Archief

Archief voor maart 2013

Aan alles komt een einde …

24 maart 2013

En zo kwam voor mijn vader deze week een einde aan zijn leven als harde gemotiveerde werker. Na 34 jaar bij dezelfde baas gewerkt te hebben was nu de tijd gekomen om afscheid te nemen. Donderdagmiddag werden we verwacht bij de Seterse Hoeve voor een receptie en werden we verwend met heerlijke hapjes, alcoholische drankjes en lovende woorden. Freek Jansen, die de laatste jaren de naaste collega van mijn vader was, had een hele mooie speech op papier gezet. Nadat de kleinkinderen nog een afscheidscadeau hadden gegeven, mochten we aansluitend genieten van een overheerlijk diner. Deze week mag de pensionaris nog wat laatste dingetjes afwerken, zijn auto inleveren en dan mogen mijn vader en moeder gaan bedenken wat ze nu toch in godsnaam met al die vrije tijd moeten gaan doen. Wij wensen jullie vanaf hier in ieder geval een zeer plezierige tijd toe met z’n tweetjes.

Vandaag hebben we, ondanks het wederom tegenvallende winterweer, waaraan toch ook ooit wel een einde zal komen, toch maar een paar kilometertjes afgelegd om er weer een beetje in te komen. Ik had natuurlijk 3 weken zomaar wat stilgezeten, dus we besloten rustig aan te beginnen. En zo vertrokken we eind van de ochtend om onze, hopelijke nu dan echt allerlaatste, barre tocht te voltooien. Met een ijzige wind uit het oosten kracht 5 besloten we dat het waarschijnlijk het beste was om naar de Duiventoren te gaan zodat we een beetje uit de wind zouden kunnen lopen. Danique en Daphne haakten na 7 km af, maar Joke, Inge en ik besloten het rondje nog iets uit te breiden zodat we uiteindelijk na 10 km weer thuis waren. Volgende week kunnen we er weer vol tegenaan!

Gewoon wij

Hay Day

17 maart 2013

Vanaf nu kan ik helaas niet meer zeggen dat ik nooit ziek ben of in het ziekenhuis heb gelegen, want ik ben tot de ontdekking gekomen dat dat zelfs mij kan gebeuren. Uiteindelijk bleek het gelukkig geen vasculitis maar een virusinfectie met een heftige reactie te zijn, maar welk virus het precies geweest is zullen we nooit weten want daar is mijn bloed niet op getest. Voorlopig zijn de ‘enge’ vlekken op mijn benen nog niet verdwenen en worden mijn handen en benen voorzien van een vers toplaagje, maar ik voel me weer prima en dat is het belangrijkste. De goede zorgen van Joke die mijn badkamer en bijkeuken een GROTE beurt heeft gegeven hebben me erg goed gedaan. Maar ook de bezoekjes voorzien van chocolade, de kaartjes in de brievenbus en het roze bosje bloemen hebben er zeker aan meegeholpen dat ik morgen weer aan het werk kan.

Afgelopen week ontbrak het me volledig aan inspiratie om goede Wordfeud woordjes te bedenken. Danique heeft er toen voor gezorgd dat mijn langverwachte droom is uitgekomen, na al die jaren ben ik eindelijk boerin geworden!! Volledig compleet totaal afhankelijk ben ik nu van Hay Day. Ik kan niet gaan slapen voordat ik brood in de oven heb gelegd, popcorn heb gemaakt, spek op de barbecue heb gelegd en boter heb gemaakt. Als ik wakker word moet ik met spoed eieren rapen, koeien melken, varkens eten geven en schapen scheren. Ik ga helemaal op in het plattelandsleven!!

Donderdag heb ik Daphne ingeschreven voor de middelbare school. Ze heeft na lang twijfelen toch gekozen voor Tweetalig Onderwijs Havo/VWO. Het is nog even afwachten of ze wordt aangenomen, maar ik vind het eigenlijk best knap dat ze ervoor wil gaan. Ook moet ik echt even kwijt dat ik zo ontzettend trots ben op Danique die er op dit moment alles aan doet om over te gaan naar Havo 4. En al die moeite lijkt niet voor niets, ze heeft inmiddels al vijf verliespunten weggewerkt. Ik hoop van harte dat het haar gaat lukken!!

Gewoon wij

Vasculitis???

10 maart 2013

Het verhaal begint afgelopen maandag toen ik zag dat mijn tenen een beetje rood en gevoelig waren. Ik dacht dat ik blaren op mijn tenen had gelopen tijdens de wandeling van de zondag daarvoor. Dat vond ik al wel een beetje vreemd, maar met van die flappersokken kan dat natuurlijk een keertje gebeuren.

Dinsdag op mijn werk kreeg ik een branderig gevoel aan mijn voeten en ik voelde ook dat ze behoorlijk strak in mijn schoenen kwamen te zitten. Nadat ik naar de tandarts was geweest besloot ik snel mijn schoenen uit te doen en zag toen dat ik wat rode uitslag op mijn voeten had.

Woensdagochtend had de uitslag zich uitgebreid over mijn gehele voeten en ze waren nu zo opgezwollen en pijnlijk dat ik amper nog kon lopen. Ik besloot gelijk een afspraak met de huisarts te maken die me heel teleurstellend afscheepte met een eczeemzalfje. In de middag voelde ik me ellendig worden en bleek ook dat ik koorts had, waarna we ‘s avonds voor de zekerheid toch nog maar even naar de huisartsenpost in Oosterhout zijn gereden. Ook daar werd ik afgescheept, ik moest maar even afwachten tot vrijdag. En dat terwijl de rode bulten/vlekken zich inmiddels over mijn hele benen hadden verspreid! Ook op mijn vingers waren de eerste bultjes al zichtbaar en mijn handen begonnen al behoorlijk pijnlijk te worden!

Toen ik vrijdagochtend bij de huisarts kwam werd ik eindelijk serieus genomen. Er werd overlegd met een andere huisarts en de boeken werden erbij gepakt. Zou het misschien vasculitis kunnen zijn? Nog diezelfde middag werd ik verwacht in het ziekenhuis bij de dermatoloog, die het allemaal nog eens nader zou bekijken. Aldaar werd er een stukje weefsel uit mijn been gehaald en ik moest ook bloed laten prikken. De dermatoloog stuurde me daarna weer door naar de spoedeisende hulp om me verder te laten onderzoeken. Hij had me eigenlijk Prednison willen geven, maar uit het bloedonderzoek was gebleken dat er nog meer ontstekingen in mijn lichaam aanwezig waren.

En zo lag ik dus even later in kamertje 21 van de spoedeisende hulp waar ik longfoto’s moest laten maken en grondig werd onderzocht. Na VIJF lange uren in het ziekenhuis te hebben gezeten vertelden ze me doodleuk dat het beter was als ik per direct opgenomen zou worden. Dat was natuurlijk een behoorlijke schok, maar wat moet dat moet! Tony is dus naar huis gereden om wat spulletjes te gaan halen en zo konden Danique en Daphne me gelukkig ook nog even zien, want zij hadden thuis al uren ongeduldig af zitten wachten wanneer ik weer naar huis zou komen. Ondertussen werd ik gelijk aan het infuus gelegd en daarna in een rolstoel van kamertje 21 naar kamer 30 gereden. Na nog een heel kort bezoekje van Tony en mijn bezorgde dochters was ik van al die opwinding best wel moe geworden, tenminste dat dacht ik. Ik ben er eens goed voor gaan liggen, maar een beetje slapen wilde mooi niet lukken. Ze hadden zowaar drie vreemde mensen bij me op de kamer gelegd!!

Het werd uiteindelijk een lange, slapeloze nacht maar het ontbijt op bed maakte alles al snel weer goed. Na een rustige dag, met als hoogtepunt het bezoekuur, kwamen er ineens twee vrouwelijke artsen aan mijn bed. Het gordijn werd dichtgetrokken, ze keken eens naar mijn handen en benen en besloten binnen tien seconden dat ik naar huis mocht. Ik was natuurlijk wel blij, maar ook een beetje in de war. Ik moest per direct stoppen met de antibiotica (waar ik trouwens die dag wel een overdosis van gehad had) omdat het bij nader inzien toch geen wondroos was. Was ik dan opgenomen omdat ze dachten dat het wondroos was???? Ze dachten nu toch weer aan vasculitis, dus ik kreeg een recept mee voor een Prednison zalfje dat ik zelf nog even bij de apotheek moest ophalen.

En zo werd ik vanmorgen met een dubbel gevoel weer wakker. Waarom moest ik op vrijdagavond zo plotsing blijven? Waarom werd ik de dag daarna weer zo plotseling naar huis gestuurd, terwijl ik had verwacht dat ik ‘beter’ weer naar huis zou gaan? Ik bleek ook een urineweginfectie te hebben, heb ik daar nu geen medicijnen meer voor nodig? Eigenlijk heb ik nog een heleboel vragen, maar voorlopig zal alles nog wel een beetje vaag blijven. De uitslag van de biopsie krijg ik vrijdag a.s. en die zal waarschijnlijk alles duidelijk maken. Tot die tijd doe ik het maar een beetje rustig aan en ga ik vechten tegen die rode vlekken die me mijn energie en mijn eetlust hebben afgepakt!

Gewoon wij

We zitten niet stil

3 maart 2013

Gisterochtend maakte de wekker mij al om 6.40 uur wakker, behoorlijk vroeg voor een zaterdag natuurlijk. Maar dat had uiteraard wel een reden, ik had om 8.00 uur namelijk een afspraak op de carpoolstrook. Yvette en Wendy zouden mij daar oppikken om naar De Rijp te gaan. Daar bevindt zich ‘De Rijper Eilanden‘, een geweldige accommodatie waar gasten van de Zonnebloem heen kunnen voor een ontspannend weekje vakantie. Yvette en Wendy zouden daar voor een groepje vrijwilligers een informatiebijeenkomst verzorgen en ik wilde graag een keertje mee om eens te bekijken hoe zo’n dag verloopt. Het werd uiteindelijk een ontzettend leuke dag, mede door de geweldige, enthousiaste gastvrouw die ons erg vriendelijk verwelkomde.

Vandaag moesten er dan natuurlijk nog wat wandelkilometers gemaakt worden. Inge had een snipperdagje aangevraagd, dus zij en Bregje waren er deze keer niet bij. Dappere Rowie besloot hun plaats in te nemen en dat had natuurlijk niks te maken met het feit dat we bij McDonald’s een tussenstop wilden gaan maken. Ook Joke had erg veel zin om mee te gaan, dus zo vertrokken we net na het middaguur met z’n vijfjes richting Oosterhout. Tony had van tevoren een route uitgestippeld, 8,6 km heen en 5,6 terug, dat leek ons voor onervaren wandelaar Rowie meer dan genoeg. Die 8,6 km bleek niet helemaal te kloppen, uiteindelijk hadden we er al 12,1 km opzitten toen we bij McDonald’s aankwamen. Rowie had dus onderweg af en toe wel een klein rustmomentje nodig. Na een heerlijke Milkshake/Big Mac/McFlurry besloten we om de kortste weg terug te nemen. Rowie en Danique kregen met het einde in zicht plotseling vleugels en huppelden en zongen dat het een lieve lust was. Uiteindelijk kwamen we na 17,7 km moe maar voldaan weer thuis en smaakten de frietjes nog veel beter dan op een ‘normale’ zondag. Rowie, we zijn supertrots op je en denken dat je vannacht zult slapen als nooit tevoren.

Gewoon wij