Archief

Archief voor juni 2011

Rondreis door Nederland

20 juni 2011

We hebben een heel druk weekend achter de rug en dat begon gelijk zaterdagochtend al. Even snel met Daphne naar de bibliotheek gereden om haar alsnog op te geven voor de Zomerspelen en er moest ook gebak in huis gehaald worden voor de verjaardag van Danique. Daarna zijn we gelijk vertrokken naar Groesbeek met Daphne, Danny en zijn vriend Simon. DJ Dan-E mocht gaan draaien op een hockey toernooi aldaar. Wij zouden ondertussen doorrijden naar Duiven om een kopje koffie te gaan drinken bij een oud-collega van Tony. Dat bleek een hele wereldreis te worden, want toen we in Arnhem aankwamen bleek de enige weg rechtsaf richting Duiven afgesloten te zijn. En wat we ook probeerden, de navigatie stuurde ons via een omweg steeds opnieuw naar die ene afgesloten weg. Na een aantal pogingen hebben we de auto langs de kant gezet en de ouderwetse landkaart er maar eens bij gepakt. Uiteindelijk kwamen we na 165 minuten aan in Duiven, een ritje dat volgens de navigatie 41 minuten zou gaan duren. Op het moment dat we bij Jasper uit de auto stapten kregen we van Danny een sms’je met de vraag hoe laat we hem en zijn vriend weer op zouden halen. Nou, voorlopig niet dus! Gelukkig was dat geen probleem, ze waren op een gezellig feestje. Na een kopje koffie en een appelflap zijn we van Duiven terug naar Groesbeek gereden en dat ging beduidend sneller (lees 41 minuten).

Zondag was een feestelijke dag en niet alleen omdat het vaderdag was. Ook Danique had iets te vieren en wel haar 13e verjaardag. Er was niet veel tijd om dit alles uitgebreid te gaan vieren, want we hadden om 10.00 uur met Inge en Johnnie afgesproken op een parkeerplaats bij Etten-Leur. Van daaruit zouden we samen doorrijden naar Domburg waar oma Joke en tante Marij al met een potje koffie op ons zaten te wachten. Daar aangekomen hebben we dus eerst lekker gegeten en gedronken en daarna hebben we de kinderen naar het subtropisch zwembad gebracht zodat ze lekker een paar uurtjes konden gaan zwemmen. Wij zijn ondertussen naar het centrum gelopen, de zusjes hadden al een leuke kledingwinkel gespot. En daar moesten Monique en ik ze wel gelijk in geven, we hebben allebei een leuk jurkje¬†gekocht gekregen. Na een korte wandeling door het zand hebben we bij strandpaviljoen ‘De Oase’ nog even kunnen genieten van een Zeeuws zonnetje, een cappuccino en een heerlijke apfelstrudel. Daarna zijn we terug naar het zwembad gelopen om onze kindjes uit het water te vissen. Zij hadden ook wel zin om even op het strand uit te waaien, dus we zijn met z’n allen nog een keertje teruggelopen en hebben gelijk in het centrum een frietje gepakt. Inmiddels was het namelijk alweer tijd geworden om naar huis te rijden. Wat een superleuke dag!!

Gewoon wij

Hij flikt het!

15 juni 2011

Nick, hartelijk gefeliciteerd jongen. Patriesja en ik zitten nog steeds te genieten na een dag van lichtelijke spanning.

Nick moest voor zijn examens nog even goed gaan zitten want door het jaar heen liet hij links en rechts weleens een steekje vallen. Hij moest dus voor zijn eindexamen nog even extra gas geven. Nu willen pubers nog weleens eigenwijs zijn en Nick is niet anders. Daarnaast zijn pubers erg goed in het berekenen van het gemiddelde. We waren dus een beetje bezorgd dat hij het wat te makkelijk zag. Gelukkig hebben we samen nog wat kunnen leren en oefenen.

En zo was de cijferlijst dus nog wat beter dan we verwacht hadden. Dus nogmaals, goed gedaan Nick. We zijn apetrots op je!

 

Kids

Pinksterweekend

13 juni 2011

Op Pinksterzaterdag had Danique een afspraakje gemaakt met haar vriendje om samen naar de Efteling te gaan. Rowie en Daphne verveelden zich daardoor een beetje en dus besloten we naar Waalwijk te rijden. Onderweg kwamen we Joke tegen op de fiets en omdat ze verder geen plannen had is ze gezellig met ons meegegaan. We hebben een paar uurtjes gewinkeld en op een terrasje gezeten. Altijd weer een prima tijdverdrijf voor als je even niets anders kunt bedenken.

Omdat het Pinksterzondag redelijk mooi weer zou zijn en we niet de hele dag binnen wilden zitten, hadden we Joke gevraagd of ze met ons een stuk wilde gaan fietsen. Joke kent de omgeving natuurlijk op haar duimpje en het leek haar een goed idee om de Dongeroute te gaan rijden. Wij geloofden haar op haar woord, zij mocht ons de weg wijzen. En ze had gelijk, mooie fietspaden langs de rivier De Donge. Onderweg hebben we een heleboel schaapjes geteld en op een terrasje gezeten voor een lekker ijsje. Na 35 km hadden we wel een beetje last van zadelpijn, maar de meeste van ons hebben genoten van een actief dagje in de buitenlucht.

En op Pinkstermaandag heb ik dan eindelijk bepaalde iemanden op heterdaad kunnen betrappen. Al maanden verdwijnt er snoep, koek en chips uit onze keukenkastjes, maar het is ons nog niet eerder gelukt om een schuldige aan te wijzen. We hebben natuurlijk vaak wel een sterk vermoeden wie het gedaan zou kunnen hebben, maar het is erg lastig om iemand ergens op aan te spreken als je niet zeker weet of hij/zij het ook echt gedaan heeft. We worden er af en toe wel helemaal ziek van! Denk je dat je nog iets lekkers in de kast hebt liggen en als je het dan wilt pakken is het gewoon keer op keer WEG! Ik heb op een gegeven moment voorgesteld om voor ieder een kastje te vullen. Eentje voor ons (verboden toegang voor kinderen, afblijven dus) en eentje voor hen. Een tijdje leek dat goed te werken, maar helaas ging ook dat weer mis. De twee betrapte jongedames (ik noem geen namen) voelden zich de rest van de dag behoorlijk schuldig en zijn superbraaf geweest. Zouden ze nu dan eindelijk begrijpen wat we bedoelen?

Gewoon wij

Nog steeds nagenieten

8 juni 2011

Een paar weken hebben we er naar uitgekeken en heel snel kwam het ineens dichtbij, ons motorweekendje naar Duitsland. Afgelopen donderdag hebben we eerst Bodie naar zijn luxe pension in Dussen gebracht en daarna hebben we Danique en Daphne bij mijn zus afgezet. Danny mocht een paar dagen gaan logeren bij zijn goede vriend Bart. Zo konden we om 14.15 uur vertrekken met heel veel zin in wat ons te wachten stond. We moesten voor 18.00 uur inchecken bij Landhotel am Wenzelbach en precies op tijd kwamen we daar aan.

Die avond zijn we nog even Prum ingelopen om een hapje te eten en daarna zijn we uitgeput in bed beland. Wat een luxe, twee hele dagen voor de boeg om op de motor door het mooie Duitse landschap te rijden. Heerlijk, geen tijdsdruk, alleen maar genieten. De Duitse wegen zijn dan ook speciaal aangelegd om motorrijders te plezieren, niet recht maar met zoveel mogelijk bochten. Niet vlak maar zo steil mogelijk. De weergoden waren ons ook goed gezind, ze hebben gezorgd voor perfekt terrasweer zodat we afwisselend konden genieten van een latte macchiato en een eiskaffee. De eerste dag kwamen we rond etenstijd door het dorpje Hillesheim en zagen daar een geschikt restaurantje voor onze avondmaaltijd. We konden bijna niet meer zitten na 350 km op de motor, maar de overheerlijke schnitzel hawaii voor Tony en de simpele, doch lekkere, biefstuk voor mij maakten dat we onze zere kontjes vergaten. Het toeval wilde trouwens dat we op de tweede dag weer in Hillesheim aankwamen, dus we hoefden niet lang na te denken waar we zouden gaan eten. Wederom een schnitzel hawaii voor Tony en doe mij er deze keer ook maar eentje!!

En dan word je wakker en is het dus zondag, de dagen zijn veel te snel voorbij gegaan en we moeten alweer naar huis. Heel jammer natuurlijk, maar wat hebben we ontzettend genoten. In plaats van recht naar huis hebben we er stiekem nog een zondagochtend tochtje van gemaakt. Niet direct de snelweg, maar binnendoor van Prum naar Luik. Toen was de pret helaas echt over en zijn we via de snelweg terug naar Dongen gereden. Ik wil dan ook nog even de hulptroepen hartelijk bedanken die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Voor een kleine foto impressie kijk je hier.

Auto / Motor, Gewoon wij