Archief

Archief voor januari 2011

Allemaal tieners

30 januari 2011

Afgelopen vrijdag heb ik een lekker appeltaartje gebakken en dat was natuurlijk niet zonder reden. Onze kleinste is inmiddels toegetreden tot het clubke der tieners en dat moest gevierd worden. Haar cadeautje had ze een tijdje geleden al gekregen toen ze wilde investeren in een nieuwe laptop. Uiteindelijk was dat voor haar toch een beetje teleurstellend en daarom heb ik het met slingers nog geprobeerd een beetje feestelijk te maken.

De rest van het weekend heeft Lul de Behanger doorgebracht in het trapgat bij zijn moederke. Met een gezellig muziekje erbij was hij helemaal in zijn element. Joke heeft een hele tijd last gehad van een hardnekkige lekkage, dus er moest het een en ander opgeknapt worden. Inge heeft ondertussen het plafond weer prachtig wit gemaakt, dus die twee zijn Donders goed bezig geweest de afgelopen dagen.

Gewoon wij

Maatschappelijke stage

22 januari 2011

Begin van de week stuurde Jeroen (mijn teamleider) een mailtje rond met de vraag of iemand vandaag zou kunnen komen helpen. Er werd een bijeenkomst georganiseerd voor voorgedragen stafleden en ze hadden iemand nodig die de vrijwilligers binnen wilde laten en mee kon helpen in de keuken. Ik twijfelde wel een beetje, maar ik voelde me toch ook verplicht om dat eens een keertje te doen. Toen ik het thuis vertelde, vroeg Danique gelijk of ze dan misschien met me mee mocht. Ze moet dit schooljaar namelijk tien uur maatschappelijke stage doen en het leek haar wel geschikt om die tijd bij de Zonnebloem door te brengen. Jeroen vond het gelukkig ook een heel goed idee, dus zo vertrokken we vanmorgen gezellig samen naar Breda om te gaan werken.

Het eerste uur moesten we achter de receptie zitten om de deur open te maken voor alle vrijwilligers en ze de weg te wijzen. Na een uurtje hebben we de tent op slot gedaan en zijn we naar boven vertrokken. In de keuken was schijnbaar hulp nodig voor het dekken van de tafels en het opruimen van de rommel. Uiteindelijk was onze hulp, voor mijn gevoel, een beetje overbodig en hebben we het nogal rustig aan gedaan de hele dag. Maar Danique heeft zich uitstekend vermaakt. Het allerleukst vond ze het om met de koffiekar het gebouw rond te rijden om alle koffiekopjes weer op te halen. Ook vond ze het geweldig om eens op mijn bureaustoel achter mijn computer te zitten. Toen we weer naar huis vertrokken, namen we een tas vol met overgebleven cake en een grote bak zelfgemaakte soep mee (zonde om weg te gooien toch). Jeroen heeft haar al een vakantiebaantje aangeboden, dus Danique heeft vandaag besloten dat ze over een paar jaartjes gewoon gezellig bij mij komt werken.

Gewoon wij

Grote schoonmaak

15 januari 2011

Danique was gelukkig weer helemaal opgeknapt van haar misselijkheid eerder deze week, dus we besloten vandaag eens aan de grote schoonmaak te gaan. Vol goede moed gingen we vanmorgen aan de slag. Danique en Daphne hebben de ramen van hun eigen kamer gezeemd, zodat ze er daarna leuke raamstickertjes op konden plakken. Verder hebben we in ieder geval alvast de slaapkamer van Daphne helemaal schoongemaakt en opgeruimd. En dat was geen gemakkelijke opgave, in alle hoeken vonden we potloden, papiertjes, poppetjes, boekjes en andere hebbedingetjes. Morgen is de kamer van Danique nog aan de beurt en dat wordt nog een vele grotere klus. Ze verzamelt namelijk echt van alles en kan bovendien nergens afscheid van nemen. Ook haar barbies, poppen en Playmobil wil ze nog niet kwijt, ook al doet ze daar niet echt iets meer mee. Ik ga in ieder geval een vuilniszak mee naar boven nemen en ga haar toch een beetje aansporen om eens iets weg te gooien.

Toevallig had ik het er laatst nog met Tony over om een werkster in dienst te nemen. Wat zou het me gaan kosten als ze een halve dag per week kwam kuisen? Ik heb namelijk echt een hekel aan alle huishoudelijke klusjes en ben er ook gewoon niet handig in. Ze mag dan in ieder geval alle ramen zemen, binnen en buiten. De bijkeuken moet regelmatig gesopt en gedweild worden en ook mag ze het hele huis huis van boven naar beneden (of andersom) stofzuigen. De badkamer en toilet doe ik ook liever niet zelf, dus ook daar mag ze aan de gang. Waarschijnlijk gaat dat allemaal niet lukken in een halve dag, dus voorlopig zal ik het allemaal nog lekker zelf moeten doen. En ach, misschien vinden mijn dochters het WEL leuk en gaan ze binnenkort wat huishoudelijke taken van me overnemen.

Gewoon wij

Nog meer canvas

9 januari 2011

Vanmorgen heeft onze huisfotograaf een aantal leuke, een paar grappige en ook wat mislukte kiekjes van onze kinderen gemaakt. We zijn er vanmiddag gelijk voor gaan zitten om van ieder de mooiste uit te kiezen. Tony heeft hier en daar nog wat pukkeltjes verwijderd en ze allemaal een bruin tintje gegeven. En zojuist is dan, na 3,5 jaar geduldig afwachten, de afbeelding van onze kinderen op canvas besteld. Het voordeel hiervan is natuurlijk wel dat ik volgende week een recente afbeelding van onze oogappeltjes aan de muur heb hangen.

Kids

Alvast een feestje voor Daphne

5 januari 2011

Daphne is pas 28 januari jarig, maar toch hebben we vandaag alvast haar kinderfeestje gevierd. In de kerstvakantie hebben we hier in Dongen namelijk onze eigen schaatsbaan, dus het leek ons leuk om daar met wat vriendinnetjes heen te gaan. Eerst hebben we thuis ballonnetjes geprikt, cadeautjes uitgepakt, geen tien maar drie kaarsjes uitgeblazen en cake met slagroom gegeten. Daarna zijn we met z’n allen naar Dongen on Ice gelopen. De baan is niet zo groot, maar het was toch heel gezellig en we hebben fijn geschaatst. Daarna hebben we friet en snackjes gewoon van tafel gegeten, dus zonder borden en bestek. En toen was het feestje voor Daphne al veel te snel voorbij en moesten alle vriendinnetjes alweer naar huis.

Afgelopen maandag is trouwens de canvas afbeelding van onze lieve, zieke, knappe, fotogenieke hond afgeleverd. We zijn er hartstikke blij mee en hebben hem gelijk een plaatsje aan de muur gegeven. Komend weekend maar eens even tijd vrijmaken en wat fotootjes van de kinderen maken.

Beestjes, Gewoon wij

Bonne Annee A Tous

1 januari 2011

De laatste avond van 2010 hebben we lekker thuis doorgebracht, samen met een aantal vrolijke gasten. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we spelletjes gedaan en karaoke gezongen. Danny zorgde voor de nodige knal- en lichteffecten.

Het was al middag toen we vandaag aan de ontbijttafel zaten. Mijn vader en moeder zijn later nog de laatste appelbeignets en oliebollen mee op komen eten en Danny hoefde zich ook niet te vervelen.

Onze vakantieweek is voorbij gevlogen, morgen nog een dagje helemaal niks en dan kunnen we ons weer op gaan maken voor een heel jaar werken. En ik ben benieuwd wat 2011 verder voor ons in petto zal hebben!

Gewoon wij