Archief

Archief voor oktober 2010

Van brood naar yoghurt

30 oktober 2010

Na zes weken brooddieet ben ik erg blij dat het voorbij is, maar ook een beetje teleurgesteld. Ik heb echt mijn best gedaan, maar het is me niet gelukt om zeven kilo kwijt te raken. Mijn moeder waarschuwde me vroeger al dat het na je veertigste allemaal niet meer meevalt om op gewicht te blijven en ze had nog gelijk ook. Maar zo makkelijk geef ik het niet op, ook de laatste kilo’s gaan er echt af nu. Tijd voor iets nieuws dus. Weer een avondje googlen, maar er zijn weinig dieetjes die ik geschikt vind. Grapefruit, tomaat en knolselderij, ik vind het allemaal gewoon niet lekker.

Maar toen viel mijn oog plots op ‘yoghurt dieet’. Twee liter magere yoghurt per dag (mag ook Optimel zijn) aangevuld met een hardgekookt ei en een stukje kipfilet of biefstuk. Vandaag dus naar de supermarkt om mijn winkelwagentje te vullen met Optimel, de caramel pepernoten die bij de kassa lagen heb ik gewoon genegeerd. Ik begin maandag weer vol goede moed!!!

Gewoon wij

Dussen, Dussen en nog eens Dussen

24 oktober 2010

Vrijdagavond zijn we naar Dussen gereden, Tony moest de computer daar eens helemaal nakijken. Ondertussen heb ik met Inge gezellig een paar spelletjes gedaan. Ik had RISK meegenomen, vroeger speelden we dat heeeel vaak en kon ik nooit van haar winnen. Ik had de hoop dat ik nu wel in staat zou zijn om haar te verslaan. Maar helaas, weer niet gelukt, eindstand 0-2. Daarna hebben we Jenga gespeeld 2-1 in mijn voordeel, Regenwormen en Onderuit eindigden allebei in een gelijkspel 1-1. Inge was uiteindelijk dus de winnaar van de avond: 4 verloren 5 gewonnen. ‘Geen geluk in het spel, wel geluk in de liefde’ zeggen ze dan toch altijd?

Zaterdag was natuurlijk een dag om binnen te blijven. We hebben nog even getwijfeld of we ergens overdekt zouden gaan winkelen, maar daar hadden we eigenlijk allebei niet zo’n zin in. We hebben bij de supermarkt gewoon even snel iets te eten gehaald en zijn daarna lekker in bad gegaan. We hebben een paar matrasjes in onze woonkamer gelegd en hebben genoten van een heerlijk filmavondje. We begonnen met een door mij gekozen film, namelijk ‘The American’ met George Clooney. Dat is dus een echte afrader, wat een saaie, vreemde film. Anderhalf uur weggegooid dus eigenlijk. Maar Tony had er meer klaar liggen en zijn keus was ‘Australia’ met Nicole Kidman. Die wilde hij nog steeds een keer kijken en ik moet zeggen, dat is een regelrechte aanrader. Echt een schitterende film, die MOET je zien.

Vandaag kwamen Joke en Bregje terug uit Spanje en vanmiddag zijn we dus weer naar Dussen gereden om even bij te kletsen. Ze hebben een superfijne week gehad, heerlijk gegeten en heel veel leuke dingen gedaan.

Nou Dussen, tot vrijdag dan maar weer he. Dan heb ik gelukkig geen brooddag, dus mag ik ook iets lekkers nemen. Het afgelopen weekend heb ik behoorlijk wat dingen af moeten slaan, dus ik ben mijn brooddieet inmiddels ongelooflijk zat!! Ik ga het natuurlijk nog wel even volhouden, maar ik krijg het droge brood bijna niet meer door mijn keel en ben de dagen aan het aftellen nu.

Gewoon wij

Mijn beroemde dochter

21 oktober 2010

Daphne kreeg een tijdje geleden van school een briefje mee naar huis. De kinderen van de Heilig Hart school mochten vandaag naar de Efteling om opnames bij te wonen van het nieuwe televisieprogramma ‘De Schatkamer’. Mijn eerste gedachte ging gelijk naar het ongeluk dat op 1 oktober plaatsvond op de A59 bij Sprang Capelle waarbij een auto klem kwam te zitten tussen twee vrachtwagens. Zij waren namelijk ook op weg naar de Efteling voor opnames van hetzelfde programma…… Daphne was jammer genoeg niet uitgekozen om aan het spel deel te nemen, maar ze mocht wel plaatsnemen in het publiek om haar klasgenootjes aan te moedigen.

Eergisteren kreeg ze nog een briefje mee met een kledingvoorschrift. ‘Merkkleding is niet toegestaan en ook geen witte, zwarte of gestreepte kleding’. Ik moest gisteravond dus nog even goed zoeken om iets in haar kast te vinden wat ze vandaag aan kon doen. Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar zwarte kleding, dus dat is ook de hoofdkleur in haar kast. En zo vertrok ze vanmorgen in een bruine sweater richting Kaatsheuvel.

Ik heb een heerlijk dagje gewinkeld in Breda met Inge. Voor mezelf alleen een klein zwart kledingstukje gekocht en voor Danique op zoek gegaan naar een Adidas vestje MET logo op de achterkant. Ze is al weken op Marktplaats aan het bieden op van die ‘Anita’ vestjes, maar ze gaan steeds aan haar neus voorbij. Ze was het nu een beetje beu en vroeg me of ik er vandaag eentje voor haar uit Breda mee wilde nemen. Het is uiteindelijk een lila vestje met rode strepen geworden, heeeeel leuk ….

Gewoon wij

En we feesten nog even verder

17 oktober 2010

Afgelopen woensdag werd Danny weer een jaartje ouder.

‘s Middags ben ik met mijn 14-jarige zoon en Danique even naar Oosterhout gereden. Danique had een afspraak bij de orthodontist en dat hebben we gelijk maar gecombineerd met een bliksembezoek aan de Cool Cat. Danny was snel klaar, een paar Coole spijkerbroeken, een Cool vest en een Coole riem. Ook Danique vond nog wat Coole vestjes en een paar Coole riemen. Daarna snel naar de orthodontist waar Danique goed nieuws te horen kreeg. Ze hoeft haar buitenboord beugel vanaf nu alleen nog ‘s nachts te dragen. Ze heeft haar beugel vijf maanden, zonder gemopper, consequent gedragen, vandaar dat ze er lekker snel mee klaar is.

‘s Avonds kwamen de buurtjes en een zeer onverwachte gast een gebakje eten. Ook Joke kwam alvast een cadeautje afgeven, zij kon er vandaag helaas niet bij zijn. Samen met Bregje is ze afgelopen vrijdag naar de Spaanse costa vertrokken en volgens de laatste berichten hebben ze het daar reuze naar hun zin. Een paar mensen minder dus vandaag, maar niet minder gezellig. En gelijk met Inge maar eens een afspraak gemaakt om donderdag in Breda te gaan winkelen. Gewoon weer net als vroeger!!

Gewoon wij

Wat een feest

9 oktober 2010

Gisteren had ik met mijn collega’s een personeelsfeestje in Baarle Nassau bij Landgoed Schaluinen. Om 12.45 uur ben ik, samen met Anja en Marjan, bij de Zonnebloem vertrokken om eerst Liane op te gaan halen. Zij heeft heerlijke pannenkoeken met spek (beetje jammer, wel zonder kaas) voor ons gebakken. Daarna hebben we nog een rondje om het huis gelopen en kennis gemaakt met heel de veestapel. Liane heeft een ezel, schapen, stoere kippen met sloffen, katten en vissen. Erg leuk allemaal, maar het was inmiddels echt tijd geworden om naar Schaluinen te vertrekken. We werden ontvangen met koffie en appelgebak en daarna mochten we deelnemen aan allerlei activiteiten. Eerst zijn we gaan kijken naar het levend voetbalspel, dat was echt heel erg grappig om te zien. Ik had me aangemeld voor kruisboog schieten (saai) en midgetgolf (nog veel saaier). In plaats daarvan hebben we dus maar even rondgelopen over het landgoed en nog leedvermaak gehad om collega’s die het aandurfden om in een grote bal over een stinkende plas water te lopen. Om 18.00 mochten we plaatsnemen aan tafel om te gaan genieten van een zes-gangen diner (oeps, was het vandaag niet mijn brooddag???).

En vandaag was eigenlijk ook een feestje, wat een prachtig weer nog steeds. Mijn mannetje had weer zijn best gedaan om een mooie route uit te zoeken en dat was hem nog gelukt ook. We hebben onderweg natuurlijk een paar keer heerlijk in het zonnetje op een terras gezeten, in Sevenum zelfs nog een verrukkelijke ijskoffie genuttigd. Dit was voor dit jaar waarschijnlijk wel de laatste keer dat we eropuit konden met onze fijne motor. Misschien moeten we er binnenkort nog eens serieus over gaan denken om naar een land te emigreren waar die vreselijke winters niet bestaan.

Auto / Motor, Gewoon wij

In oktober met de voetjes in het water

4 oktober 2010

We hebben weer genoten van een heerlijk weekend. Vrijdagavond hebben we bij Joke koffie gedronken. Ook Piet en Toos waren na lange tijd weer in het land, dus het was hartstikke leuk om die daar weer eens te treffen. Ze hebben een fijne tijd gehad in Toscane en willen graag volgend jaar weer terug.

Zaterdag moest Rowie volleyballen in Aalst. Omdat ze de wedstrijd gewonnen had, wilden we een heerlijke schuimtaart voor haar maken. ‘s Middags zijn we nog even naar Oosterhout gegaan en daar hadden we slagroom en mokka schuimkoekjes meegenomen. Helaas waren we vergeten de slagroom in de koelkast te zetten, dus toen Tony zondagochtend de slagroom ging kloppen ontstond een vieze klodderige massa. Gelukkig was het koopzondag in Oosterhout, dus Tony sprong, samen met Rowie, op de motor om nieuwe slagroom te gaan halen. Maar helaas pindakaas, alle winkels waren open, behalve de supermarkten!!

Gisteren was het natuurlijk supermooi weer en het leek ons leuk om nog een keertje naar het strand te rijden. Maar na Daphne’s handbalwedstrijd (die wederom gewonnen werd) was het eigenlijk te laat om nog zo ver te gaan rijden. Tony bedacht een goed alternatief, we zijn met onze dochters naar Alphen, ‘t Zand gereden. We hebben daar lekker rondgelopen en de meiden hebben nog met de voeten in het water gelopen. Nick was ondertussen met de trein naar Eindhoven afgereisd om naar de voetbalwedstrijd (ja, je leest het goed) PSV-VVV te gaan.

Ach, nog een paar dagen werken en dan is het gelukkig alweer weekend.

Gewoon wij