Archief

Archief voor september 2010

Dieet-update

29 september 2010

Gewoon even een kleine update omdat ik vanmorgen heel gelukkig was toen ik op de weegschaal ging staan. In een week TWEE kilo kwijt. Wat ben ik blij dat ik gisteravond niet heb toegegeven aan mijn drang om chips, chocolade of stroopwafels te gaan eten. Ik moet ook eerlijk bekennen dat het wel eens een beetje pijn doet om droog brood in een opkikkertje te moeten soppen, zeker als mijn moeder lekkere slagroomflappen in huis heeft gehaald of als de rest van het gezin frietjes met kippenpoten en een bak Ben en Jerry’s ijs naar binnen zit te werken. Maar zo’n momentje op de weegschaal maakt alles weer goed. Ik ga dus zeker nog even volhouden.

Gewoon wij

Weer een motortocht

27 september 2010

We hadden heel de week het weer al in de gaten gehouden en met een beetje geluk zou het zaterdag (zeker in het oosten) droog blijven. Ik ben dus gaan zoeken naar een leuke tocht in het oosten des lands en toen kwam Patriesja met het idee om dan maar gelijk even naar de boot van de Zonnebloem te gaan kijken. Leuk idee, dus ik heb een route wat aangepast zodat we langs de Rijnkade in Arnhem zouden rijden, dat is de ligplaats van de boot namelijk.

Daar aangekomen blijkt het toch wel een behoorlijk groot schip te zijn, zelfs groter dan Patriesja in haar gedachten had. Leuk om eens te zien, maar nu door naar onze motortoer. Het was geen stralend weer, de temperatuur wat aan de lage kant maar toch hebben we weer genoten. We zijn wat vaker gestopt dan vorige keer en dat is heerlijk. Lekker uitwaaien op de kade, op de Posbank een kop koffie met gebak (Wow daar hebben ze zelfs enkele haarspeldbochten), in Zutphen op de kade bij tromgeroffel even pauze en in Bronkhorst  een latte macchiato met een tosti hawaii.

Toen we weer in de buurt van Arnhem kwamen besloten we onder een heerlijk zonnetje om maar weer eens richting huis te rijden. Dat het in het oosten overwegend droog zou blijven klopte redelijk. Maar daar was alles mee gezegd, we moesten weer terug naar het zuiden. Ik denk dat ik nu weet hoe paintballen voelt, alleen dan x1000. Het werd namelijk erg donker en ineens….. HAGEL! Nu zit ik redelijk verstopt achter de kuip maar dat geldt niet voor mijn (geheel in leder gestoken) handen. Zooooo, dat was pijnlijk, het leken wel loden balletjes. Patriesja zit redelijk achter mij vestopt, met uitzondering van haar knieen en bovenbenen. Ze wist niet waar ze haar armen over haar benen moest leggen om zoveel mogelijk hagelschoten te ontlopen. Ik heb snel de eerste afslag genomen maar eenmaal boven was de hagel al bijna weer over. Dus door naar huis waar we nog genoten hebben van een heerlijke grote friet speciaal en een grote friet stoof. Mjammie! Al met al hebben we heerlijk genoten.

Auto / Motor, Gewoon wij

Jammie, brooddieet

21 september 2010

Alweer een tijdje loop ik rond met een overschot aan lichaamsgewicht en daar heb ik ineens helemaal de balen van. Een paar jaar geleden ben ik met de hulp van Sonja Bakker wel wat kilootjes kwijtgeraakt, maar die zijn inmiddels allemaal weer teruggekomen en dan nog een aantal extra erbij. Op Sonja ben ik nu wel een beetje uitgekeken, dus ik wilde eens iets anders proberen. Zondagavond heb ik maar eens zitten googlen wat voor dieet het beste bij me zou passen. Nou, daar was ik al snel achter, een brooddieet natuurlijk. De ene dag mag je alleen brood en de dag daarna mag je gewoon eten, zelfs een tussendoortje is dan niet verboden. Wat een toffe manier om af te vallen!!

Morgenvroeg ga ik natuurlijk nog even op de weegschaal staan en dan begin ik met mijn eerste brooddag. Aangeraden wordt wel om het brooddieet niet langer dan zes weken achter elkaar te doen, maar dan hoop ik allang weer op mijn streefgewicht te zijn. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Gewoon wij

En weer een weekend voorbij …

19 september 2010

Vrijdagavond kwam het vriendinnetje van Daphne logeren, dus het was niet zo moeilijk om iets leuks te bedenken voor de zaterdag. Samen met Rowie, Danique, Daphne en Naomi had ik een meidenmiddag in het centrum van Tilburg. We hebben gezellig wat gedronken bij La Place en een vette hap uit de muur getrokken bij de Febo. Tussendoor nog wat petten gepast bij de V&D en een hele tijd bij Claire’s doorgebracht. Na het winkelen zijn we naar neef Johnnie gelopen waar Tony al met smart op ons zat te wachten. ‘s Avonds zijn we nog met z’n allen naar Dussen gereden om de verjaardag te vieren van mijn schoonzusje en haar echtgenoot. Volgend jaar samen 100???

Vandaag begon voor Daphne het handbalseizoen weer. Gelukkig hoefde ze pas om 12.00 uur te spelen, zodat we eerst een beetje uit konden slapen en gezamenlijk konden ontbijten. En ze hebben het hartstikke goed gedaan, gewonnen met 2-1. Volgende week heeft Daphne’s team een uitwedstrijd in Heinkenszand, dat is maar liefst 114 km heen en ook weer 114 km terug! Ik vind het persoonlijk best apart dat je voor een handbalwedstrijdje op dat niveau zover moet rijden. Wel fijn trouwens dat ze binnenkort weer de zaal ingaan, was best fris langs de kant vanmorgen!!

Gewoon wij

Werd ik ieder jaar maar 42

13 september 2010

Ofwel het was een topweekend. Vrijdag was ik jarig en om dat te vieren zijn we ‘s avonds lekker gaan eten bij Dickens & Jones in Breda. We hadden een heerlijk 3-gangen menu uitgekozen en op advies van mijn zus namen we als toetje de overheerlijke tiramisu (en daar hebben we geen spijt van gehad). Na het eten hebben we nog even met een drankje op het verwarmde terras gezeten.

Na een hele regenachtige week was het zaterdag onze ‘lucky day’. De zon scheen al vroeg en daarom zijn we snel opgestaan om na lange tijd weer eens een ritje met de motor te gaan maken. We hebben heerlijk in Limburg rondgereden, het was alleen een beetje jammer dat juist vandaag de Wielerronde van Limburg werd gereden. Het was dus ongelooflijk druk op de weg en we konden niet echt lekker doorrijden. Bij het drielandenpunt in Vaals hebben we op een terras van het zonnetje genoten in het bijzijn van een groot stuk Limburgse vlaai.

Toen de kinderen op zondag weer thuis waren zijn we nog naar Rotterdam gereden om daar even te winkelen en bij Bram Ladage een heerlijke puntzak friet te halen. Bram schijnt de lekkerste patat van Nederland te hebben en daar zijn we het helemaal mee eens. We hoeven voor deze patat trouwens niet zover te rijden, want we zijn er inmiddels achter dat Bram ook in Oosterhout van die lekkere patatjes verkoopt. Na een milkshake zijn we weer terug naar huis gereden. Wat een heerlijk weekend!!!

Auto / Motor, Gewoon wij

Heppie de peppie

8 september 2010

Onze kinderen zijn deze week weer begonnen aan het nieuwe schooljaar. Ze hadden er (bijna) allemaal heel veel zin in. Toen we ze afgelopen weekend de keuze gaven tussen nog een weekje op vakantie of naar school, kozen ze unaniem voor school. Nick is gelukkig omdat hij bijna geen uren meer hoeft te maken, Danny heeft het weer leuk met al zijn vrienden, Rowie en Danique hebben het reuze naar hun zin op de middelbare school en ook Daphne heeft haar draai al helemaal gevonden. Ze had vandaag sinds hele lange tijd weer eens afgesproken met een vriendinnetje en ook voor morgen heeft ze al een afspraakje staan.

Ook wij zijn inmiddels alweer een paar dagen aan het werk, maar of wij nou ook zo heppie de peppie zijn?

Gewoon wij

Vakantie, tot volgend jaar dan maar weer

3 september 2010

Eigenlijk had ik deze week nog vakantie, maar er stonden zoveel afspraken gepland dat ik alleen maar van hot naar her heb gereden. Van de orthodontist in Oosterhout naar het ziekenhuis in Tilburg, van de kapper weer terug naar de kapper en dan nog een keer naar de kapper in Raamsdonksveer. Tussendoor nog even een bezoekje gebracht aan de bibliotheek en de nodige boodschappen weer in huis gehaald. Ook een hoop vakantiewasjes gedraaid en zoveel mogelijk weer terug in de kast gelegd. Een paar bliksembezoekjes aan mijn moeder (die onze nieuwe gordijnen mooi op maat heeft gemaakt), zijn moeder (ik laat de strijk wel liggen tot volgende week hoor), mijn zus (waar inmiddels de verbouwing begonnen is) en zijn zus (om onze lieve hond weer op te halen).

Voor de vakantie had ik trouwens voor Daphne nog een nieuwe knuffel gekocht. De oude had ze al vanaf haar geboorte en die was inmiddels een beetje ‘dood’. En waar kun je dat dan beter doen dan op Marktplaats. Je tikt gewoon ‘Totter’ in en er komt een hele lijst met levende ‘Totters’ tevoorschijn. Binnen een paar dagen lag de nieuwe ‘Totter’ in onze brievenbus en kon nog met ons mee naar Spanje. Ze vond hem nog niet helemaal goed ruiken, maar nu ze hem een paar weken heeft is ze er hartstikke blij mee en kan ze weer jaren vooruit.

Gewoon wij

Home sweet home (Updated)

1 september 2010

Afgelopen maandag zijn we weer teruggekomen uit Spanje. We hebben een heerlijke vakantie gehad en genoten van het warme weer. Ongelooflijk koud hadden we het dus toen we weer thuis waren, wat een verschil!! Dit jaar geen uitgebreid vakantieverslag, maar een beknopte samenvatting. Na een voorspoedige reis kwamen we op onze prachtige camping tussen de bergen. Geweldige zwembaden en mooie omgeving, het enig minpuntje was dat de slaapplaatsen in onze onstabiele caravan iets aan de krappe kant waren.

Twee weken lang hebben we genoten van het warme weer, de Spaanse winkeltjes en mooie dorpjes. We hebben een enorme stadswandeling door Barcelona gemaakt en we hebben ons ondersteboven laten gooien door de hoge golven in Lloret de Mar nadat we de markt in Blanes helaas net gemist hadden. We hebben genoten van een verrukkelijke eiskaffee in Roses en in Cadaques zijn we de huizen van Salvador Dali en Picasso gaan bewonderen. Dit alles hebben we afgewisseld met bezoekjes aan het strand en het zwembad.

Maar helaas is het nu dus alweer voorbij en moeten we er weer een jaartje tegenaan. De foto’s heeft Tony inmiddels toegevoegd!

Gewoon wij