Archief

Archief voor januari 2012

Wii wii’en

12 januari 2012

Danique heeft in december de Kantonwijk van Danny overgenomen en dat was natuurlijk precies op het juiste moment. In de laatste week van het jaar mag je namelijk bij iedereen aanbellen om ze fijne feestdagen te wensen. Met een beetje geluk doen ze dan de deur open en geven ze je een kleine fooi. Veel kleine fooitjes maken een grote fooi en al snel kwam Danique op het idee om daar een Wii van te gaan kopen.  Wij (lees Daphne en ik) vonden dat een goed idee en wilden daar graag een bijdrage aan leveren. Nog diezelfde week zijn we naar de Mediamarkt gereden om er eentje te bemachtigen. De laatste dagen van de kerstvakantie hebben we ons dus niet verveeld, we hebben gezongen, gevlogen, gebowld, gegolfd, gebasketbald en natuurlijk hebben we Mario Kart uitgeprobeerd (met dank aan Rowie). Gelukkig zijn er tot nu toe nog geen ernstige ongelukken gebeurd. Behalve dan dat er een beschuit met jam door de kamer is gevlogen die tegen onze smetteloze witte muur belandde. Ik mag dus wel zeggen, goede aankoop. Misschien ga ik binnenkort zelfs nog zo’n Wii Fit Plus pakketje aanschaffen, iets met goede voornemens of zo ;-)

Gewoon wij

Voorpret

11 januari 2012

De keuken met de ontbijttafelWe hebben een maand of twee geleden onze zomervakantie maar weer eens geboekt. Als wij dat namelijk niet vóór december doen is er zeer beperkt of geen keuze meer voor mensen met een ietwat groter gezin dan gemiddeld. Gelukkig hebben wij zo onze, overigens betrouwbare, bronnen in de vakantiebranche, namelijk zotte Toos en malle Pietje. En die vertelde ons voordat het boek uitkwam van een nieuwe tent, de ‘Grand Lodge’ in Frankrijk. Een grote luxe tent voor maar liefst acht personen op een camping aan het strand!

Patriesja hoefde eigenlijk al bijna niet meer op de site te kijken. Ze riep al boeken, boeken, BOEKEN…. snel, voordat ik de site had geopend! En inderdaad, nadat we de camping hadden bekeken wisten we het wel, onze plannen worden herzien. Niet de voorgenomen bestemming Saint Tropez gaat het worden, het wordt Serignan Plage. De Grand Lodge is ruim 50² mtr. en dat is aanzienlijk groter dan de 35² mtr. van onze caravan vorig jaar.

Helaas was er nergens meer informatie te vinden. De tenten waren nog in de maak, 2012 wordt het eerste jaar waarin ze deze gaan aanbieden. Maar vandaag stonden daar om 17:45 uur ineens zotte Toos en Malle Pietje voor de deur en als een goed gastheer heb ik ze maar even binnen gelaten. Goede keuze zo bleek achteraf want ze hadden informatie en foto’s van de door ons geboekte Grand Lodge. Ze waren erg enthousiast. Mooie grote tent, mooi interieur met een ‘vaste’ keuken, dubbeldeurs koelkast, een natte cel met douche en toilet, mooie zit- en lig-stoelen op het terras en als klapper op de vuurpijl: een grote gas-barbeque inbegrepen. Het mag dan een tent heten maar verder is het gewoon een bungalow. In de ouderslaapkamer een groot bed met vaste kast, in de twee andere slaapkamers ieder een enkel en een stapelbed. Jongens jongens wat een pret.

Om jullie alvast een beetje mee te laten genieten: hier de tent vanaf de achterzijde, hier de keuken met een ontbijttafel en hier onze barbeque waar we nog weleens veel plezier aan zouden kunnen beleven! Nu in koor: Vive la France, Vive la vie…..

Gewoon wij

Een goed begin van 2012

2 januari 2012

Ik ben zoooo blij. Al jaren roep ik in het rond dat ik zo graag eens naar een concert van Guus Meeuwis zou willen en niemand die daar dan op reageert. Maar nu gaat het dan echt gebeuren. Ik heb zojuist 4 kaartjes gekocht voor het concert op vrijdag 15 juni, GROOTS MET EEN ZACHTE G!! En voor het geval mijn mailtje per ongeluk in de prullenbak beland, de eTickets worden nu gelijk uitgeprint en op een veilige plaats bewaard.

Laten we proosten
Op het leven
Laat het leven je omarmen
Sla je armen om de liefste
Want de liefste, dat ben jij

Gewoon wij