Archief

Archief voor juli 2010

Tijdelijke gezinsuitbreiding

24 juli 2010

Vanaf afgelopen donderdag hebben we er een paar huisgenoten bij. Stampertje, Slurpie en Blurpie komen een paar weken bij ons logeren omdat hun baasjes lekker op vakantie zijn. Ze hoeven niet uitgelaten te worden, dus dat maakt het allemaal nogal eenvoudig. Stampertje wil alleen ‘s morgens graag een half bakje konijnenvoer, af en toe een aai over zijn bolletje en een schoon hoekje om zijn behoefte te doen kan hij ook wel waarderen. Slurpie en Blurpie hebben alleen een paar liter water nodig, wat luchtbubbels in hun huisje en een paar korreltjes visvoer in de ochtend.

Stampertje is duidelijk de favoriet, de meiden verwennen het konijntje en geven hem brood en crackertjes. Ze speelden vandaag zelfs ‘dierenkliniekje’ en Stampertje had de hoofdrol. Ze zullen het straks nog moeilijk vinden als hij weer weg gaat.

Gewoon wij

De week van de musicals

22 juli 2010

Deze week was het voor onze meiden tijd geworden om afscheid te nemen van de basisschool. En dat gebeurt natuurlijk met een musical. Maandagavond was eerst Rowie aan de beurt. Toen we het Oostkwartier binnen kwamen kregen we koffie met een stukje cake. Een spannend muziekje klonk al op de achtergrond. Het decor was zeer professioneel opgebouwd als een griezelig hotel met drie verdiepingen. De meester van Rowie had zelf een verhaaltje geschreven gebaseerd op het verhaal van Huis Anubis. Het werd een hartstikke leuke avond.

Op woensdagavond was het de beurt aan Danique en haar klas. Voordat we de gymzaal betraden mochten we over een rode loper en werden we, als echte filmsterren, even op de foto gezet. Dat had alles te maken met het feit dat de musical helemaal in galastijl was. Het was een superleuke, swingende avond waarbij vooral de meiden straalden in mooie zwarte jurkjes en op hoge hakjes. Ze waren prachtig opgemaakt en ook aan de kapsels was de nodige aandacht besteed.

Woensdag was voor Rowie de allerlaatste dag op de Sint Jan aangebroken. Ze gleed van een helling de basisschool uit en kon zo deze periode afsluiten. Danique moest een dag langer wachten voordat ze werd ‘uitgegooid’. En gegooid werd er: maar dan wel met water, heel veel water!! En omdat ook Daphne naar een andere school gaat, was ook zij de pineut. Geblinddoekt mochten ze eerst door een haag van kinderen lopen, waarna ze aan het eind opgewacht werden door een heus waterpeloton. Daarna schoven ze via een zeepbaan de Sint Jan uit.

Vanavond had Danique nog de afscheidsbarbecue tegoed. Ze had het heel de tijd nog droog kunnen houden, maar toen ze vanavond thuis kwam was ze helemaal in tranen. Alle spanningen van de afgelopen tijd kwamen los en ze kon niet meer ophouden met huilen. Kop op meiden, gewoon lekker genieten van de vakantie nu!!

Kids

Jammer jammer jammer

12 juli 2010

Afgelopen vrijdag werd in onze woonplaats de kermis geopend en daar moesten we natuurlijk echt even heen. Net als andere jaren was het niet zo heel bijzonder, maar voor de kinderen toch altijd weer een belevenis. Ik denk trouwens niet dat ze dit jaar goede zaken doen in Dongen. Zaterdag en zondag was het overdag een beetje te warm om naar de kermis te gaan.

Zaterdagavond zal het ook niet al te druk geweest zijn, toen hadden we een soort van wolkbreukje boven Dongen. En dat was nu juist de avond dat onze meiden buiten wilden gaan slapen. Nadat we hadden zitten bbq’en hebben ze een tentje opgezet en alle spulletjes naar beneden gehaald. Al snel daarna werd het behoorlijk donker en begon het een beetje te regenen, maar ze lieten zich nog niet uit het veld slaan door een paar druppeltjes. Toen ze helemaal geinstalleerd waren in hun tentje barstte het pas echt los. Daphne had het niet meer zo breed en raakte lichtelijk in paniek. Alles en iedereen dus maar weer snel naar binnen gehaald en zo eindigde het avontuurtje al voordat het eigenlijk begonnen was.

Zondagavond was natuurlijk DE finale. Vol spanning hebben we hier de hele dag naar uit gekeken, maar helaas viel de wedstrijd een beetje tegen en zijn ‘we’ weer geen wereldkampioen geworden. Ik had trouwens nog een WK pool ingevuld en in het begin stond ik er nog best goed voor, heb zelfs nog heeeeel even genoten van een plaatsje aan de top. Uiteindelijk ben ik op een teleurstellende 56e plaats geeindigd. Tsja, soms zit het mee soms zit het tegen!!

Gewoon wij

Nieuwe school

7 juli 2010

Voor Danny is de vakantie al begonnen. Hij hoeft alleen zijn boeken nog maar in te leveren en vrijdag heeft hij nog een sportdag. Hij heeft inmiddels het gebouw voor de brugklassers verlaten en betreedt vanaf september dan het grote gebouw van de middelbare school. Een tweede-jaars tussen al die grote pubers, zal toch weer even wennen zijn om bij de ‘kleintjes’ te horen.

Danique wordt over twee weken de basisschool uitgegooid. Zij gaat dan Danny’s plaats innemen in de brugklas.

Maar ook voor Daphne breken spannende tijden aan. Ze heeft het al een tijdje niet meer naar haar zin op school. Haar vriendinnetjes zijn vorig jaar naar een andere school gegaan en blijven zitten. Sindsdien kan ze haar draai niet meer vinden. Er zijn nog maar zes meisjes overgebleven in haar klas en ze voelt zich vaak buitengesloten. Ze komt af en toe zelfs huilend uit school en dan breekt een moederhart toch wel een beetje. Toen ik haar dan ook vroeg of ze het misschien leuk zou vinden om naar een andere school te gaan, fleurde ze helemaal op. Diezelfde middag nog heb ik met haar oude en nieuwe school gebeld om alles te regelen. Ze heeft er nu al kriebeltjes van in haar buik!!

Kids

Het is zomer

3 juli 2010

De afgelopen dagen waren heerlijk zomers. Een beetje te zomers misschien, maar daar mogen we eigenlijk niet over klagen. Na een ongelooflijk lange en koude winter is dit toch waar we op gewacht hebben.

Maar van dat warme weer word ik ook een beetje lui, loom en lamlendig. En dat is op zich best eenvoudig te verklaren, want we slapen namelijk op zolder en daar liep de temperatuur behoorlijk snel op. Voor een beetje frisse lucht zet ik dan ‘s nachts de ramen wel wijd open. Jammer alleen dat ik dan midden in de nacht weer gewekt word door vrolijk kwetterende vogeltjes.

Om trouwens een indruk te krijgen van hoe warm het ongeveer op onze slaapkamer is, kun je onze lamp bekijken. Vier van de zeven kaarsjes zien eruit alsof ze heel dringend veeeel water nodig hebben.

Gewoon wij