Archief

Archief voor juni 2009

Werk in uitvoering

30 juni 2009

We zijn bezig met de afwerking van het afdak/schuurtje. Zondag heeft Patriesja de onderste twee planken zwart geschilderd, de onderste rand van de muren zijn immers ook zwart. Ik heb vandaag de dakgoot in elkaar gezet en gemonteerd. Als we de regenton hebben gekocht zet ik de regenpijp er aan, dan is dat ook weer af. Patriesja gaat de wand verder afschilderen (wit) en voor mij staan er nog twee dingen op het programma, namelijk de elektra en de deur van het schuurtje.

Verder heb ik zondag nog hulpveren onder de Renault gemonteerd. Met 7 man + dakkoffer is dat waarschijnlijk geen overbodige luxe. Sterker nog, zelfs alleen in de auto merk je al dat het voor Renault zo karakteristieke ‘deinen’ een stuk minder is als je over drempels rijdt. Verder stond er op het keuringsrapport een aandachtspunt, de achterremblokken. Toen ik door de wielen keek leek me dat ook wel, die waren niet zo dik meer. Bij het demonteren van de wielen en remklauwen bleek echter dat ze nog ruim de helft waren. Overbodig dus eigenlijk, maar ik heb er toch de nieuwe opgezet. Dan kunnen we weer even vooruit. Wel grappig dat ze bij de keuring dus ook niet zo goed kijken. Ik vond het al opvallend, de auto is 4500 km geleden getrakteerd op een grote beurt, inclusief distributieriem. Ik was al bang dat ze het bij de dealer niet zo nauw genomen hadden, anders hadden ze die remblokken toch ook wel gezien? Maar goed, het blijkt dus dat de Renault dealer wel goed oplette, de keurmeester niet.

Ik wil alleen nog even een afspraak maken om de airco opnieuw te laten afvullen. Volgens mij zit er iets te weinig in en eigenlijk moet dat toch om de zoveel tijd vervangen worden. Dan is hij dus helemaal klaar, ruim op tijd voor de vakantie!

Algemeen

Kinderfeestje

29 juni 2009

PoppenfestivalZweefmolen

Danique had nog een kinderfeestje tegoed en ze mocht zelf kiezen wat ze het liefst wilde doen. Met haar twee beste vriendinnetjes een dagje naar de Efteling of meer kinderen uitnodigen en dan iets anders bedenken. Daar hoefde ze niet echt lang over na te denken. Ze wilde dolgraag een dagje naar de Efteling. Deze maandag waren ze vrij van school, dus dat leek ons een perfecte dag om naar een pretpark te gaan. En dat was het ook. Toen we vanmorgen op het parkeerterrein aan kwamen rijden is de zon voor ons gaan schijnen en die is de hele dag niet meer weggegaan. Het was helaas wel een beetje drukker dan ik had gedacht, maar we hebben een hartstikke leuke dag gehad. Danique is zelfs voor de allereerste keer in haar leven in de Python geweest en dat heeft ze gedaan zonder te gillen!!

Kids

Schakelen vandaag?

26 juni 2009

Ik ben in de gelukkige situatie dat ik met allebei onze fijne auto’s naar mijn werk mag rijden. Op maandag en vrijdag met de Honda en op donderdag met de Renault. Op zich is dat natuurlijk hartstikke fijn, maar het is ook wel eens ongemakkelijk. In de Honda hoef je namelijk niet te schakelen en in de Renault dus wel. Ik stapte gisterochtend vrolijk in de Renault en drukte zoals altijd op het knopje om hem te starten. Helaas, deze keer startte hij mooi niet. Een beetje verdwaasd keek ik om me heen, hij heeft ons nog nooit laten staan. Toen ik eens rondkeek stond er op het dashboard: Ontkoppel of zet in neutraal. Beetje vreemd, want dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Maar goed, ik ben gehoorzaam en doe wat mijn auto zegt. Dus ik zet hem vrij en probeer het opnieuw. Gelukkig maar, hij laat me weer niet in de steek vandaag. Zo, nu in zijn achteruit en op weg naar Breda. Toen ik dat wilde doen hoorde ik een hartverscheurend krrrrrrr. Oeps, tijd om wakker te worden nu geloof ik. Ik moet mijn linkervoet in combinatie met mijn rechterhand gebruiken!! Toch best verwarrend, in de Honda hoeft dat niet. Onderweg wilde ik een lekkere soepele bocht naar rechts maken, maar moest net een beetje meer afremmen. Wat doet die auto nu weer, hij hopt allemaal zo. Oh wacht, dat is waar ook, ik moet schakelen vandaag.

Andersom geldt eigenlijk precies hetzelfde. Vandaag reed ik dus met de Honda en moest plotsklaps remmen. Geheel op de automatische piloot met rechts remmen en links…BONK. Oh nee, ik heb geen linkerpedaal en van die pook moet ik afblijven!!!

Het zal allemaal best wel wennen, maar af en toe ben ik toch een beetje in de war. En nee, dat komt niet omdat ik een vrouw ben!!!

Auto / Motor

Ring ring

25 juni 2009

Dat is het geluid van mijn telefoon (gewoon zo’n ouderwetse met druktoetsen) die rinkelt, maar natuurlijk zit hij nog in mijn tas en heb ik het gesprek gemist. Eens even kijken wie er gebeld heeft. Mmmm, dat nummer ken ik niet, maar volgens mij moet dat iemand uit Oosterhout geweest zijn. Eens even denken, wie zou dat kunnen zijn. Ik kan het zo snel eigenlijk niet bedenken ….. Of wacht eens, we hebben volgende week vrijdag een nieuwe afspraak in de sauna. Zouden die misschien gebeld hebben? En ja hoor, na wat speurwerk van Tony bleek dat inderdaad zo te zijn. Ik heb dus gelijk maar even teruggebeld en wat denk je. Sauna 2 is kapot en ze kunnen niet aan onderdelen komen om hem te repareren. De afspraak kan dus helaas niet doorgaan!!!

Jullie snappen het al, we gaan natuurlijk niet nog een keer een nieuwe afspraak maken. Mijn vriendje heeft nu dus nog wel een verjaardagscadeautje van me tegoed. Alhoewel, hij is eigenlijk alweer bijna jarig. Komt wel goed he schatje!

Gewoon wij

Waar zullen we gaan zitten?

20 juni 2009

terrasjeHeel erg blij was ik toen onze tuin helemaal bestraat was. Geen zand meer aan je schoenen en dus geen zand meer in de bijkeuken, in de woonkamer, op de trap, in de slaapkamers en op zolder. Maar dan begint het toch al snel weer te kriebelen. Op die mooi aangelegde terrasjes horen dan natuurlijk ook mooie meubeltjes. Dus gingen we vandaag eens lekker winkelen bij Van Cranenbroek. Eigenlijk wil je daar op zaterdag helemaal niet komen omdat het daar echt veel te druk is, maar ja …..

Gelukkig hadden we al vrij snel onze keuze gemaakt. We wilden graag een hoekje om gewoon samen even buiten te zitten (zie foto). Aangezien morgen de zomer begint en het dan natuurlijk een paar maanden zonnig en warm zal zijn wilden we ook een hoekje om lekker in de zon te kunnen liggen. En als het dan in de zon echt te heet wordt en we echt even afkoeling nodig hebben kunnen we nu dus heerlijk even relaxen in onze loungeset.

Laat die lange hete zomer maar komen!!

Huis enzo

Woeiiiiiii

17 juni 2009

premium pearl whiteEn daar is hij dan, de lang verwachte Honda Civic Hybride. Net voor Kerst besteld, vandaag afgeleverd. Maar het bekende “wat je van ver haalt is lekker” gaat voor ons ook zeker op. Wat een heerlijke auto! Ten opzichte van twee eerdere auto’s leveren we wel wat vermogen in maar dat merk je in deze auto niet eens. Heerlijk soepel en met weinig motorgeluid gaat hij er aardig vandoor. Dat het weer een automaat is helpt daarbij natuurlijk wel. Of automaat…. dat is eigenlijk niet het juiste woord.

Er is niets automatisch aan want als er niets te schakelen valt kun je dat ook niet automatisch laten doen. Een CVT dus, van onze eigen Hub van Doorne. Je weet wel, van Neerlands DAF. Wel even wennen hoor. Bij een ‘normale’ automaat hoor je het schakelen nog, hier blijft dat geheel achterwege. Het is wel heerlijk rustig zonder enige hapering.

We hebben er pas een paar stukjes mee gereden maar zijn tot nu toe heel tevreden, meer dan tevreden zelfs. Als we hem beter kennen volgt wellicht een update, dan kan ik ook meteen een paar mooiere foto’s bij daglicht nemen. Nou tot de volgende keer dan maar, ik moet nog naar euh… naar euh… nou gewoon nog een stukje rijden!

Auto / Motor

Onder het mes

15 juni 2009

Jawel hoor, de datum is bekend. Dinsdag 11 augustus wordt Danny voor de tweede keer geopereerd. Eerst zou hij 7 juli al aan de beurt zijn, maar dat kwam niet helemaal goed uit met onze geplande vakantie. In eerste instantie zei Danny nog dat hij dan in Frankrijk gewoon in de schaduw zou blijven zitten in plaats van lekker te gaan zwemmen met de rest van het stel. Maar dat leek ons bij nader inzien toch niet zo’n heel goed idee. Gelukkig belden ze vandaag terug om een nieuwe datum af te spreken. We gaan dus eerst lekker van onze welverdiende vakantie genieten en als we dan maandag weer thuis komen, wordt Danny dinsdag in het ziekenhuis verwacht. Helemaal goed geregeld dus!!

Kids

Mmmmmm

13 juni 2009

brownieMorgen is het tijd voor een feestje. Danique wordt alweer bijna 11 en dat moet natuurlijk gevierd worden. En op een verjaardagsfeestje hoort natuurlijk een lekker taartje. Daarom heeft ze vandaag helemaal alleen in de keuken gestaan om een chocoladetaartje te maken. Hij zag er zo lekker uit dat we hem eigenlijk alvast wel wilden proeven. En hij was inderdaad goed gelukt, we vonden hem heerlijk. Dus helaas moeten onze gasten het morgen zonder taart of gebak doen. Of misschien heeft onze keukenprinses morgen nog even tijd over om een lekkere appeltaart te bakken.

Kids

Druk druk druk

9 juni 2009

klaar“Druk druk druk”, de lijfspreuk van yuppies en luie mensen. Vandaar dat wij dat ook maar een keer gaan gebruiken. We hebben het te druk gehad voor updates. Zo kregen we vandaag dus te horen dat ‘ze’ in het weekend onze update hadden gemist. Sorry hoor, we zijn de laatste dagen echt druk geweest om de bestrating af te krijgen. Nu nog opruimen en accessoires plaatsen, dan is het pas echt af. Toch was er al iemand reuze blij met de nieuwe plaats, klik maar op de foto voor een vergroting!

Verder is hier vandaag de Avondvierdaagse van start gegaan. Om 18.00 uur was het lekker zonnig, dus ik had er bijna zin in. Voor de zekerheid toch nog maar even een regencape en een paraplu in de tas gedaan en dat was maar goed ook. Het heeft namelijk geregend vanaf het moment dat we vertrokken tot het moment dat we weer thuis waren. Toen was het namelijk weer droog!!

Vandaag kregen we ook een telefoontje van Arval, de leasemaatschappij, “We kunnen volgende week uw auto gaan afleveren”. Dus ergens volgende week onze nieuwe auto.

En mams, nog een fijne verjaardag. De chocoladebol was lekkerder dan lekker!!

Algemeen

Sloeber

3 juni 2009

sloeber-voorsloeber-na

Het is misschien niet echt duidelijk te zien, maar dit is hetzelfde hondje. Sloeber mag een paar keer per jaar ook eens naar de kapper. Gewoon lekker haartjes wassen, nageltjes knippen, haartjes knippen en een lekker geurtje om alles af te maken. De kapper is altijd wel een paar uur met haar bezig, maar na zo’n beurtje is ze weer helemaal als nieuw. We zijn het er alleen nog niet helemaal over eens of ze er ook knapper van wordt. Wij zelf vinden haar op zo’n dag als vandaag meer op een gremlin lijken. Maar ze is wel zacht, ruikt lekker en ziet het in ieder geval weer een stuk beter. Af en toe denken we namelijk dat ze een beetje blind aan het worden is, maar na zo’n opknapbeurt ziet ze in ieder geval de lantaarnpalen weer staan.

Algemeen