Archief

Archief voor augustus 2012

Serignan Plage 2012

24 augustus 2012

Eigenlijk zijn we pas een paar weken terug van vakantie, maar eerlijk gezegd lijkt het alweer maanden geleden dat we in mijn favoriete land op bezoek waren. Ook het nieuwe schooljaar is inmiddels voor iedereen begonnen, dus alles is weer ‘back to normal’. Nick gaat de eerste klas nog een keertje overdoen, Rowie blijft gezellig nog een jaartje in de tweede klas en Danny heeft de overstap gemaakt van VWO3 naar HAVO4. Wel geheel volgens schema gaat Danique de derde klas proberen en voelt Daphne zich oppermachtig in groep 8.

Onze vakantie was superfijn, voor het eerst hadden we een camping aan het strand en dat is zeker voor herhaling vatbaar. De Grand Lodge tent is heel goed bevallen, hij was groot, hoog, breed, diep en verrassend luxueus, bedankt nog Piet en Toos voor deze gouden tip. Ook de camping was enorm groot, volgens de meiden een beetje te groot. Ze moesten wel acht minuten lopen om bij de bakker een stokbroodje te halen en dan natuurlijk ook weer acht minuten terug, slopend dus!

Tijdens deze twee weken hebben we natuurlijk niet de hele tijd stil gezeten. We hebben een prachtige, ‘ietwat gevaarlijke’ wandeling door de Pyreneeen, les Gorges de la Caranca, gemaakt. Natuurlijk zijn we weer het water opgegaan in een gestroomlijnde kano. We hebben een tijdje doorgebracht in Montpellier waar ik de allerlekkerste crepe ooit heb gegeten en ook zijn we een dagje naar Pezenas geweest waar we koekjes hebben geproefd maar niet gekocht (30 euro per doosje!!!). Tony en Danique hebben een vliegertje opgelaten en Rowie en ik hebben daar vooral heel veel lol om gehad. We hebben heel veel ijsjes gegeten op het strand in Valras Plage.¬†En een van de laatste dagen hebben we nog een bootje gehuurd en over Canal du Midi geplaneerd.

Ook in onze laatste vakantieweek hadden we nog een aantal leuke activiteiten op de agenda staan. We zijn eindelijk bij onze buren op kraambezoek geweest. Vrijdag zijn we nog een dagje naar Den Bosch geweest en hebben daar lekker gewinkeld en in een bootje over de Dieze gevaren. Zaterdagavond zijn we met John en Monique uit gaan eten bij Dickens & Jones in Breda. Onderweg daarheen hadden we nog zo onze twijfels omdat de recensies niet zo best bleken te zijn, maar uiteindelijk hebben we daar heerlijk en gezellig gegeten.

Onze volgende vakantie is alweer uitgezocht, de keuze is gevallen op camping La Chapelle in Argeles Sur Mer. Voor iedereen wat wils, gelegen op 200 meter van het strand (joepie) met uitzicht op de Pyreneeen (Tony zegt: joepie). De kleine camping is gelegen middenin het dorpje, dus de meiden kunnen naar hartelust shoppen en de jongens kunnen zich in het uitgaansleven van Argeles Sur Mer storten. En last but not least, op de camping is gratis WiFi aanwezig!! Hoe lang nog voor we vertrekken …..?

Gewoon wij