Archief

Archief voor oktober 2009

Toch maar geen poffertjes vandaag

30 oktober 2009

Afgelopen nacht heb ik weer eens ouderwets moedertje kunnen spelen. Danny maakte me wakker met de mededeling dat hij alles ondergekotst had. En hij bedoelde inderdaad ALLES!! Zijn eigen bed, het bed van Nick en Rowie (die liggen namelijk onder zijn bed verstopt), de vloer en bovendien zijn laptop die naast zijn bed op de grond stond. Ik ben dus maar begonnen met zijn beddegoed, gewoon alles opgepakt en buiten gegooid. Daarna ben ik aan de vloer begonnen, prullenbakje en keukenrol gepakt en (met mijn neus en ogen dicht) alles bij elkaar geschraapt. Toen nog de bedden van Nick en Rowie in zijn geheel de trap afgedragen en buiten bij de rest van het beddegoed gelegd. En toen was de laptop aan de beurt. Alle spleetjes en randjes zaten vol en toen ik hem openklapte vond ik ook daar nog restjes aardappelpuree en spinazie. Na drie kwartier lag ik weer heerlijk in bed en wilde graag nog een paar uurtjes verder slapen. Maar helaas bleef die zurige lucht maar in mijn neus hangen en van slapen kwam dus niet zoveel meer.

Danny had gisteren nog het idee om vandaag poffertjes te gaan eten, daar had hij heel veel zin in. Die zin was na vannacht helemaal verdwenen, hij hield het maar bij wat vruchtensap de rest van de dag.

Kids

Herfstvakantie

27 oktober 2009

Mmmmm, lekkerDe dagen gaan voorbij en dan ineens is het alweer herfstvakantie. Niet voor mij dan, maar wel voor de kinderen. En die begon maandag voor Danique met een handbaltoernooi met haar klasgenootjes. Ze waren niet eerste, maar tweede geworden en hadden een indrukwekkende beker gewonnen die ze trots liet zien toen ik thuis kwam. Nadat het toernooi was afgelopen nam ze haar vriendinnetje mee naar huis om een nachtje bij ons te blijven logeren. Nadat we gisteravond ‘Night At The Museum’ hadden gekeken gingen ze, na wat gegiechel, heerlijk slapen.

Kayleigh zou vandaag ook nog de hele dag bij ons blijven, dus ze wilden graag samen gaan kokkerellen. Ze gingen zelf naar de supermarkt om boodschappen te doen en mochten kiezen wat ze het liefst wilden. Ze kwamen thuis met een doosje eieren, een pakje margarine en een doosje prinses Lillifee muffins. En op zich is het dan natuurlijk best grappig dat ze eerder vandaag heftig aan het experimenteren waren met oogpotlood en mascara en dat ze dan juist prinses Lillifee muffins willen maken. Volgens Danique had ze juist deze gekozen omdat er stickervelletjes bij zaten die ze graag aan haar nichtjes wilde geven. En natuurlijk was het ook niet onbelangrijk dat de muffins in een mooi rose doosje zaten met mooie rose versierseltjes erbij. En mij maakt het eigenlijk niet uit wat voor muffins ze maken, ik vind ze toch wel lekker.

Kids

Bijzondere zondag

18 oktober 2009

RenaultHondaHet was best een bijzondere dag vandaag. Het gebeurt zo af en toe wel eens dat onze auto’s in geen maanden gewassen worden, maar op deze bijzondere zondag werden ze zowaar allebei op een schuimbadje getrakteerd. Eerst was ons zwarte schommelschip aan de beurt, daar zaten namelijk nog steeds vele Franse lijkjes op en daarna was het de beurt aan onze witte elektromobiel, die nu eenmaal geboren is om eigenlijk iedere week eens gewassen te worden. We hadden veel hulp dit weekend en daar mogen we af en toe best een keertje gebruik van maken. Dus Tony gaf Nick, Danny en Rowie een spons in hun handen, zette een emmer water buiten en zette ze aan het werk.

Hij bleef wel in de buurt om toezicht te houden, want kinderen vinden altijd net iets te snel dat ze al klaar zijn, terwijl er best nog ongewassen plekjes te vinden zijn. Maar ze hebben goed meegeholpen en de auto’s blinken weer als nooit tevoren.

Auto / Motor

Puberzoon

13 oktober 2009

Mijn oudste zoon is vandaag jarig en wordt 13 jaar. Hij was per ongeluk al een tijdje te vroeg begonnen met puberen, maar vanaf vandaag mag hij dan officieel brutaal en opstandig zijn.

Maar er zitten ook voordelen aan. Voor een cadeautje hoeven we tegenwoordig niet meer naar de speelgoedwinkel want hij wil veel liever gewoon geld, het kinderfeestje is inmiddels afgeschaft en trakteren op school hoeft ook niet meer. Zijn stoel hoeft niet meer versierd te worden en ballonnen opblazen is gelukkig ook niet meer nodig.

Om Danny toch nog een beetje een feestelijk gevoel te geven hebben we vanmorgen op ons allerhardst voor hem gezongen, gaan we straks een heerlijk gebakje eten en mag hij voor vanavond een 3-gangen diner samenstellen.

Kids

Een Bossche bol

11 oktober 2009

De neerslagkans van zaterdag was inmiddels van 60 naar 80% gegaan. Maar we lieten het regenachtige weer ons motorweekend natuurlijk niet verpesten. Vrijdagavond zijn we al begonnen met een klein rondje om hem alvast even warm te laten lopen. Onderweg hebben we in Oosterhout lekker een hapje gegeten, een patatje met plus een broodje warm vlees met satesaus. Mmmmmm. Zaterdag zijn we op tijd opgestaan en vertrokken richting Den Bosch. Onderweg hebben we nog een tussenstop gemaakt in Tilburg bij neef Johnnie en daar hebben we even een kopje koffie gedronken. In Den Bosch aangekomen zijn we eerst op zoek gegaan naar grijze laarzen en die hebben we, na 34 schoenwinkels te hebben bezocht, gevonden.

Daarna was het tijd voor een echte Bossche bol, want daar waren we tenslotte voor gekomen. En ik moet zeggen, ze zijn lekker, maar de chocoladebollen van de Em-Te zijn eigenlijk veel lekkerder. Toen zijn we via een omweg, inclusief schuilen in een hokje in Heusden, naar (schoon)zus Inge in Dussen gereden en ook daar hebben we nog even koffie gedronken met een heerlijk stukje warme appelcake. En toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Al met al weinig regen gehad en niet echt heel nat geworden.

Vandaag een productieve zondag gehad. Wel vier wasjes gedraaid, de strijk bijgewerkt, de bedden verschoond en nog wat stof opgezogen. Danique is nog lekker bezig geweest in de keuken en heeft heerlijke muffins gebakken en Tony heeft nog wat rondjes met de kinderen op de motor gereden. Jammer zeg, zo’n weekend is gewoon veel te kort.

Auto / Motor, Gewoon wij

Ist das geil, oder was?

7 oktober 2009

We waren het er met z’n allen over eens dat eenmaal per jaar op Urlaub gaan echt een beetje te weinig is, dus we besloten er maar eentje extra te doen dit Jahr. Dus om 2009 goed af te sluiten gaan we lekker een paar Tagen doorbrengen in het Deutsche Reich. We nemen onze warme Wintermantel en Handschuhe mee, vergeten de Stiefel en Mütze niet en gaan een gezellige Weihnachtsmarkt bezoeken. We drinken alleen maar warme Schokoladenmilch en/of Gluhwein (ook al schijnt dat niet zo lekker te zijn) en eten daarbij een Brötchen Bratwurst. En we hopen natuurlijk dat we nog wat Schneebälle kunnen gooien. Wir wollen nur Spaß haben!!

Gewoon wij

Weer neuroten

6 oktober 2009

weerSinds we onze motor hebben zijn we een beetje weer-neuroten geworden. Steeds kijken we naar het weerbericht, blijft het droog of wordt het nat? Zaterdag hebben we een dagje vrij maar de vooruitzichten zijn helaas niet al te best. Duimen jullie mee?

Auto / Motor

Dierendag

4 oktober 2009

Deze dierendagDierendag zijn we begonnen met een ontbijtje bij Mc Donald’s. Dat viel helaas een beetje tegen omdat ze de pancakes van de menukaart hadden gehaald. Dus de keuze was niet zo reuze en bovendien was de prijs behoorlijk aan de maat. Dus we gaan alleen nog maar voor een Happy Meal naar Mc Donald’s en leggen de warme croissantjes voortaan liever zelf in de oven.

Toen we terugkwamen was het natuurlijk tijd om onze huisdiertjes eens lekker te verwennen. We gaven ze eerst allebei een heerlijk bot(je) en daarna zijn we nog met ze naar het kanaal gelopen. Sloeber blijft daar altijd liever met zijn pootjes op het droge maar Bodie heeft nog een keertje lekker kunnen spetteren en plonsen.

Gewoon wij