Archief

Archief voor september 2009

Mannenklusje

30 september 2009

Danique en Daphne hadden vandaag een snipperdagje en ze wilden graag naar de stad om wat te gaan winkelen. We hadden niet zo heel veel nodig, Daphne moest alleen nieuwe sportschoenen hebben. Het binnenseizoen van de handbal begint weer, dus het was tijd voor nieuwe schoenen. Danique was toe aan een nieuwe pyjama, dus die zocht een mooi roze exemplaartje uit met bijpassende poezelige pantoffeltjes (ook in het roze natuurlijk). Na een paar uurtjes winkelen hebben we een lekkere aardbeien smoothie op met een heerlijk gebakje erbij. Daarna zijn we weer naar huis gereden omdat Daphne weer op tijd op een kinderfeestje moest zijn.

Tony heeft trouwens vandaag de rode Honda nog helemaal gewassen en gepoetst. Hij was toch wel een beetje vies geworden van ons ritje. En ik moet toegeven, in sommige dingen zijn mannen echt veel beter. Een motor poetsen is dus echt een typisch mannenklusje, daar is geen twijfel over mogelijk!!

Gewoon wij

We hebben een m, we hebben een o, we hebben een t …….

27 september 2009

Onze nieuwe motorAfgelopen woensdag zijn we dus in Vlissingen naar een motor gaan kijken en we waren allebei gelijk verkocht. Dus donderdagavond zijn we meteen weer terug naar de Zeeuwse kust gereden om onze nieuwe aanwinst op te gaan halen. Zaterdagochtend hebben we eerst nog twee helmpies met ingebouwde zonnebril (wow!!) gekocht en een paar handschoenen erbij en toen was het tijd om onze motor eens in te gaan rijden. Vrijdagavond hadden we alvast een route uitgezocht en we besloten dat het de Lek en Linge route zou worden.

Een mooie route langs prachtige huisjes aan het water. Onderweg kregen we nog een sms’je van Inge. Bregje zat al de hele middag te stuiteren met haar helmpje op schoot om een keertje bij ome Toon achterop de motor te zitten. Later bleek dat het eigenlijk Inge zelf was die zat te stuiteren.

Maar we hebben helemaal genoten van ons heerlijk motorweekendje en we hopen dat we er dit jaar nog een paar tegoed hebben. En volgend jaar gaan jullie een keertje met ons mee, toch Inge??

Auto / Motor

Schoonmoeders

21 september 2009

st1100Schoonmoeders…… Je belooft ze iets en daarna hangen ze 4 maal per dag aan de telefoon of je het al geregeld hebt. Ik heb er dus maar vaart achter gezet. Woensdagavond rijden Patriesja en ik even naar Vlissingen om naar een motor te gaan kijken. Eerst had ik geregeld dat we zaterdag naar een zwarte zouden gaan kijken, rood mocht immers echt niet van Patriesja. Gisteravond sloeg dat ineens om (niets zo veranderlijk als een…….) en was zwart ineens niet zo mooi meer. Wordt vervolgd…

Auto / Motor

Slaapfeestje

20 september 2009

Danique had vrijdagavond een discofeestje van een vriendinnetje en alle meiden uit de klas mochten daarna blijven slapen. Ze hadden het hartstikke leuk gehad en Danique had bijna de hele nacht niet geslapen. Ze hadden ‘s nachts nog verstoppertje gedaan en chips gegeten. Toen ik haar zaterdagochtend op ging halen leek ze nog best wakker en fris, maar tegen de middag was het gedaan. Ze is in haar eigen bed gekropen en is heel de middag niet meer wakker geworden. Wij zijn ondertussen bij Avri nog een heleboel plantjes gaan kopen en toen we terug kwamen lag ze nog steeds in een hele diepe rust. Rond 16.30 uur vond ik het een goed idee om haar maar eens wakker te maken, maar daar werd ze niet zo heel erg vrolijk van. Ze was nog lang niet uitgeslapen!!

Toen ik Danique net naar bed bracht zei ze tegen me dat het weekend zo ontzettend lang geduurd had. Het leek voor haar wel een hele week. Tsja, dat komt er nou van als je een hele nacht wakker blijft, dan heb je een heeeeel lang weekend!

Kids

Luxemburg

16 september 2009

luxemburgEen beetje later dan de bedoeling was, maar hier is dan het verslag van ons weekendje Luxemburg. Ik heb vrijdag thuis gewerkt en was dus al zover klaar toen Patriesja om half zes thuis kwam. Ze was nog steeds niet helemaal over haar Mexicaanse staartje heen en had er daarom niet zoveel zin in als bij het boeken van het weekendje. Toch is ze ijverig wat kleren gaan uitzoeken en wat snoep voor onderweg. Ons reisgezelschap was al om een uurtje of 6 vertrokken, wij moesten de honden nog wegbrengen en nog even pinnen. Onze tocht begon dus om 7 uur.

We hadden wat file na Brussel en zodoende waren we pas om 22:30 uur in Luxemburg stad. Het hotel was makkelijk te vinden, al heeft Tom wel een beetje meegeholpen natuurlijk. De buren hadden net alles in de kamer gelegd en zaten ons op te wachten in de lounge. Na inschrijving zijn we ook naar onze mooie, erg nette kamer gegaan om de spulletjes neer te zetten. Direct naar bed gaan zou ook maar saai zijn dus we besloten nog maar even een bar op te zoeken. De hotelbar was inmiddels gesloten en daarom zijn we een stukje richting centrum gelopen. Al vrij snel vonden we een leuke kroeg.

Het was er wat luidruchtig maar de inrichting was leuk en het was er ook best gezellig. De buurtjes gingen voor een whiskey, wij voor het iets minder alcoholhoudende appelcider. Na veel geklets en nog een drankje was het alweer snel 01:30. Patriesja voelde zich al niet zo fit en we waren allemaal ook wel een beetje moe, lekker terug naar het hotel dus. En verdorie, dat bed sliep nog best lekker ook! We werden pas weer om half tien wakker.

Om tien uur zouden we gaan ontbijten, dus snel even douchen en aankleden. Het ontbijt was in de kelder, klinkt een beetje ‘min’ want het was een mooi ingerichte ontbijtkamer met een mooi buffet. Alleen wel erg jammer dat veel van de lekkere dingen al op waren en ook niet meer werden aangevuld. Zo was er nog maar een beetje spek, geen gebakken ei meer, geen kaas en de jus d’orange was ook al nagenoeg op. En nog erger, de croissantjes ook! Maar goed we hadden weer ontbeten. We wilde vandaag eigenlijk Luxemburg stad in maar bij nader inzien vonden we dat een beetje saai. Winkelen kun je immers in Tilburg of Breda ook.

We zijn daarom maar een stukje gaan rijden. Eerste stadje dat we aandeden was Ettelbruck. Een leuk toeristisch stadje waar de toeristen vandaag even niet heen wilden. Het was erg rustig in de stad, zelfs de inwoners hadden andere dingen te doen schijnbaar. Na een bezoekje aan een schoenenwinkel en een lekker gebakje met koffie besloten we maar een toeristischer oord te gaan bezoeken. Vianden leek ons wel een goed idee en dat was het ook. Daar was het wat levendiger en er was zelfs een boekenmarkt in de straatjes, heel gezellig. Om ons echt toerist te voelen zijn we ook nog met de stoeltjeslift de berg opgegaan. Boven was een cafeetje en daar hebben we weer lekker wat te drinken genomen. Terug beneden zijn we nog naar het kasteel gelopen. Nu hadden we allemaal wel honger gekregen en aangezien Diekirch op de terugweg lag wilden we daar wat gaan eten.

Ook daar waren de meeste mensen binnen gebleven. Als gevolg daarvan (of andersom) waren er bijna geen eettentjes open. Heel vreemd voor ons, in Nederland draait de horeca dan op volle toeren. Maar goed, we vonden een gezellig restaurantje waar ze net open gingen en de tafeltjes aan het buiten zetten waren. Daar zijn we dus maar geland. Na de kaart te hebben bestudeerd kozen we het “Mixed Grill stones” menu. Dat stones stond dus voor steengrill, ook wel leuk toch? Zo hadden we dus toch nog lekker gegeten. Eenmaal terug in het hotel bleek de bar over een half uurtje dicht te gaan. Dat vonden we wel erg snel en daarom zijn we naar “de buren”, het Mercure hotel gegaan. Oeps, zag dat er even luxe en vooral duur uit! Ook hier hebben we even zitten kletsen en hebben allemaal een (1) consumptie genuttigd. Toen ik ging afrekenen begreep ik waarom het er allemaal zo luxe uit kon zien hier, 4 drankjes voor 28 Euro!

Vandaag waren we dus wat vroeger terug en net na elven lagen we al op bed. Al snel was het weer ochtend en na het ontbijt moesten we alweer huiswaarts om de kinderen op te halen. De buren hadden nog een dag vrij en besloten nog een dagje extra te pakken. Na het afscheid zijn we dus met z’n tweetjes naar huis gereden. Achteraf toch wel weer een lekker weekendje.

We hebben overigens in de Ardennen zoveel motoren en prachtige bochtige wegen gezien dat een oude droom weer boven kwam, een motor! We namen ons plechtig voor dit jaar dan maar eens een mooie tourmotor te kopen. Dan kunnen we zo af en toe eens met z’n tweetjes weg, heerlijk! Tevens kan ik dan een droom van “mijn schoonmoeder” in vervulling laten gaan. Die wil al zo lang eens een dagje achter op een motor vertoeven dat het er maar eens van moet komen. Leny, nog even geduld en dan gaan we er op uit, afgesproken?

Gewoon wij

Mexicaanse griep??

7 september 2009

Vandaag was het dan eindelijk de dag dat Danny naar de middelbare school zou gaan. De meeste boeken had ik gisteravond nog gekaft, zijn tas stond al klaar. Maar toen ik vanmorgen op zijn kamer kwam voelde hij zich niet helemaal lekker. Hij lag wat te kuchen en vroeg zelfs om een paracetamol omdat hij vreselijke hoofdpijn had. En aangezien hij eigenlijk nooit hoofdpijn heeft en niet zo’n klager is, vond ik dat op zijn minst opmerkelijk. Ik dacht eerst nog even dat het vast van de zenuwen zou komen, het is natuurlijk best spannend zo’n eerste schooldag. Een uurtje later bleek hij er ook nog koorts bij te hebben en leek het ons beter om hem dan maar ziek te melden op zijn nieuwe school. Wat een timing zeg, ben je jaren niet ziek geweest en dan weet je het zo te plannen dat je juist vandaag met griep in bed ligt. In de middag werd hij er ook nog behoorlijk misselijk bij, allemaal symptonen van de Mexicaanse griep, volgens de griep check die ik net gedaan heb op internet. Morgen misschien toch beter even de huisarts bellen.

Update: Danny heeft geen koorts meer, zit weer rechtop met zijn laptop en eet alweer. Volgens de huisarts geen Mexicaanse griep, gewoon even rustig aan doen dus. Gelukkig maar, het valt allemaal wel mee.

Update II: De volgende zieke ligt alweer op de bank. Danique heeft het nu te pakken.

Update III: Dat griepvirus gaat het nog ver schoppen. Hij heeft inmiddels mama Patriesja ook te pakken. Ook zij heeft keelpijn en voelt nogal warm aan!

Kids

Feestje!!

6 september 2009

partyHet was heel de week nog spannend of het een tuinfeest of een kamerfeest zou worden, maar het weer werkte mee en onze feesttent is gelukkig niet weggewaaid. Verder hadden we lekker eten, genoeg te drinken en gezellige muziek. Maar de grote verrassing van deze leuke avond was toch wel mijn vriendje, die zich volledig liet gaan op de zomerhit van Los del Rio en de Macarena stond te dansen. In zijn enthousiasme ging hij zelfs voor me op zijn knie, maar waar sommige mensen nog wel door hadden wat hij van plan was, dacht ik dat hij weer eens een grapje met me uit wilde halen.

En hoewel wij het dus een hele gezellige avond vonden, blijf ik nu zitten met de vraag: heb ik nu mijn kans gemist of was het toch gewoon een grapje …..

Gewoon wij

Het weerbericht

4 september 2009

Morgen neemt de wind af. Wolkenvelden hebben de overhand en er valt af en toe regen, maar de zon laat zich vooral in het zuiden ook zien. Het wordt 17 graden.

Maar wij laten ons geplande tuinfeestje niet verpesten door het ietwat herfstachtige weer. We zetten gewoon de barbecue (van mijn vader en moeder) buiten, maken een grote partytent (van onze buren) met stevige haken aan de schutting vast, steken wat terrasverwarmers (van Piet en Inge) in het stopcontact, sturen iedereen voor de zekerheid nog een sms’je dat ze hun winterjas niet moeten vergeten en met de gezellige feestverlichting (van onze buren en Piet en Inge) erbij kan het dan eigenlijk helemaal niet meer misgaan. We hebben er zin in!! Jammer alleen dat we een beetje laat waren met onze uitnodigingen waardoor sommige mensen al andere afspraken hadden gemaakt.

Gewoon wij