Archief

Archief voor mei 2011

Selections

29 mei 2011

Tony wilde gistermiddag even koffie gaan drinken bij neef Johnnie, dus ik ben met de meiden naar de stad gelopen. Ik had eigenlijk niet zo’n zin omdat ik eigenlijk niet speciaal iets nodig had. Maar we zijn de H&M binnengelopen en daar gingen we helemaal uit ons dak. Daphne spotte een toffe broek, Rowie een hip rokje en Danique een puike jumpsuit. Ik zag voor mezelf ook een paar leuke dingen in de rekken hangen en ben zowaar in de rij gaan staan voor de paskamers. Uiteindelijk scoorde ik een broek, een blouse en een jurkje. Was trouwens jaren geleden dat ik in de stad een pashokje heb bezocht. Toen ik een paar jaar geleden bij Otto werkte en daar personeelskorting kreeg, ben ik begonnen met online shoppen. Dat beviel eigenlijk wel goed, lekker makkelijk thuis je nieuwe kleren passen. Ik heb namelijk best een hekel aan verkoopsters die je altijd proberen wijs te maken dat die hippe broek je zo ontzettend leuk staat, terwijl je zelf wel beter weet. Om te vieren dat we allemaal zo goed geslaagd waren, hebben we bij de Febo nog wat lekkers gepakt en zijn weer naar huis gegaan.

En gisteravond was het dan eindelijk zover, Selections 2011 bij De Poort, het feest waar Danny al maanden heel zijn energie in heeft gestoken. In de voorverkoop waren nog maar weinig kaartjes verkocht, dus de hoop was gevestigd op de kaartverkoop aan de deur. Maar helaas, de opkomst was uitermate teleurstellend. Heel jammer want ze hadden erg hun best gedaan en de zaal zag er ook echt prachtig uit, gaaf podium,  lasers en lichtshow. Eind van de avond waren nog maar zo weinig mensen aan het feesten, dat ze besloten hebben om de muziek te stoppen en op zijn gaan ruimen. Ook vandaag is hij nog de hele dag bezig geweest om alles in de originele staat terug te brengen en dat is natuurlijk veel leuker als je de vorige avond een spetterend, geslaagd feest hebt gegeven. Hij gaat nu eerst de teleurstelling verwerken en dan gaan ze samen bekijken hoe nu verder.

Gewoon wij

Weer een medaille

22 mei 2011

Daphne heeft afgelopen week tijdens de avondvierdaagse weer heel wat kilometers te voet afgelegd. De laatste avond heeft ze met een grote blaar moeten lopen, maar zelfs dat hield haar niet tegen. Ik was toch wel weer trots op haar, ze heeft inmiddels haar 6e medaille binnen.

Gisteren moest Tony met Nick aan de slag om hem zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn wiskunde examen, dus ik besloot met mijn dochters naar Oosterhout te fietsen. Onderweg kwam ik op het idee om achterlangs te fietsen, maar helaas nam ik een afslag te vroeg waardoor we een beetje de weg kwijt waren. De asfaltweg hield ineens op te bestaan en we hebben een heel stuk door het losse zand moeten lopen om hem weer terug te vinden. In de stad hebben we voor Erik een verjaardagscadeautje gekocht en lekker in een paar boekenwinkels gesnuffeld. Ook een bezoekje aan Claire’s stond natuurlijk op het programma. Na een ijskoud ijsje met dip zijn we weer terug naar huis gefietst.

Zaterdagavond vierden Wendy en Erik hun verjaardag. We zijn op tijd naar huis gegaan want de meiden wilden gaan kamperen in de tuin. Rond 5.00 uur vannacht hoorde ik gestommel op de trap. Een onweersbui had vroegtijdig een einde gemaakt aan het spannende avontuur, dus alles werd de trap opgesjouwd om binnen verder te slapen. Wat dat betreft plannen ze hun kampeerpartijtjes trouwens niet al te best. Ook vorig jaar lagen ze al helemaal klaar toen een flinke onweersbui roet in het eten gooide. Maar drie maal is scheepsrecht, ze mogen het binnenkort gewoon nog een keer proberen.

Vandaag was wat je noemt een rustige zondag. Tony heeft formule 1 gekeken en ik heb maar wat aan gerommeld. Beetje opruimen, beetje wassen, beetje strijken, beetje saai!

Gewoon wij

Indrukwekkend

15 mei 2011

Over 2 weken gaat Danny met hulp van wat vrienden in De Poort een feest organiseren, hij is al maanden bezig met het regelen van allerlei belangrijke zaken. Op zo’n avond wil je natuurlijk ‘goede’ muziek en daar zijn dan DJ’s voor nodig. Die schijnen trouwens nogal wat eisen te stellen, dus dat was geen gemakkelijke klus. Als je een feestje wilt geven is er ook geld nodig, daar moesten sponsors voor gezocht worden en vrienden en bekenden mochten tegen betaling een ‘varkentje wassen’. Bovendien is een beetje reclame ook wel handig en dat kregen ze afgelopen zaterdag. Een hele pagina werd vrijgemaakt voor het interview dat Danny, samen met Jesse, vorige week had met een journalist van De Stem. Beetje jammer dat wij niet welkom zijn op 28 mei, het feest is geschikt voor personen van 14 tot 18 jaar.

De meiden wilden al een tijdje naar het Anne Frank huis, maar het valt alleen niet mee om daar toegangskaartjes voor te krijgen. Kamp Vught leek ons dus een goed alternatief. De jongens bleven liever thuis, die wilden natuurlijk de voetbalontknoping niet missen. Vanaf 12.00 uur konden we kaartjes kopen voor een rondleiding, dat besloten we dan ook maar te doen. En het was allemaal behoorlijk indrukwekkend, de verhalen, de brieven en allerlei andere spullen die bewaard zijn gebleven. Ook het crematorium, de snijkamer, het slaapvertrek en het kindermonument maakten veel indruk.

In de maanden juli en augustus worden er wandelingen georganiseerd en is het mogelijk om langs de authentieke gebouwen te lopen, we gaan dus zeker nog een keertje terug.

Gewoon wij

Danique, waar ben je nou?

6 mei 2011

Danique had afgelopen week vakantie, maar ik heb haar amper gezien. Ze heeft gelogeerd bij Rowie, Bregje en zojuist heb ik haar afgezet in ‘s Gravenmoer waar ze de nacht bij Femke gaat doorbrengen. Ik heb haar dus eigenlijk alleen donderdag gezien. We hebben die dag een begin gemaakt met het uitzoeken van overbodig speelgoed en dat is volop aanwezig. Danique en Daphne willen samen op een kindermarkt alles gaan verkopen en hopen zo helemaal binnen te lopen. Alle puzzels die in de kast lagen hebben we gelegd om te kijken of ze nog compleet waren, zelfs Danny heeft er nog eentje gemaakt. Later op de avond hebben we nog een hoop lol gehad met een roze Furby die ons mopjes vertelde, een dansje deed en ook nog met ons deelde dat hij houdt van Tony heel veel. Het lijkt me duidelijk dat Furby nog even mag blijven!

Gewoon wij

Doe ons maar een Efteling abonnement

1 mei 2011

Het zal wel geen toeval zijn, maar ieder jaar opnieuw vieren mijn ouders hun huwelijksdag op Koninginnedag. Inmiddels zijn ze alweer 43 jaar getrouwd, ik vind dat persoonlijk best een hele prestatie. ¬†‘s Morgens dus eerst naar de bloemetjeskwekerij geweest voor een paar mooie hanging baskets. Normaal gesproken regelt mijn zus dat allemaal, maar ik had beloofd dat ik dat dit jaar eens voor mijn rekening zou nemen. In de middag zijn we eerst met mijn zus, zwager en nichtjes over de oranjemarkt gelopen om daarna met z’n allen bij het huwelijkspaar chocoladebollen te gaan eten. ‘s Avonds kwamen Inge en Bregje mijn oude computer ophalen en hebben we, onder het genot van alweer een kopje koffie, nog even buiten gezeten.

Vorige week wist Danique ineens helemaal zeker wat ze wilde hebben voor haar verjaardag, een Efteling abonnement. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ze dan zelf nog een behoorlijk bedrag bij zou moeten leggen, maar dat had ze er graag voor over. En wat het allemaal nog leuker maakte, Rowie vond het ook een supergoed idee en wilde er ook wel eentje cadeau. Vanmorgen zijn we dus naar de Efteling gereden om een abonnementje voor de meiden te halen. We hebben ze daar gelijk achtergelaten en zijn doorgereden om een kopje koffie te gaan drinken bij Johnnie en Monique. Daar had de bliksem vrijdagavond behoorlijk wat schade aangericht, dus mijn alleskunner werd gelijk aan het werk gezet. Na een paar uurtjes in een heerlijk Enschots zonnetje zijn we, met een ietwat aangebrand gezicht, weer huiswaarts gegaan. Waren behoorlijk wat gezellige kopjes koffie dus dit weekend.

Gewoon wij