsland. Afgelopen donderdag hebben we eerst Bodie naar zijn luxe pension in Dussen gebracht en daarna hebben we Danique en Daphne bij mijn zus afgezet. Danny mocht een paar dagen gaan logeren bij zijn goede vriend Bart. Zo konden we om 14.15 uur vertrekken met heel veel zin in wat ons te wachten stond. We moesten voor 18.00 uur inchecken bij Landhotel am Wenzelbach en precies op tijd kwamen we daar aan.

Die avond zijn we nog even Prum ingelopen om een hapje te eten en daarna zijn we uitgeput in bed beland. Wat een luxe, twee hele dagen voor de boeg om op de motor door het mooie Duitse landschap te rijden. Heerlijk, geen tijdsdruk, alleen maar genieten. De Duitse wegen zijn dan ook speciaal aangelegd om motorrijders te plezieren, niet recht maar met zoveel mogelijk bochten. Niet vlak maar zo steil mogelijk. De weergoden waren ons ook goed gezind, ze hebben gezorgd voor perfekt terrasweer zodat we afwisselend konden genieten van een latte macchiato en een eiskaffee. De eerste dag kwamen we rond etenstijd door het dorpje Hillesheim en zagen daar een geschikt restaurantje voor onze avondmaaltijd. We konden bijna niet meer zitten na 350 km op de motor, maar de overheerlijke schnitzel hawaii voor Tony en de simpele, doch lekkere, biefstuk voor mij maakten dat we onze zere kontjes vergaten. Het toeval wilde trouwens dat we op de tweede dag weer in Hillesheim aankwamen, dus we hoefden niet lang na te denken waar we zouden gaan eten. Wederom een schnitzel hawaii voor Tony en doe mij er deze keer ook maar eentje!!

En dan word je wakker en is het dus zondag, de dagen zijn veel te snel voorbij gegaan en we moeten alweer naar huis. Heel jammer natuurlijk, maar wat hebben we ontzettend genoten. In plaats van recht naar huis hebben we er stiekem nog een zondagochtend tochtje van gemaakt. Niet direct de snelweg, maar binnendoor van Prum naar Luik. Toen was de pret helaas echt over en zijn we via de snelweg terug naar Dongen gereden. Ik wil dan ook nog even de hulptroepen hartelijk bedanken die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Voor een kleine foto impressie kijk je hier.

Auto / Motor, Gewoon wij

(niet zo) Lang gewacht, toch gekomen

7 november 2010

Ik heb een tijdje geleden al eens geschreven dat ik het nieuwe model Pan European zo mooi vond. Ik keek soms op Marktplaats maar vond hem toch meestal nog wel te duur. Maar vorige week zag ik opeens een hele leuke, voor niet teveel geld. De vorige eigenaar had er 5 jaar dag in dag uit op gereden, dus ook in de regen en op gepekelde wegen. Daardoor is het aluminium etc. hier en daar wat gecorrodeerd. Niets ernstig, maar niet overal blinkend.

Omdat de prijs zo netjes was verwachtte ik niet mijn motor voor een redelijke prijs te kunnen inruilen. Maar tot mijn verbazing zei de motorzaak dat het een zeer gewilde motor is en hij gaf me nagenoeg hetzelfde bedrag als dat wij er een jaar geleden voor betaald hebben. Ik hoefde dus niet lang na te denken. Ik heb het thuis eens voorgesteld en Bella was niet direct afwijzend. Ze weet wel dat ik weet wat ik koop, en meestal ons eigen geld wel terug kan krijgen. We besloten dus om onze motor in te ruilen op dit nieuwe model, 9 jaar jonger maar liefst! Nu hebben we dus ABS, traction control, een elektrisch verstelbaar scherm, handvatverwarming en origineel Honda alarm. Wat wil een mens nog meer?

We hebben er vandaag alvast een tochtje op gemaakt, wat een heerlijke motor. Ook Bella geeft aan dat ze nu nog veel beter zit. Misschien dat ik er nog een of tweemaal mee naar mijn werk rijd en dan gaat hij op winterstalling. Dan kan ik alle aluminium delen eens loshalen en met de polijstmachine aan de gang gaan. Zo is hij in het voorjaar weer helemaal klaar om ons blinkend en wel te vergezellen op heerlijke toertochten.

Auto / Motor, Gewoon wij

Wat een feest

9 oktober 2010

Gisteren had ik met mijn collega’s een personeelsfeestje in Baarle Nassau bij Landgoed Schaluinen. Om 12.45 uur ben ik, samen met Anja en Marjan, bij de Zonnebloem vertrokken om eerst Liane op te gaan halen. Zij heeft heerlijke pannenkoeken met spek (beetje jammer, wel zonder kaas) voor ons gebakken. Daarna hebben we nog een rondje om het huis gelopen en kennis gemaakt met heel de veestapel. Liane heeft een ezel, schapen, stoere kippen met sloffen, katten en vissen. Erg leuk allemaal, maar het was inmiddels echt tijd geworden om naar Schaluinen te vertrekken. We werden ontvangen met koffie en appelgebak en daarna mochten we deelnemen aan allerlei activiteiten. Eerst zijn we gaan kijken naar het levend voetbalspel, dat was echt heel erg grappig om te zien. Ik had me aangemeld voor kruisboog schieten (saai) en midgetgolf (nog veel saaier). In plaats daarvan hebben we dus maar even rondgelopen over het landgoed en nog leedvermaak gehad om collega’s die het aandurfden om in een grote bal over een stinkende plas water te lopen. Om 18.00 mochten we plaatsnemen aan tafel om te gaan genieten van een zes-gangen diner (oeps, was het vandaag niet mijn brooddag???).

En vandaag was eigenlijk ook een feestje, wat een prachtig weer nog steeds. Mijn mannetje had weer zijn best gedaan om een mooie route uit te zoeken en dat was hem nog gelukt ook. We hebben onderweg natuurlijk een paar keer heerlijk in het zonnetje op een terras gezeten, in Sevenum zelfs nog een verrukkelijke ijskoffie genuttigd. Dit was voor dit jaar waarschijnlijk wel de laatste keer dat we eropuit konden met onze fijne motor. Misschien moeten we er binnenkort nog eens serieus over gaan denken om naar een land te emigreren waar die vreselijke winters niet bestaan.

Auto / Motor, Gewoon wij

Weer een motortocht

27 september 2010

We hadden heel de week het weer al in de gaten gehouden en met een beetje geluk zou het zaterdag (zeker in het oosten) droog blijven. Ik ben dus gaan zoeken naar een leuke tocht in het oosten des lands en toen kwam Patriesja met het idee om dan maar gelijk even naar de boot van de Zonnebloem te gaan kijken. Leuk idee, dus ik heb een route wat aangepast zodat we langs de Rijnkade in Arnhem zouden rijden, dat is de ligplaats van de boot namelijk.

Daar aangekomen blijkt het toch wel een behoorlijk groot schip te zijn, zelfs groter dan Patriesja in haar gedachten had. Leuk om eens te zien, maar nu door naar onze motortoer. Het was geen stralend weer, de temperatuur wat aan de lage kant maar toch hebben we weer genoten. We zijn wat vaker gestopt dan vorige keer en dat is heerlijk. Lekker uitwaaien op de kade, op de Posbank een kop koffie met gebak (Wow daar hebben ze zelfs enkele haarspeldbochten), in Zutphen op de kade bij tromgeroffel even pauze en in Bronkhorst  een latte macchiato met een tosti hawaii.

Toen we weer in de buurt van Arnhem kwamen besloten we onder een heerlijk zonnetje om maar weer eens richting huis te rijden. Dat het in het oosten overwegend droog zou blijven klopte redelijk. Maar daar was alles mee gezegd, we moesten weer terug naar het zuiden. Ik denk dat ik nu weet hoe paintballen voelt, alleen dan x1000. Het werd namelijk erg donker en ineens….. HAGEL! Nu zit ik redelijk verstopt achter de kuip maar dat geldt niet voor mijn (geheel in leder gestoken) handen. Zooooo, dat was pijnlijk, het leken wel loden balletjes. Patriesja zit redelijk achter mij vestopt, met uitzondering van haar knieen en bovenbenen. Ze wist niet waar ze haar armen over haar benen moest leggen om zoveel mogelijk hagelschoten te ontlopen. Ik heb snel de eerste afslag genomen maar eenmaal boven was de hagel al bijna weer over. Dus door naar huis waar we nog genoten hebben van een heerlijke grote friet speciaal en een grote friet stoof. Mjammie! Al met al hebben we heerlijk genoten.

Auto / Motor, Gewoon wij

Werd ik ieder jaar maar 42

13 september 2010

Ofwel het was een topweekend. Vrijdag was ik jarig en om dat te vieren zijn we ‘s avonds lekker gaan eten bij Dickens & Jones in Breda. We hadden een heerlijk 3-gangen menu uitgekozen en op advies van mijn zus namen we als toetje de overheerlijke tiramisu (en daar hebben we geen spijt van gehad). Na het eten hebben we nog even met een drankje op het verwarmde terras gezeten.

Na een hele regenachtige week was het zaterdag onze ‘lucky day’. De zon scheen al vroeg en daarom zijn we snel opgestaan om na lange tijd weer eens een ritje met de motor te gaan maken. We hebben heerlijk in Limburg rondgereden, het was alleen een beetje jammer dat juist vandaag de Wielerronde van Limburg werd gereden. Het was dus ongelooflijk druk op de weg en we konden niet echt lekker doorrijden. Bij het drielandenpunt in Vaals hebben we op een terras van het zonnetje genoten in het bijzijn van een groot stuk Limburgse vlaai.

Toen de kinderen op zondag weer thuis waren zijn we nog naar Rotterdam gereden om daar even te winkelen en bij Bram Ladage een heerlijke puntzak friet te halen. Bram schijnt de lekkerste patat van Nederland te hebben en daar zijn we het helemaal mee eens. We hoeven voor deze patat trouwens niet zover te rijden, want we zijn er inmiddels achter dat Bram ook in Oosterhout van die lekkere patatjes verkoopt. Na een milkshake zijn we weer terug naar huis gereden. Wat een heerlijk weekend!!!

Auto / Motor, Gewoon wij

Weekendje sleutelen

21 juni 2010

Op een van onze fijne ritjes hebben we waarschijnlijk een aanrijding gehad met een behoorlijk scherp steentje. Dat steentje koos er gelukkig voor om de motor aan te vallen in plaats van een van ons. Helaas mikte hij daarbij wel precies op de prachtig chromen voorvork. En ondanks dat die dingen behoorlijk hard zijn, had een ervan toch een kleine beschadiging opgelopen. Op zich maakt dat niet zoveel uit, alleen was het op een plekje dat elke keer door de keerring van de voorvork gaat. Die heeft zich schijnbaar lang goed gehouden maar nu moest hij het dan toch opgeven en kon de olie niet langer binnen houden. Ik heb in mijn loopbaan toch zeker 300 van die poten open gehad, de ene ging wat makkelijker dan de andere. Maar geen enkele heeft zich ooit zo verzet tegen een keerring wisselen dan die uit onze Pan European. Wat een ellende!

Toen bleek dat het thuis zonder grote bankschroef en genoeg gewicht niet ging lukken besloot ik om zaterdagavond nog maar even naar Piet te rijden. Hij heeft immers een grote stevige bankschroef en kan bovendien wat meer gewicht in de schaal leggen om die binnenpoot er uit te trekken. Maar ook dit gaf niet het gewenste resultaat. Dan maar over op de alternatieve reparatiewijze. ‘Creatief met verkeerd gereedschap’ of zoiets zal die techniek heten. Ooit geleerd van mijn vader en als je zorgt dat je gezonde verstand de overhand blijft voeren is het het proberen waard.

Ook deze keer hielp deze techniek me uit de brand. Met een hamer en twee schroevendraaiers hebben we de keerring eruit gekregen zonder het omringende materiaal al te zeer te beschadigen. Het was inmiddels al weer 21:30 dus het in elkaar zetten en terug plaatsen in de motor moest nog een nachtje wachten. Dat was dus vanmorgen. Het in elkaar zetten duurde nog wel wat langer dan bij een ‘normale operatie’ maar ging toch redelijk voorspoedig. Na een proefritje van 100 km. is alles nog steeds netjes droog. Vooralsnog operatie geslaagd dus.

Wel ben ik nog een paar andere dingetjes tegen gekomen die ik nog wil aanpakken / vervangen zoals balhoofdlager, rempistons en rechter voorschijf. Oeps, daar gaan weer heel wat uurtjes en euri’s in zitten vrees ik. Maar een motor moet voor mij wel 100% in orde zijn, zodat ik hem ook voor 100% kan vertrouwen als ik sportief een bocht in duik. Als de beschadiging in de vorkpoot nu geen lekkage meer veroorzaakt is het allemaal nog wel te overzien.

En anders moesten we maar eens kijken of we dat geld niet beter in een iets nieuwere Pan moesten stoppen. Want als je zo op de rechter foto kijkt is de 1100 optisch wel wat gedateerd ten opzichte van de 1300 :-)  Nee hoor, we zijn erg tevreden over onze ST1100 !!

Auto / Motor

De laatste keer dat we naar Giethoorn gingen ….

7 juni 2010

Afgelopen zaterdag zijn we met de motor, natuurlijk met een kleine omweg, naar Giethoorn gereden. De route bestond voornamelijk uit rechte wegen en was dus een beetje slaapverwekkend, maar Giethoorn was gelukkig wel de moeite waard. Een prachtig dorpje waar we, bij nader inzien, toch liever niet zouden willen wonen. De huisjes zijn namelijk alleen te bereiken met een bootje. Maar hoe moet dat dan met de wekelijkse boodschappen? En wat nu als je huis in brand staat? Of als je dringend een ambulance nodig hebt? Of als het gewoon heel hard regent? De auto kan niet even lekker voor de deur geparkeerd worden. Hartstikke onhandig allemaal natuurlijk, maar wel heerlijk rustig om te wonen of doorheen te lopen.

Gisteren hadden de meesten van ons een uitrust dagje, behalve Danique, die had weer een feestje. Ze mocht mee naar Center Parcs, waar ze gingen zwemmen en duiken. Beetje extravagant, maar ze heeft nu mooi wel een duikoorkonde. Ik heb haar de afgelopen week trouwens nauwelijk gezien, maar ze is wel enorm aan het genieten van haar laatste weken op de basisschool.

Morgen begint hier de avondvierdaagse. Daphne wil graag dat ik een paar avonden met haar mee ga, maar ze loopt nota bene de 10 km. Bovendien zijn de weersvoorspellingen niet al te best, dus daar moet ik echt nog even over nadenken.

Auto / Motor, Gewoon wij