Archief

Archief voor mei 2009

Bella en de Typhoon

30 mei 2009

De typhoon in BobbejaanlandVandaag was de dag waar de kinderen naar uitkeken, het was namelijk Bobbejaanland-dag. Vanmorgen tegen een uur of 9 zijn we weggereden en om 5 over 10 waren we al in Lichtaart. Ook de rijen aan de kassa vielen mee en zodoende waren we al ruim voor half 11 in het park. We zijn begonnen met de ‘boomstammen op de waterbaan’ attractie en daardoor waren we al vrij vroeg nat. Gelukkig was het prachtig weer met veel zon en waren we erg snel weer droog. Ik was zelf trouwens nauwelijks nat gelukkig.

Na vele ‘rides’ kwamen we aan bij de Typhoon, de beruchte achtbaan. Danny dacht aan het begin van de dag nog dat hij er in zou gaan maar die uitspraak werd steeds meer afgezwakt. Daphne en Danique wilden al niet dus zouden Nick, Rowie en ik overblijven. Aangezien er 4 stoelen naast elkaar zitten in de Typhoon heb ik met wat peptalk en overredingskracht Patriesja zover gekregen dat ze met ons meeging. Kijk, dat is pas een stoere meid! In de rij had ze wel zo haar bedenkingen maar als een echte “tough girl’ heeft ze zich niet bedacht. Ze schreeuwde een ‘beetje’ harder dan ik had verwacht, dat dan weer wel. Ook heeft ze niet veel van de rit gezien, 80% heeft ze met dichte ogen afgelegd. Heel stoer want dat durf ik niet eens denk ik :) Hierna zijn we nog wat attracties afgeweest waar de kinderen graag nog eens in wilden en daarna terug naar de auto.

In plaats van een Belgisch frietje of een Mc Donald’s besloten we eens te gaan kijken bij de cafetaria van de buren, cafetaria De Smulsluis in Oosterhout. We zagen ze niet tijdens het bestellen en pas toen we lekker zaten te eten zag hij ons en kwam bij ons zitten. Toen we klaar waren nodigde hij ons uit voor een ijsje en een rondleiding. De kinderen mochten zelf kiezen dus dat werden grote ijsjes mét verrassing. Betalen mocht ik niet, waar ik een beetje van baalde. Na zijn belofte dat hij dat nooit meer zou doen hebben we zijn ijsjes aangenomen. Hierna heeft hij voor ons allemaal nog een smoothie gemaakt, ook al zo heerlijk. Ons nieuwe motto is: Beter een goede buur met een cafetaria dan een verre vriend zonder!

Gewoon wij

Afspraakje bij de buren

29 mei 2009

Afgelopen week zijn we op bezoek geweest bij onze nieuwe buren, je weet wel Hans en Nel. Gewoon om elkaar wat beter te leren kennen. Ook de oude bewoner van ons huis was samen met zijn vrouw uitgenodigd. Hij woont tegenwoordig in een huisje iets verderop. Van tevoren hadden we natuurlijk twijfels of het wel leuk zou worden. Je weet immers maar nooit of het op zo’n avond allemaal wel klikt en het gesprek niet te vaak stil gaat vallen. Nou, dat was niet nodig. Het was reuze gezellig en we werden hartstikke verwend. Hans en Nel hebben in Oosterhout namelijk een eigen cafetaria en ze wilden ons van alles laten proeven. Ook de kinderen kregen na een heerlijk stukje taart, nog een ijsje met een cadeautje onderin de beker en toen het tijd was om naar bed te gaan kregen ze nog een heleboel snoep voor onderweg mee. Toen we ‘s nachts eindelijk naar huis gingen waren we het er over eens dat dit zeker voor herhaling vatbaar was.

Gewoon wij

Een roze mobiel

23 mei 2009

We hebben vandaag lekker buiten zitten gourmetten. Rowie wordt morgen alweer 11 jaar, dus dat moest gevierd worden. En bij een verjaardag hoort natuurlijk een cadeautje. En meisjes die 11 worden hebben eigenlijk maar één wens en dat is een mobiel. En dan willen ze ook het liefst een roze exemplaar. Dus Rowie was helemaal blij toen ze haar cadeautje openmaakte. Danique zat erbij en keek ernaar. Haar mond viel open en het enige wat ze nog kon uitbrengen was: Oh mama, zo eentje wil ik ook!! Omdat ze volgende maand ook 11 jaar wordt, hebben we haar ook alvast maar een roze mobieltje gegeven. Is ook eigenlijk veel leuker, kunnen ze elkaar tenminste bellen en sms’en.

Kids

Ken je die van die twee die naar de sauna gingen?

22 mei 2009

saunaJe weet het al he? Klopt, die gingen niet! Ongelofelijk, we hadden er nog wel zo’n zin in. Patriesja had de sauna gereserveerd in ons vrije weekend. Vorige week liet Ruud weten dat hij weg moest en de de 3 D’s vrijdagavond bij ons zouden zijn. Patriesja gaf aan dat dat echt niet kon omdat we weg moesten. Ruud zou wel kijken wat hij kon regelen. En inderdaad, hij had geregeld dat ze pas zaterdagmorgen zouden terug komen. Mooi geregeld dus. Maar daar houdt het verhaal nog niet op.

Vanmorgen werden we namelijk gebeld, hij was met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De kinderen zouden dus gewoon vandaag naar huis komen. Nou, lekker dan, zou onze sauna-avond nu toch in duigen vallen? Het is natuurlijk niets vergeleken met een ziekenhuisopname, maar toch…. we hadden er zo’n zin in. Na wat geregel konden we dan gelukkig de meisjes nog bij oma Joke laten slapen. Nick zou naar ons komen zodat hij samen met Danny een avondje zonder ons kon doorbrengen. Eind goed, al goed zegt men dan.

Ik ben oma nog in Breda bij het station gaan ophalen omdat het anders allemaal erg krap zou gaan worden. Vanuit Breda Nick opgehaald, in Dongen gelijk de meisjes opgepikt om ze samen met oma naar haar huis te brengen. Zo heerlijk, nu waren we helemaal klaar voor de sauna. Om de avond compleet te maken zijn we eerst naar Oosterhout gereden om lekker in de stad wat te eten, we hadden nog anderhalf uur voor we bij de sauna moesten zijn. We zaten net lekker te smullen toen Danny belde: Hoi Tony, de sauna belde net. Ze hebben een storing en de gereserveerde prive-sauna doet het niet. Ze hebben alleen nog een hele simpele (zonder bad/douce en bar) of anders mag je een andere keer komen.

In plaats van in de sauna hebben we dus gewoon op onze eigen bank gezeten. Net als geluk moet je ook ongeluk afdwingen. En schijnbaar zijn wij daar gewoon heel erg goed in.

[UPDATE] We hadden de sauna om 20:00 uur geboekt en dus ook de parkeermeter in de stad tot dan betaald. Door bovengenoemde omstandigheden zijn we iets langer in de stad gebleven. Achteraf was dat niet alleen iets langer dan gedacht maar ook duurder. 50,00 Euro boete en 1,60 Euro naheffing parkeergeld. Kortom, een boete van 51,60 om de gezellige avond compleet te maken!

Gewoon wij

Terras No. 2

19 mei 2009

Terras No.2Om even aan te geven dat we niet stil zitten een foto van een klein terrasje achter de bijkeuken, voor het gemak terras No.2 genaamd. Het ligt wat hoger dan de normale bestrating en we willen er een zitje plaatsen. Die driehoek die je ziet wordt een plantenbak met een boomje erin en waarschijnlijk wat bloemetjes eromheen. De kabels die je nu nog ziet hangen moet ik nog naar binnen laten lopen. Aan de andere kant gaan ze naar het afdak/schuurtje en de andere naar de linkse kant van de tuin waar we misschien nog een fonteintje en/of waterbak gaan plaatsen.

Eenzelfde terras met plantenbak maken we omgekeerd aan de linkerkant van de tuin. Zo houden we een breed pad over, is bijna alles bestraat en hebben we toch nog redelijk wat ‘groen’ in de tuin. Met het komende lange weekend moeten we een heel eind kunnen komen. Het tuinfeest komt steeds dichterbij!

Huis enzo

Kamp

18 mei 2009

Danny is vanmorgen op zijn nieuwe fiets vertrokken naar Loon op Zand. Hij gaat met zijn klasgenootjes van groep 8 een paar dagen op kamp. Gisteren werden alvast alle spullen verzameld die hij mee wilde nemen. En op het eind van de dag bleek dat niet zo weinig te zijn. Wat een geluk dat er vanmorgen een klein vrachtwagentje klaar stond om alles naar het logeeradres te brengen. Behalve de gebruikelijke dingen zoals een tandenborstel, ondergoed en een slaapzak had Danny ook zijn versterker, speakers (van die hele grote), een harde schijf, een discolamp en niet te vergeten zijn laptop klaargezet. Zijn droom is namelijk om later een beroemde dj te worden en hij doet heel erg zijn best om die droom uit te laten komen. Als er ergens iets te vieren is neemt Danny voor de zekerheid dus al zijn apparatuur maar mee. Je weet tenslotte nooit waar en wanneer je ontdekt gaat worden …..

Kids

Laatste partijtje stenen

15 mei 2009

Helaas is mijn zoektocht op Marktplaats naar gratis sierbestrating bij deze afgelopen. Afgelopen woensdag hebben we de laatste partij stenen opgehaald. Aangezien het nogal een grote hoeveelheid was, hadden we eerst aan Piet en Inge gevraagd of zij misschien ook nog wat konden gebruiken. Zij zijn namelijk ook met de tuin bezig en hebben nog heeeeel veel stenen nodig. Zo vertrokken Tony, Nick, Danny, Piet en Inge met een grote en een kleine aanhangwagen woensdag om kwart voor 5 richting Tilburg. Jammer genoeg kon ik deze keer niet mee, er moest tenslotte iemand bij de meisjes blijven. Het waren zoveel stenen dat ze met beide aanhangwagens twee keer hebben moeten rijden. Om kwart voor 12 waren ze pas weer thuis, helemaal moe maar voldaan. We kunnen dit weekend dus weer aan de slag om het laatste stukje van de tuin te bestoepen. Wat zal het mooi worden!

Huis enzo

Gemeentehuis

13 mei 2009

Danique had vanmiddag om 14.00 uur een afspraakje met de Burgemeester omdat ze cum laude geslaagd was voor haar verkeersexamen. Helaas was de Burgemeester verhinderd en moesten we het doen met een (charmante) plaatsvervanger. We mochten plaatsnemen in de raadszaal, kinderen aan de ene kant, moeders (en ook een paar vaders) aan de andere kant. Alle kinderen kregen wat te drinken en toen kwam een politiemannetje de taart aansnijden. Ze hadden namelijk een hele grote taart laten maken met een afbeelding van het verkeersdiploma en alle namen van de geslaagden erop. Daarna werden alle kinderen nog gefeliciteerd en kregen ze een oorkonde en een tegoedbon ter waarde van 10 euro.

Het was een leuke woensdagmiddag dus voor een stralende dochter en haar trotse moeder.

Gewoon wij, Kids

Moederdag

10 mei 2009

Het was dit jaar een beetje een ongewone moederdag. Normaal gesproken begint de dag dan namelijk met een ontbijtje op bed en krijg ik zelfgemaakte cadeautjes met een bijbehorend ingestudeerd versje. Dit jaar was een beetje anders. Daphne en Danique moesten allebei handballen, dus we moesten al om half 10 bij het Theehuis zijn. Geen tijd voor een ontbijtje en cadeautjes, maar haasten om op tijd te kunnen zijn. Danny en Danique maken op school trouwens al helemaal niks meer voor moederdag. Daphne nog wel, maar die had vanmorgen geen tijd om eraan te denken wat voor dag het vandaag was. Dat was ook weer niet zo erg, want ik had haar cadeautje een paar weken geleden al gezien toen ik op een dag van mijn werk thuis kwam. Ze was het namelijk vergeten te verstoppen en had het gewoon op tafel laten staan. Ik was al een mooi plaatsje aan het zoeken voor het knutselwerkje van mijn dochter toen ik plots zag dat het voor ‘de allerliefste mama’ was.

Tony heeft maar snel het cadeautje op haar kamer verstopt en toen ze weer thuis kwam deed ik net alsof ik het echt nog niet gezien had. Danique had trouwens op haar naaimachine nog wel een zakdoek met een hartje voor me gemaakt, Danny heeft de honden vandaag voor me uitgelaten en van Daphne kreeg ik de ‘verrassing’ nog net voor ze naar bed ging. Een beetje ongewoon dus, maar wel een leuke moederdag.

Gewoon wij

Zoek de verschillen

10 mei 2009

Danny was nodig toe aan een nieuwe fiets en die hebben we vanmorgen even voor hem opgehaald. Een zwarte omafiets moest het worden, want die heeft tenslotte iedereen. Zijn oude fiets was een beetje te klein voor hem geworden en bovendien was hij in de loop van de tijd wat onderdelen ‘verloren’. De handvaten van zijn stuur waren op een dag ‘per ongeluk’ verdwenen. Het achterspatbord was een keertje ‘per ongeluk’ losgeraakt en toen vond hij het een goed idee om het spatbord dan maar af te breken en onderweg ergens in de prullenbak achter te laten. Een tijdje later zat het kabeltje van zijn achterrem ‘per ongeluk’ los. In plaats van even te vragen of we dat misschien weer vast konden zetten vond hij het beter om dan maar het kabeltje en zijn complete achterrem te verwijderen. Als het kabeltje los zit kan je de rem immers toch niet meer gebruiken. Logisch toch!!

Maar goed, hij heeft nu dus een nieuwe fiets en hij is er helemaal blij mee. Hij heeft me vandaag beloofd dat hij op deze fiets heeeeeel erg zuinig gaat zijn. Ik ben benieuwd …..

Kids