Archief

Archief voor juni 2013

Laatste, laatste, laatste …..

28 juni 2013

Afgelopen zaterdag zijn we er voor de laatste keer op uit gegaan, jammer genoeg zonder Danique die na al die weken hard studeren gewoon even helemaal niks wilde doen. We besloten naar Baarle Nassau te wandelen, beetje saaie route maar wel met een heerlijk einddoel, namelijk een Belgische wafel met aardbeien/kersen en slagroom. In de afgelopen maanden heb ik alles bij elkaar 375 km te voet afgelegd. Tijdens onze trainingstochten heb ik het vaak heel koud gehad en heeft het regelmatig behoorlijk hard gewaaid, maar gelukkig heb ik er toch heel veel plezier aan beleefd!

Waar ik ook met plezier aan terugdenk was mijn laatste optreden als brigadiersvrouw. Samen met Daphne heb ik er een half jaar voor gezorgd dat alle kleine kindertjes veilig aan de overkant van de straat kwamen. Aan alle leuke dingen komt een eind en zo werd ze gistermiddag de Heilig Hart school uitgeblazen en was het in de avond tijd voor de musical waar ze al maanden mee bezig is. Het was erg leuk en wat was ik ontzettend trots op mijn mooie grote dochter! De tranen vloeiden rijkelijk op deze laatste schooldag, ook ik werd er behoorlijk emotioneel van. Vanaf nu hebben we geen kinderen meer op de basisschool, dat is toch best even wennen!

En zo is er alweer een schooljaar voorbij gegaan. Danique heeft uiteindelijk acht van de negen verliespunten weg weten te werken en mag nu gaan genieten van een welverdiende vakantie voordat ze naar Havo 4 gaat. En wie gaat ze daar tegenkomen? Jawel haar grote broer Danny die een jaar helemaal niks gedaan heeft en weer dezelfde fout maakte als vorig jaar. Hopelijk snapt hij nu eindelijk dat het echt niet mogelijk is om alle onvoldoendes in de laatste proefwerkweek weg te werken, maar het feit dat hij nu al zegt dat het volgend jaar een makkie wordt belooft weer niet veel goeds. Rowie heeft het wel een stuk beter gedaan dan vorig jaar en is met een mooi rapport over naar de derde klas. Maar ook Nick heeft ons allemaal, en waarschijnlijk zichzelf nog het meest, verrast en is over naar klas 2. Een beduidend hogere score dus dan vorig jaar toen meer dan de helft van onze kinderen faalde.

Gewoon wij

Avondvierdaagse 2013

9 juni 2013

Afgelopen woensdag hebben Joke, Daphne en ik een avondje meegelopen met Inge en Bregje tijdens de avondvierdaagse in Hank. De week daarvoor hebben we in Dongen 4 avonden 15 km gelopen en het meest opvallende was wel dat de kilometers in Hank veel langer lijken dan in Dongen. Al met al betekent dat dat ik toch weer ongeveer 75 km te voet heb afgelegd en daarmee heb ik maar liefst 3.150 calorieen verbrand. Volgens een collega maakt het namelijk geen verschil of je 10 km jogt of 10 km wandelt, het aantal calorieen dat je verbrandt is dan gelijk. Ik kon dat bijna niet geloven, maar na wat speurwerk op het internet bleek dat nog te kloppen ook. Uitermate prettige bijkomstigheid natuurlijk! Daphne heeft in Dongen 4 avonden 10 km gelopen en heeft hiermee haar 8e medaille binnengesleept, voor Danique was het al de 10e avondvierdaagse en ze verdiende deze keer niet alleen een medaille maar ook een prachtige oorkonde en natuurlijk de nodige snoepzakken. Ook Joke, Inge en ik werden trouwens verwend door Danique en Bregje. Ze hadden voor ons ook een snoepzakje gekocht en hadden daar een ontzettend lief briefje bij geschreven. Daar wordt een moederhart toch wel supergelukkig van!

Ondertussen komt het einde van onze training voor de Vierdaagse in zicht. Volgende week gaan Danique en Bregje beginnen aan de proefwerkweek, dus die hebben hun tijd en energie even nodig voor belangrijke zaken. Danique heeft inmiddels 8 van de 9 verliespunten weggewerkt en wil het schooljaar nog even in stijl afronden met een paar mooie laatste cijfers. Het kan nu bijna niet meer misgaan en we gunnen haar natuurlijk volgend schooljaar een plaatsje in Havo 4, dat heeft ze namelijk dubbel en dwars verdiend.  Daphne is ondertussen aangenomen op TTO (Tweetalig Onderwijs), ik ben ontzettend benieuwd hoe ze dat gaat doen. Het schooljaar is weer voorbij gevlogen, nog maar 3x brigadieren, 10 dagen werken en de vakantie kan beginnen.

Gewoon wij