Archief

Archief voor november 2010

Dag Sinterklaasje

28 november 2010

Mijn weekend begon natuurlijk met een avondje ‘The Voice Of Holland’. Een superleuk programma met het optreden van Ben Tattoo Saunders als absoluut hoogtepunt. Na afloop schakel ik over naar YouTube en bekijk deze ontzettend gave gozer nog een keer, nog een keer, nog een keer en voor ik ga slapen nog een keer.

Zaterdag moesten we nog wat boodschappen in huis halen, we hadden namelijk het plan om ‘s avonds te gaan gourmetten. Ook wilden we alvast pakjesavond vieren. Nu ook Daphne het grote geheim van Sinterklaas kent, is zo’n heerlijk avondje trouwens niet meer hetzelfde. Voor volgend jaar willen we dat toch eens anders aan gaan pakken. Maar uiteindelijk werd het toch nog heel gezellig. Lois, het kersverse vriendinnetje van Nick, kwam ook bij ons eten en daarna hebben we met z’n allen nog ‘Jongensnaam, Meisjesnaam’ gespeeld. Al veel te snel was de avond voorbij.

En omdat wij Sinterklaas dus gisteravond al gedag hebben gezegd, was ik vanmorgen eigenlijk wel in de stemming om alvast wat kerstversiering voor de dag te halen. Vorig jaar was ik op mijn grote kerstboom een beetje uitgekeken, dus die blijft dit jaar mooi op zolder liggen. De trend voor 2010 is trouwens om een paar kleine kerstboompjes te planten. Nou staat dat voor volgende week op het programma, verder is ons huisje al behoorlijk feestelijk versierd. Iemand moet tenslotte de eerste zijn.

Gewoon wij

Pffff, weer een hele berg stenen

20 november 2010

Vorige week gingen we op bezoek bij Serge en Hannie en tijdens een bakje koffie kwam het gesprek op een partijtje stenen in de tuin, waar ze graag vanaf wilden. En laat dat nu juist de maat steentjes zijn waar wij nog naar op zoek waren voor onze voortuin. Die willen we namelijk graag helemaal bestraten om eventueel onze motorvoertuigen te kunnen parkeren. Vanmorgen gingen we dus eerst bij Piet en Toos de aanhangwagen halen. Daarna trokken we onze werkhandschoenen aan en gingen aan de slag. Het hoopje was iets groter dan we gedacht hadden en uiteindelijk bleken het maar liefst drie volle aanhangwagens te zijn. We zitten nu dus met een veel te grote berg stenen voor de deur, we kunnen gelukkig nog net naar buiten kijken. Voorlopig zitten we, na een warm bad, uit te puffen op de bank en voel ik spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

Huis enzo

De Schatkamer

16 november 2010

Een paar weken geleden mocht Daphne met haar klasgenootjes een dagje naar de Efteling voor de opnames van ‘De Schatkamer’. Ze was helaas niet uitgekozen om aan het spel deel te nemen, maar ze komt toch regelmatig in beeld. Deze trotse moeder heeft samen met haar beroemde dochter dus op ‘Uitzending Gemist’ naar de draken en de pythons zitten kijken. Waar ze wel een beetje van baalde, want dat ziet er natuurlijk niet uit, het oranje shirt moest IN de broek gedragen worden.

Kids

Nog even lekker op de bank

14 november 2010

We zijn heel het weekend amper thuis geweest en dat is voor ons best ongewoon. Meestal zijn onze vrije dagen behoorlijk relaxed, maar dat was de afgelopen dagen ietsje anders. Op zaterdag begonnen met cadeautjes en lekkere drankjes kopen, daarna bij Joke tafels en stoelen klaarzetten, slingers ophangen, ballonnen opblazen, tent opzetten en feestverlichting ophangen. Even hapje eten en weer verder om koffie te drinken bij Serge en Hannie. Een beetje te laat weer naar huis, maar gelukkig ook lekker uitgeslapen.  Gezamenlijk ontbijtje, douchen, knuffelmomentje met Bodie, warme feestkleding aan, NIET naar de intocht van Sinterklaas maar WEL naar het feestje van de bijna 70-jarige Joke. Morgen nog een fijne verjaardag, op naar de 80!!

Gewoon wij

(niet zo) Lang gewacht, toch gekomen

7 november 2010

Ik heb een tijdje geleden al eens geschreven dat ik het nieuwe model Pan European zo mooi vond. Ik keek soms op Marktplaats maar vond hem toch meestal nog wel te duur. Maar vorige week zag ik opeens een hele leuke, voor niet teveel geld. De vorige eigenaar had er 5 jaar dag in dag uit op gereden, dus ook in de regen en op gepekelde wegen. Daardoor is het aluminium etc. hier en daar wat gecorrodeerd. Niets ernstig, maar niet overal blinkend.

Omdat de prijs zo netjes was verwachtte ik niet mijn motor voor een redelijke prijs te kunnen inruilen. Maar tot mijn verbazing zei de motorzaak dat het een zeer gewilde motor is en hij gaf me nagenoeg hetzelfde bedrag als dat wij er een jaar geleden voor betaald hebben. Ik hoefde dus niet lang na te denken. Ik heb het thuis eens voorgesteld en Bella was niet direct afwijzend. Ze weet wel dat ik weet wat ik koop, en meestal ons eigen geld wel terug kan krijgen. We besloten dus om onze motor in te ruilen op dit nieuwe model, 9 jaar jonger maar liefst! Nu hebben we dus ABS, traction control, een elektrisch verstelbaar scherm, handvatverwarming en origineel Honda alarm. Wat wil een mens nog meer?

We hebben er vandaag alvast een tochtje op gemaakt, wat een heerlijke motor. Ook Bella geeft aan dat ze nu nog veel beter zit. Misschien dat ik er nog een of tweemaal mee naar mijn werk rijd en dan gaat hij op winterstalling. Dan kan ik alle aluminium delen eens loshalen en met de polijstmachine aan de gang gaan. Zo is hij in het voorjaar weer helemaal klaar om ons blinkend en wel te vergezellen op heerlijke toertochten.

Auto / Motor, Gewoon wij

Ik ben er heel blij mee

4 november 2010

Heel af en toe zit ik wel eens met mijn laptop op schoot en dan vind ik het leuk om wat te winkelen. Zo gebeurde het dat ik op een avond ineens op een site terecht kwam waar ik de allerstoerste motorlaarzen zag. En dan bedoel ik niet zomaar laarzen, maar de enige echte Harley Davidson boots. Ik kon alleen nergens vinden of ze in Nederland besteld konden worden, dus Tony hielp me even een handje. Na wat speurwerk kwam hij erachter dat ze alleen in Amerika te verkrijgen waren. En dat betekende nog even verder zoeken naar de juiste maat, want de voor mij gebruikelijke maat 40 kennen ze daar niet.

Uiteindelijk heeft hij zaterdag 23 oktober de bestelling geplaatst en al na drie dagen kwam DHL de laarzen bij me afleveren. Vol verwachting maakte ik de doos open, maar toen ik ze eruit haalde had ik al gelijk mijn twijfels. Ze leken wel erg klein!! Ik heb ze die dag een paar keer uit de doos gehaald om er even een rondje op te lopen, want ik wilde ze natuurlijk wel graag hebben. Maar helaas, mijn tenen waren echt te lang voor deze stoere boots. Met pijn in mijn hart moest ik dus al snel weer afscheid nemen van mijn buitenlandse aankoop. Voor het ‘luttele’ bedrag van 34,20 mochten ze weer met het vliegtuig terug naar The United States of America. Wel een gedoe, maar we besloten ze toch maar opnieuw te bestellen, uiteraard in een maatje groter. Vandaag werden ze voor de tweede keer bij me bezorgd. Ik heb ze natuurlijk gelijk aangedaan en ben er helemaal trots mee door het centrum van Dongen gaan lopen.

Gewoon wij