Archief

Archief voor juli 2011

Motorritje ter afsluiting

30 juli 2011

Afgelopen woensdag kwam Bregje een nachtje bij ons logeren en de meiden kwamen op het lumineuze idee om vandaag naar de Efteling te gaan. Volgens Danique en Rowie kunnen abonnementhouders een aantal toegangskaartjes kopen voor de helft van het geld, dus daar hadden Daphne en Bregje wel oren naar. Helaas kwamen we er gisteren achter dat die kaartjes niet geldig zijn in de weekenden, dus heel even leek het erop dat het geplande uitje niet door zou gaan. Vanochtend belde Inge, haar dochter was toch wel heel erg teleurgesteld en dat gold natuurlijk ook voor Daphne. We hebben dus maar over onze moederhartjes gestreken en vanmiddag vier blije meiden bij de Efteling afgezet. Volgens de laatste berichten hebben ze het daar reuze naar hun zin.

En omdat het in ieder geval droog was, wilden Tony en ik van de gelegenheid gebruik maken om een motorritje te maken. Wij laten ons niet uit het veld slaan door een temperatuur die eerder aan herfst doet denken en een blauwe lucht die bedekt wordt door een dikke laag donkere stapelwolken. Tony had een route uitgezet door Brabant zodat we op ieder gewenst moment af zouden kunnen haken. Maar dat hebben we natuurlijk niet gedaan, we moeten tenslotte ook weer een beetje de Nederlandse cultuur opsnuiven. Want wat te denken van die prachtige boten in ‘Port Waspik’ of de prachtig begroeide berg in ‘Saint Poederoyen’? Daarvan krijg je zelfs weer een beetje dat fijne vakantiegevoel terug!

Uiteindelijk werd het toch een beetje te fris en op dit moment vraag ik me af of ik ooit nog van die kippenvel af ga komen, maar het was toch een mooi ritje ter afsluiting van onze vakantie.

Auto / Motor, Kids

Ontwenningsverschijnselen

28 juli 2011

Het heeft even geduurd, maar ik begin eindelijk weer een beetje te wennen aan de dagelijkse dingetjes. Tijd dus voor een iets uitgebreider verslag van onze vakantie. Zoals ik al zei hebben we een superfijne tijd gehad aan de Cote d’Azur. Onze kinderen zijn het erover eens, volgend jaar gaan we terug naar deze wonderschone plek op aarde. En dat gaan Tony en ik zeker in overweging nemen.

Uiteraard hebben we een paar dagen op het hagelwitte strand gelegen, we hebben met z’n allen een prachtige wandeling gemaakt langs de kaap van Saint Tropez en de kinderen hebben zich prima vermaakt in het waterpark. Lekker uitgewaaid op de boulevard van Cannes, een vanille yoghurt gevecht gehouden en een bergje beklommen met Tony (de meisjes haakten af na 100 meter). Heerlijke friet met kebab gegeten in Saint Raphael, een overtocht gemaakt van Sainte Maxime naar Saint Tropez en een bezoekje gebracht aan Port Grimaud (Frans Venetie). Samen met mijn man een hoop lol gehad op een berg met statief en fotocamera op afstandsbediening en na afloop een overheerlijke koffiemilkshake gedronken in Bormes Les Mimosas.

Er zijn nog een hoop dingen die we daar willen zien en doen, dus La Mole misschien tot volgend jaar!

Gewoon wij

Back home

26 juli 2011

Er zijn verschillende soorten vakanties. Vakanties waarvan je denkt, was ik maar thuis gebleven. Ook vakanties waarvan je denkt, toch wel fijn om weer huis te gaan. En deze vakantie was er een waarvan je denkt, ik wil niet naar huis.

Ik kan er kort maar krachtig over zijn, het was een TOPVAKANTIE!!

Gewoon wij

Hersteloperatie

7 juli 2011

Het is donderdagmiddag 15.00 uur, ring, ring, ring: ‘Hallo, met Patriesja. Goedemiddag, met de secretaresse van de plastisch chirurg. Is je moeder thuis? Haha, ik BEN de moeder.’ Voelt toch wel een beetje als een compliment, ik klink schijnbaar nog jong. Maar goed, ze belde dus met goed nieuws. Ze wilde een afspraak maken voor de derde ‘hersteloperatie’ van Danny en wel op korte termijn, volgende week naar de anesthesist gevolgd door de operatie op 21 juli. In verband met ons aanstaande vertrek naar het buitenland is dat natuurlijk onmogelijk, maar ze kon gelukkig wel gelijk een andere afspraak met me maken. Nog even onder voorbehoud, woensdag 27 juli (of was het nou dinsdag 26 juli?) naar de anesthesist en de operatie staat voorlopig gepland op donderdag 25 augustus. Dat komt een ietsiepietsie ongelukkig uit omdat het nieuwe schooljaar de week daarna weer van start gaat en hij dus waarschijnlijk gelijk een paar dagen moet gaan missen, maar dat mag de pret niet drukken.

Kids

Voorbereidingen zijn in volle gang

3 juli 2011

Voor bijna al onze kinderen is de vakantie inmiddels begonnen, alleen Daphne moet volgende week nog naar school. Wij zijn al een beetje met de vakantievoorbereidingen begonnen. Tony is afgelopen vrijdag met de Renault op pad gegaan, die moest nog steeds gekeurd worden en had ook vier nieuwe banden nodig. Helaas verliep de keuring niet helemaal volgens plan, ze hebben een scheurtje in de buitenkabel van de handrem gevonden. Het is een elektrische handrem en de kabel is niet los verkrijgbaar. Een setje met motor kost ‘maar’ 480 euri exclusief BTW. En dan moet hij er nog onder gelegd worden! Tony moet zijn creativiteit maar weer eens aanspreken. Hij denkt dat het voor 10 eurootjes ook moet lukken. De keuring wordt dus even uitgesteld tot na de vakantie.

Ondertussen ben ik alvast begonnen met wat achterstallig onderhoud. Ik vind het altijd plezierig om in een schoon en opgeruimd huis terug te komen, dus dat betekent dat ik nog het een en ander te doen heb. Gelukkig begint mijn vakantie dinsdag a.s. om 17.00 uur, dus dan heb ik lekker nog een paar dagen om wat aan te rommelen voordat we vertrekken. Bovendien moet ik nog bikini’s passen, naar de bieb, boodschappen doen, nagels lakken, scheren (of valt dat onder achterstallig onderhoud :-) ), hond wegbrengen enz. enz. Maar als alles gedaan is, kunnen we lekker twee weken uit gaan rusten, we hebben er alvast enorm zin in!!

Gewoon wij