Archief

Archief voor februari 2013

Kennismaking Via Vierdaagse

24 februari 2013

Gistermiddag werden Danique en Bregje om 13.30 uur verwacht in het NAC stadion te Breda. Ze hadden hier de kennismakingsmiddag van Via Vierdaagse. Het programma voor deze middag bestond uit een presentatie, een workshop die gegeven werd door een echte wandelsporttrainer en er was ook een sportpodoloog aanwezig die uitlegde hoe je blaren en blessures kunt voorkomen. Bovendien kregen ze na afloop een originele Via Vierdaagse zitmat mee naar huis, die trouwens in geval van nood ook gebruikt kan worden als regenscherm. In de tussentijd heb ik met Inge een stadswandeling van 7 km in het kwadraat gemaakt. Best leuk om voor de afwisseling eens uitlaatgassen in plaats van dennenlucht op te snuiven. Beetje jammer was wel dat we op deze bitterkoude, gure, winderige winterdag voor alle stoplichten stil moesten staan, jammer genoeg hebben ze namelijk in Breda de groene wandelgolf nog niet uitgevonden.

Vandaag heb ik nog een poging gedaan om te genieten van de (laatste?!) knisperende sneeuw onder mijn voeten, maar dat is helaas niet gelukt. Je kan wel zeggen dat ik behoorlijk wintermoe ben en ik schijn niet de enige te zijn. Mijn lichaam en ik zijn het er in ieder geval over eens: we hebben nu echt dringend warmte nodig!!

Gewoon wij

Hij is weer terug!!

17 februari 2013

En die kans mogen we natuurlijk niet voorbij laten gaan! Dus gisteren aan het eind van de middag vertrokken Tony, Rowie, Danique, Daphne et moi richting Antwerpen voor het ultieme avondje uit. En dat betekende dat we eerst een tussenstop moesten maken op parkeerplaats Hazeldonk bij de McDonald’s. De meiden gingen voor de traditionele Big Mac, maar Tony en ik bestelden natuurlijk twee van die verrukkelijke Chicken Sateekes. Want voor je het weet is deze ultieme burger weer uit het assortiment verdwenen. Daarna zijn we doorgereden naar Kinepolis om The Impossible te gaan bekijken. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een gezin dat tijdens een vakantie in Thailand de tsunami meemaakt. Een indrukwekkende tranentrekker dus, maar gelukkig wel eentje met een ‘happy end’!

Vanmorgen zijn we weer op tijd opgestaan om wat Vierdaagse kilometers (boring??) te gaan maken. Joke had een route uitgestippeld naar Het Bosrijk en ook weer terug. En zo vertrokken we deze keer met z’n zessen gewoon vanaf de Mispelgaarde op weg naar de Wonderlijke Wereld in Kaatsheuvel. Gelukkig was het niet zo ijzig koud deze keer, dus we konden onderweg al heerlijk van een bankje, het zonnetje, een boom, een broodje en ook van elkaar genieten. We hebben ook al een poging gedaan om een persoonlijke Vierdaagse Yell te bedenken, maar veel verder dan ‘Yell Yell Yell, we komen er wel’ of ‘Yell Yell Yell, weer naar huis en snel’ zijn we nog niet gekomen. Gelukkig hebben we nog een paar maanden de tijd om iets origineels in elkaar te zetten. Danique en Bregje begonnen met het einde in zicht steeds harder te lopen en zo kwam het dat zij na 19 km als eerste terug thuis waren. Met een voldaan gevoel en een welverdiende borrel konden we deze derde trainingsdag weer afsluiten.

Gewoon wij

Walking in a winter wonderland

10 februari 2013

De jonge meiden hadden deze zondag allemaal een heel goed excuus om niet mee te gaan, Bregje zat een dagje met vriendinnen in de Efteling en Danique en Daphne wilden het Dongense Peeenrijk niet verlaten omdat ze naar die geweldige carnavalsoptocht moesten gaan kijken. Joke, Inge en ik wilden er toch graag even tussenuit en zo kwam het dat we gisteren nog een last minute wandeling hebben afgesproken. Deze ochtend reisden we daarom af naar Waalwijk en omdat de jonge benen er nu toch niet bij waren, besloten de fanatieke ouderen voor de 20 km te gaan. Joke mocht vandaag tomtom spelen, maar helaas waren we door haar enthousiaste geklets onderweg toch af en toe de weg kwijt. We hebben fijn, doch wederom fris, gewandeld met een heerlijke gratis eierkoeken- en snertstop halverwege. Na een niet al te lange zit- en plaspauze werden onze spieren al snel behoorlijk koud en zijn we weer verder gelopen door de sneeuw.

Gisteren kreeg Danique van de postbode een paar boekjes met georganiseerde wandelroutes door het hele land. Ik heb er alvast 4 uitgezocht die ik graag zou willen meelopen. Als het allemaal een beetje meezit gaan we 23 maart 30 km door de duinen en over het strand lopen in Zandvoort. Op mijn verlanglijstje staat ook een Rode Kruistocht in Goirle op 7 april, de Bloesemtocht op 20 april lijkt me ook erg leuk en op 1 juni zou ik best wat kilometers willen maken tijdens de Falcon Walk in Arnhem.

Gewoon wij

Het begin is gemaakt

3 februari 2013

Het begint namelijk al behoorlijk te kriebelen. Gisteren heb ik na een goede tip van Erik en wat speurwerk alvast een staanplaats geboekt op camping De Dennen. Dit is een voetbalterrein dat tijdens de Nijmeegse vierdaagse omgetoverd wordt tot kampeerterrein. Alle voorzieningen zijn aanwezig, we kunnen hier douchen, ontbijten en dineren, er is een gezellige bar, een masseur en blarenprikker zitten al voor ons klaar en de camping is gelegen op slechts een kwartiertje fietsen van de start en finish. Helemaal ideaal dus!

En vandaag hebben we dan onze eerste gezamenlijke trainingsdag voltooid. We zijn vertrokken vanaf Boerke Mutsaers in Tilburg en hebben een heerlijke wandeling door de bossen gemaakt. Na 15 km waren we terug bij ons vertrekpunt en hebben daar genoten van twee warme chocomel met slagroom, drie ice tea en een trappistenbiertje, welverdiend! Ook Daphne heeft besloten dat ze de Nijmeegse vierdaagse mee wil gaan lopen, dus ons wandelgroepje bestaat vanaf nu uit zes supergemotiveerde meiden. Vanavond 00.00 uur begint de eerste inschrijving en dat betekent dat Daphne, samen met haar begeleidster Joke, alvast verzekerd zijn van een plaats aan de start. Personen die vorig jaar hebben deelgenomen en kinderen die geboren zijn in het jaar 2001 hoeven namelijk niet mee te loten. De spanning begint dus pas echt als Inge, Bregje, Danique en ik op 4 maart in mogen gaan schrijven. Dan moeten we echt een hele poos geduldig afwachten, want pas op 12 april horen we dan of we definitief mee mogen doen. We hebben vandaag unaniem besloten dat we alleen naar Nijmegen afreizen als we allemaal ingeloot worden. Superspannend dus!! Maar de kop is eraf, we trainen in ieder geval vol overtuiging verder, blijven positief en hopen van harte dat het ons gaat lukken!!

Vierdaagse-update: Onze plannen zijn vanaf vandaag ietwat gewijzigd, we zijn geheel onverwacht toch al zeker van deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Er waren namelijk vijftienhonderd plaatsen beschikbaar voor debutanten die tegen een ‘kleine’ bijbetaling verzekerd zijn van een startbewijs en ze krijgen daar dan een passend trainingsprogramma, online begeleiding door een team van experts, een digitaal logboek, gratis toegang tot enkele voorbereidingstochten uit het Landelijk Wandelprogramma en een exclusief t-shirt bij. Bovendien kunnen ze genieten van extra verzorging op het Via Vierdaagse Pluspoint langs de route. Na enige twijfel heb ik vanmorgen toegegeven aan dit verleidelijke aanbod en Danique hiervoor aangemeld. Gelukkig waren er vanavond nog voldoende plaatsen beschikbaar, zodat ook Bregje en Inge nu verzekerd zijn van een startbewijs. Vanaf nu gaan we dus officieel in traning zodat we in juli, samen met 45.994 andere mensen, topfit aan de start kunnen verschijnen.

Gewoon wij