Archief

Archief voor juli 2009

Nu is het echt voorbij

23 juli 2009

GeblinddoektDanny moest afgelopen nacht voor de eerste keer samen met zijn beugel slapen. Toen hij vanmorgen uit bed kwam was hij behoorlijk chagrijnig en dat lag volgens hem aan die ‘stomme’ beugel. Ik denk persoonlijk dat het meer lag aan het feit dat het vandaag dus echt zijn allerlaatste dag op de Sint Jan zou gaan worden. Het is natuurlijk ook behoorlijk spannend als je na acht jaar afscheid moet nemen van de school waar je het al die jaren zo ontzettend naar je zin hebt gehad.

Volgens de Sint Jan traditie zijn de toekomstige brugklassers vandaag dus door de hele school ‘uitgegooid’. Alle kinderen gaan tegenover elkaar staan en maken dan een boog. Groep 8 moet daar geblinddoekt onderdoor lopen en op het eind van die boog staat dan groep 7 te wachten, gewapend met waterpistolen en bekertjes water. Ook Danique mocht zich dus helemaal uitleven op haar grote broer en daar heeft ze van genoten.

Vanavond hebben ze met de hele klas nog een barbecue en dan is het echt, maar dan ook echt voorbij. Ze mogen nu gaan genieten van een paar weken vakantie en dan op naar de brugklas!

Kids

Afscheid groep 8

23 juli 2009

MusicalHet is voorbij, het zit erop. Groep 8 neemt afscheid, ‘t is geen mop! Want na de zomer gaan ze allen naar de brugklas toe. Het is voorbij, het zit erop. Groep 8 neemt afscheid, ‘t is geen mop! Het ga je goed, de beste wensen en wie weet ‘tot ziens’. (Geschreven en gezongen door groep 7).

En afscheid nemen van de basisschool doe je met een musical. Een paar weken geleden had ik al een uitnodiging van mijn zoon gekregen en gisteravond was het dan zover.

Danny en zijn klasgenootjes waren al maanden aan het oefenen en nu mochten ze dan eindelijk optreden voor een groot publiek. Danny speelde een schoonmaker in het ziekenhuis en dat deed hij hartstikke grappig en relaxed. Niet al teveel tekst en dat vond hij ook best belangrijk. Want al die stoere jongens blijken op zo’n avond eigenlijk helemaal niet zo stoer te zijn. Als er een liedje gezongen moest worden stonden alle meiden in een rijtje luidkeels en enthousiast te zingen en de jongens probeerden zich doodleuk achter de meiden te verstoppen.

Aan het eind van de leuke avond kregen alle kinderen nog een cd met daarop een heleboel foto’s, een boek waarin alle juffen, meesters en ook de kinderen zelf een stukje hadden geschreven en bovendien nog een dvd van de musical.

Kids

Beugelbekkie

22 juli 2009

BeugelbekkieVandaag was de dag waar Danny al zo lang naar uit had gekeken. Hij mocht zijn beugel op gaan halen!

Toen Danny nog een piepklein kleutertje was en alleen nog maar melktandjes had, mocht hij een keertje bij de tandarts op bezoek en die wist toen al te vertellen dat hij later vast en zeker een beugel nodig zou hebben. Ik kon toen bijna niet geloven dat een tandarts aan een melkgebit kan zien dat iemand later een beugel nodig heeft. Maar toen jaren later zijn melktanden vervangen waren door ‘grote mensen’ tanden moest ik de tandarts alsnog gelijk geven.

Danny hoort nu dus bij het clubje van de beugelbekkies en ik weet zeker dat hij voorlopig nog een aantal jaren in het clubje mag blijven!

Kids

Onze zaterdagavond

19 juli 2009

Die begon best lekker en gezellig in het Wokplaza te Rijen. Om het dartseizoen af te sluiten zijn we daar gisteren met z’n achten gaan eten. En zoals gewoonlijk eet je dan weer net een beetje teveel. Eigenlijk zit je buik al vol na al dat lekkere vlees, maar dan moet er ook nog een toetje bij. Chocoladecake, ijs, vruchtjes en slagroom zorgen er dan voor dat je buik op springen staat.

Gelukkig hadden we later op de avond nog een wandeling gepland staan, we moesten nog op spooktocht. Danique en Daphne waren namelijk op kamp en ze hadden mensen nodig die met de handbalmeisjes door het donkere bos durfden te lopen. Met zeven bange meisjes vertrokken we ‘s avonds laat bij het Theehuis. Heel ver zijn we niet gekomen, toen we bij de ingang van het bos aankwamen durfden ze niet meer verder. Uiteindelijk ben ik dus met vier meisjes weer teruggelopen en Tony is met drie overgebleven dappere meisjes het donkere bos ingegaan. Zoals ik uit zijn verhalen heb begrepen heeft hij het daar niet makkelijk gehad. Ze hebben zijn jas bijna kapot getrokken en hij heeft op een gegeven moment zelfs een meisje op zijn rug moeten nemen omdat ze geen stap verder wilde lopen. Halverwege het donkere bos hoorde hij in de verte een meisje dat helemaal hysterisch stond te huilen en ook niet meer verder wilde. Het bleek Danique te zijn, helemaal stijf van angst. Hij heeft haar met moeite weer mee kunnen nemen naar de bewoonde wereld.

De meisjes konden vandaag om 16.30 uur weer worden opgehaald. Ze hadden natuurlijk niet zo heel veel geslapen vannacht en waren helemaal kapot. Ik heb ze snel wat te eten gegeven en daarna zijn ze nog even in bad gegaan. Om 18.30 uur lagen ze, geheel vrijwillig, allebei al in bed!!

Gewoon wij

Stacaravan te huur

13 juli 2009

StacaravanEr stond al een tijdje een paar liter witte beits in ons kastje en ik vond dat het tijd geworden was om dat blik maar eens open te maken. Het leek me een goed idee om het rechterwandje wit te gaan beitsen. Gewoon hout is tenslotte ook maar gewoon hout. Vol goede moed begon ik aan deze klus. Toen ik een paar plankjes gedaan had, twijfelde ik zelf al wel een beetje. Toen ik eenmaal klaar was zei mijn lieftallige partner doodleuk dat hij hem meer op een stacaravan vond lijken. En als ik heel eerlijk ben moet ik hem eigenlijk wel een beetje gelijk geven.

Dus mocht iemand nog op zoek zijn naar een verrassend leuk vakantieplekje, wij kunnen hierbij onze stacaravan te huur aanbieden. Gelegen op een rustige schaduwrijke plek, 800 meter vanaf het bruisende centrum, 100 km vanaf het dichtsbijzijnde strand.

Huis enzo

Kermis in Dongen

12 juli 2009

KermisEigenlijk hadden we dat graag geheim willen houden, maar onze kinderen waren er toch achter gekomen dat het kermis in Dongen is. En daar wilden ze natuurlijk graag een keertje naartoe. We besloten ze allemaal een bedrag te geven wat ze vrij konden besteden. Dus toen we op de kermis aankwamen moesten ze eerst even kijken waar ze hun geld het beste uit konden geven. Ze schrokken (gelukkig) wel een beetje van de prijzen die ze overal moesten betalen.

Daphne besloot uiteindelijk dat ze graag in ‘De Spin’ wilde en Danny ging met haar mee. Maar wat een pech, na vijf minuten in het karretje te hebben gezeten moesten ze weer uitstappen. Kleine storing, die later toch wat groter bleek te zijn. Hij heeft namelijk de rest van de avond geen rondjes meer gedraaid. Gelukkig hebben ze nog wel hun muntje teruggekregen, zodat ze nog een ritje in ‘De Spin’ tegoed hebben.

Gewoon wij

Alweer een kinderfeestje

11 juli 2009

FeestjeDanny had zijn feestje namelijk nog tegoed. Eigenlijk is hij in oktober jarig, maar het leek hem een leuk idee om zijn verjaardag op het eind van het schooljaar te vieren en er zo een soort afscheidsfeestje van groep 8 van te maken. En hij vond dat daar natuurlijk de hele klas bij hoorde te zijn. Het leek mij beter om de leukste jongens en de liefste meisjes uit te kiezen. Ook was het feestje volgens hem niet compleet zonder vuurkorf in de tuin. Met veel moeite hebben we dit ideetje ook maar uit zijn hoofd weten te praten.

Het was nog wel even spannend of het weer ook mee ging werken. De voorspellingen beloofden namelijk niet veel goeds. Gelukkig dachten onze buren een beetje met ons mee en gaven ons een grote partytent te leen. Bovendien hadden ze voor Danny nog wat discolampen meegenomen. Ze hebben met z’n allen veel gedanst (ik zag ze zelfs een paar keer in polonaise), hard gezongen en waren zwaar teleurgesteld toen het feestje afgelopen was. Dus het was, zelfs zonder vuurkorf, toch een groot succes!

Kids

Huisdieren??

6 juli 2009

Slang!!!Naaktslak

Aan een nette opgeruimde tuin zitten ook weer wat nadelen, daar zijn we inmiddels wel achter. In een rommelige puinhoop wil niemand wonen, maar als je je tuin netjes maakt en er gezellig wat bloemetjes in zet wordt het gelijk een fijn tehuis voor ongewenste brutale wezentjes. We zaten laatst namelijk gezellig even buiten koffie te drinken toen we plots een aantal beestjes over de muur zagen kruipen. Toen we ze van dichterbij gingen bekijken bleken het van die vieze slijmerige naaktslakken te zijn. En helaas zaten ze niet alleen op de muur, maar ook in mijn bloembakken waar ze heerlijk aan het smullen waren van mijn mooie bloemetjes. Mijn dappere vriendje, die normaal gesproken eigenlijk helemaal niet bang is voor beestjes, schrok zich rot en dacht in eerste instantie dat er een slang door de bloemen kroop. Hij sprong een meter de lucht in en was volgens mij niet van plan om die ´slang´ te gaan vangen. Nou ben ik gelukkig meestal niet zo bang aangelegd als er iets gevangen moet worden, maar hier kreeg ik zelfs een beetje kippenvel van. En ik was ook zeker niet van plan om ze met mijn blote handen aan te gaan raken. Met een deksel en een koffiebekertje hebben we ze dus uiteindelijk allemaal gevangen en opgesloten.

Het eerste waar ik de volgende ochtend aan dacht toen ik wakker werd, waren de vele naaktslakken die we de dag daarvoor gevangen hadden. Zouden ze allemaal nog wel in het bekertje zitten of hadden ze ´s nachts misschien met z´n allen het dekseltje van de beker af weten te wippen en zaten ze nu boosaardig op me te wachten tot ik buiten durfde te komen. Gelukkig was dat laatste niet het geval, dus ik heb ze snel in een vuilniszak gestopt en aan de vuilnisman meegegeven.

Algemeen

Even winkelen

5 juli 2009

Mooi heGisteren had ik ineens zin om lekker te gaan schilderen, maar helaas hadden we geen kwasten meer. Snel maar even naar Hornbach dus om onze kwastenvoorraad aan te vullen. En ach, dan kunnen we gelijk wel even kijken of ze nog leuke hebbedingetjes voor in de tuin hebben. Toen we na een paar uur eindelijk de winkel uitkwamen, hadden we dus een hele winkelwagen vol. Het kastje had ik vorige week al een opknapbeurtje gegeven en met deze nieuwe spulletjes vinden we hem weer helemaal leuk.

Huis enzo