Archief

Archief voor augustus 2013

Lucky me!!

15 augustus 2013

Woensdag 7 augustus zat ik bij de kapper toen ik een berichtje kreeg van mijn collega met de vraag of ik mee wilde loten voor een ballonvaart met de aangepaste luchtballon van De Zonnebloem. Er waren wat plaatsen vrijgekomen en die wilden ze graag weer opvullen. Daar hoefde ik natuurlijk niet zo lang over na te denken, dat leek me echt supergaaf. Ik rekende nergens op, meestal heb ik niet zoveel geluk met loterijen. Maar tot mijn grote verrassing kreeg ik in de middag een ‘boos’ berichtje van diezelfde collega, ik was uitgeloot en zij niet!! Vrijdag 9 augustus werd ik om 18.00 uur bij Ad Ballon in Breda verwacht om de lucht in te gaan. Tony, Danique en Joke besloten mee te gaan om onze ballonvaart vanaf de grond te gaan volgen. We hebben heel laag over de grond gevlogen, net boven de maisvelden en we hebben heel hoog in de wolken gevlogen, waar het ineens veel kouder aanvoelde. Zo hoog in de lucht werd me ook ineens duidelijk dat Nederland nog lang niet volgebouwd is, we zagen aan alle kanten prachtige, uitgestrekte velden in verschillende kleuren groen. Na de perfekte landing hebben we alles mee opgeruimd en ingepakt en werden we nog uitgenodigd voor een glaasje champagne bij Ad Ballon. Het was echt een supergave, indrukwekkende en gezellige avond, zoiets maak je toch niet zo snel mee! Bekijk de foto’s HIER.

Zaterdag 10 augustus zijn we weer naar Zeeland afgereisd voor de krekenwandeltocht met als start- en eindpunt het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. We hadden ons er veel van voorgesteld en de tocht begon inderdaad mooi langs het water en door het bos langs verschillende kreken, maar helaas hebben we daarna vooral door de polder gelopen en dat was toch een beetje teleurstellend. Toen we in Ouwerkerk terugkwamen hebben we nog wel de steen gevonden die aangeeft hoe hoog het water hier wel niet stond op 1 februari 1953 en we hebben ook nog het kerkhof bezocht waar alle 91 slachtoffers van de watersnoodramp uit Ouwerkerk begraven zijn. Ook zijn we nog langs de ‘geschenkwoningen’ gelopen, dit zijn houten huisjes die in de tijd van wederopbouw geschonken zijn door buitenlandse steden en dat was dan gelukkig wel weer een mooie afsluiting van deze wandeling.

Gewoon wij

Strand- en duinentocht

14 augustus 2013

Tony vond het bij nader inzien heel erg jammer dat hij al die speciale momenten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse niet met me heeft kunnen delen. Bovendien heeft hij tijdens de intocht een vleugje van die geweldige sfeer op kunnen snuiven en dat beviel hem eigenlijk wel.  Tot mijn grote verrassing stelde hij voor om volgende keer samen naar Nijmegen te gaan. Ik vond het een supergoed idee en haalde gelijk mijn wandelkalender tevoorschijn, want dan moest er natuurlijk wel een beetje geoefend worden.

Op zaterdag 3 augustus vertrokken we vroeg in de ochtend op de motor naar Vlissingen om daar de strand- en duinentocht te gaan lopen. Het werd een supermooie wandeling door de duinen, over een schelpenpad, een stukje door het bos en over het strand weer terug. Picknicken langs de kant van de weg, latte macchiato bij een strandpaviljoen, watermeloen eten op het strand en een goddelijke, romige frozen cappuccino ter afsluiting van deze zonnige wandeldag. Dat noemen we dus samen Genieten met een hoofdletter G!

Omdat Danique en Daphne een dagje naar de Efteling waren, hoefden we niet op tijd thuis te zijn dus we besloten in Zoutelande nog een hapje te gaan eten. ‘s Avonds waren we uitgenodigd voor een drankje op het nieuwe overdekte terras bij Mark en Joy, maar om 23.00 uur verzocht de buurman ons vriendelijk doch dringend om te stoppen met kletsen, hij vond het welletjes geweest en wilde gaan slapen. En dat vonden Tony en ik eigenlijk niet eens zo’n slecht idee van de buurman, zo’n wandeling maakt tenslotte ook best een beetje loom en slaperig! Maar we hebben de smaak nu wel te pakken, dit gaan we vaker doen!

Gewoon wij

Nog meer vakantie

13 augustus 2013

Nadat we vrijdagavond moe maar zeer voldaan thuis waren gekomen van de Nijmeegse Vierdaagse, hebben we het zaterdag maar even rustig aan gedaan. Beetje wassen, beetje opruimen, maar ook even langs mijn zus en zwager die tijdens onze afwezigheid een nieuw hondje hadden gekocht. En wat is zo’n puppie toch altijd ongelooflijk schattig!!

Zondag wilden Danique en Daphne een dagje naar de Efteling, dus Tony en ik besloten op de motor te springen en richting Antwerpen te rijden. Het was een hete, gezellige dag, we hebben in het centrum heerlijk een paar uurtjes de toerist uitgehangen, een terrasje gepikt, fotootjes gemaakt en een beetje rondgewandeld. Daarna zijn we via Baarle Nassau terug gereden en hebben daar nog een heerlijk puntzakje friet gegeten. Wat kan vakantie toch leuk zijn!

Maandag was het Roze Maandag op de Tilburgse Kermis en daar wilde ik eigenlijk al jaren heen, maar dat was er gewoon nog steeds niet van gekomen. Maar dit was een perfekte zonnige dag, dus we besloten in de middag op de fiets naar Tilburg te gaan. Vanwege het warme weer was het niet zo heel druk, maar ik heb toch mijn ogen uitgekeken. De attracties waren helaas een beetje aan de prijzige kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit was gewoon wederom een uitstekende vakantiedag!

Dinsdag zijn we naar Scheveningen gereden waar we eerst een paar uurtjes op het strand hebben gelegen. Rowie, Danique en Daphne hebben ook nog wat rondgelopen en gewinkeld. In de middag zijn we naar Madurodam gereden en dat bleek uiteindelijk veel leuker dan ik had gedacht. Je kan er niet alleen kijken naar Nederland in het klein, maar je kan bijvoorbeeld ook je eigen klompjes laten maken, een brandje blussen met de blusboot, containers stapelen, tulpen kopen op de bloemenveiling, ruiken aan verschillende doosjes en schoenen passen. Op speciaal verzoek van Daphne zijn we daarna langs Mc Donald’s gereden, bijna vier weken lang had ze op die gigantische Big Mac moeten wachten maar daar was hij dan eindelijk!

En toen was het woensdag en was helaas de laatste dag van mijn vakantie aangebroken. Ik ben met mijn meiden nog wel even naar Oosterhout gereden om alvast wat schoolspulletjes in te slaan en lekker te lunchen, maar helaas komt dan ook aan vier weken vakantie veel te snel een einde. Ik moet zeggen dat ik ontzettend heb genoten en ook het weer was van begin tot eind helemaal perfekt. Maar dan valt het wel extra zwaar om weer in het dagelijkse ritme te komen, wat zou het leven toch plezierig zijn als je alleen maar leuke dingen hoefde te doen. Dus ik weet het zeker, op een dag gaan we gewoon die jackpot binnenslepen!!

Gewoon wij

Nijmeegse Vierdaagse

12 augustus 2013

Nadat we zaterdagochtend thuis waren gekomen van een heerlijke vakantie moest ik gelijk druk aan de slag om alle vieze kleren weer schoon en glad gestreken te krijgen. Danny zou de volgende dag met zijn vriendinnetje Anne en haar ouders naar Spanje vertrekken en Danique, Daphne en ik moesten onze wandeloutfitjes (lees: korte broeken) inpakken om onze vakantie te gaan voortzetten in Nijmegen. Zondagmiddag waren we er helemaal klaar voor en konden we vertrekken naar sportpark De Dennen waar Joke en Bregje al op ons zaten te wachten.

Maandag zijn we op tijd opgestaan en na een ontbijtje zijn we naar het centrum gefietst om ons officieel in te laten schrijven. Met onze startbewijzen op zak hebben we allereerst onze namen vastgelegd op het enorme billboard, geen twijfel meer mogelijk: WE WERE THERE! Daarna hebben we even plaats genomen op de tribune aan het eind van de Via Gladiola, gewoon om alvast een beetje in de Vierdaagse stemming te komen. Toen het officiele gedeelte achter de rug was, zijn we het centrum in gelopen en hebben daar nog wat gewinkeld en heerlijk geluncht op een vol terras. Het werd drukker en drukker in de straten van Nijmegen en we besloten wat boodschappen te gaan doen om gedurende de komende wandeldagen onze buikjes goed te kunnen verwennen.

En toen werden we wakker en was het dinsdag, de eerste zonnige dag van de Vierdaagse was aangebroken. In alle vroegte vertrokken we op de fiets richting Wedren, we wilden natuurlijk zeker niet te laat komen. Daar aangekomen konden we aansluiten in een lange rij enthousiaste medewandelaars. Nadat we door de start waren konden we beginnen aan een wandelingetje van maar liefst 32,8 km. En het was gelijk ontzettend leuk, langs de kant stonden al studenten die speciaal wakker waren gebleven om ons aan te moedigen. Helaas had Bregje al vanaf het begin behoorlijk last van haar knie en sommigen hadden ook last van het warme weer. Ook ik kreeg het even moeilijk, toen ik voorbij een overvol terras liep voelde ik een aanval van flauwte opkomen. Het werd zwart voor mijn ogen en mijn wereld werd ineens veel kleiner. Ik heb Danique vastgepakt en probeerde nog voorbij al die mensen te komen, maar helaas viel ik recht voor het terras op mijn kont. Terwijl ik met mijn hoofd tussen mijn knieen zat werd er gelijk water in mijn nek gegooid en kreeg ik een aantal cashewnoten in mijn hand gedrukt. Gelukkig knapte ik daar weer snel van op en kon ik verder voor het laatste stukje van onze wandeling. Ook voor Danique en Bregje werd goed gezorgd, ze waren natuurlijk soort van VIP’s tijdens deze week en zo werden ze ook behandeld. Bij een speciaal ingerichte rustplaats van Via Vierdaagse, herkenbaar aan de gladiator voor de ingang, konden ze lekker eten en zich eventueel laten masseren. Ook werden de meiden onderweg getrakteerd op ‘free hugs’ en daar hebben ze natuurlijk uitgebreid gebruik van gemaakt. En zo verliep de eerste dag niet helemaal volgens plan, maar konden we met een voldaan en fijn gevoel weer terug naar onze riante tent.

De tweede dag was roze woensdag en daar pasten we bijna allemaal onze kleding op aan, Inge voelde zich bij nader inzien toch niet helemaal thuis in zo’n fleurig bloesje. Het was wederom een warme dag en Bregje en Danique hadden het behoorlijk zwaar, ze hadden allebei nogal veel last van de knietjes. Gelukkig was daar mental coach Inge, die de meiden door deze loodzware dag heen gesleept heeft. Het indrukwekkendste moment van deze dag was toen we op een plein in Wijchen zo goed als stil stonden en een dj ons in polonaise in beweging kreeg, gewoon een supergaaf kippenvelmomentje! En zo kwamen we ook dag twee weer ruim op tijd bij de Wedren aan. ‘s Avonds waren Tony en Rowie nog naar Nijmegen gekomen om even gezellig bij te kletsen, maar daarna moesten we op tijd ons bedje weer in, de wekker zou ons immers de volgende dag weer om 5.15 uur wakker maken.

De donderdag begon voor Danique heel vervelend, ze had een knallende hoofdpijn en was ook erg misselijk. Ze besloot toch naar de start te gaan om het in ieder geval te gaan proberen. Toen we bij de start in de rij stonden moest ze zelfs overgeven, maar ze gaf het nog steeds niet op. Toen we eenmaal aan het lopen waren ging het gelukkig snel beter met haar en de rest van de dag heeft ze weer luidkeels meegezongen, gedanst en gefeest. Natuurlijk moest er vandaag een fotootje gemaakt worden met de ‘Goedemorgen Man’. Deze man schijnt al jaren alle wandelaars een vrolijke goedemorgen toe te wensen, een echte Vierdaagse Beroemdheid dus!! Vandaag was ook de dag van de Zeven Heuvelen, maar dat bleek uiteindelijk reuze mee te vallen. Behalve dan misschien voor Bregje die nog maar met moeite haar tranen bedwingen. Maar dan zie je langs de kant dat de derde dag alweer bijna voorbij is en dat we ook deze 30 km weer met succes hebben afgelegd. Na een uitpuf- drink- en blarencheckmomentje op de Wedren konden we weer terug naar onze camping waar de meiden gelukkig weer een beetje opgeknapt waren. Daphne droomde nog even verder over deze leuke dag en de nieuwe vrienden die zij vandaag gemaakt had. Nadat we met onze voetjes in de lucht nog even ontzettend ouderwets de slappe lach hadden gehad, konden we ons klaar gaan maken voor de laatste wandeldag. Het kon nu toch bijna niet meer mis gaan?!

Vrijdag stonden we dus weer met z’n zessen aan de start met als einddoel Via Gladiola. En wat een feest was het weer vandaag, ik heb echt vier dagen genoten van de zon, de muziek, de gezelligheid en de enorme hoeveelheid mensen die ons overal langs de kant aanmoedigden en ervoor zorgden dat we geen water en snoep tekort kwamen. En wat leuk was het ook om aan het eind van deze dag Piet, Tony en Rowie langs de kant te zien staan met enorme bossen gladiolen en tot onze verrassing zagen we gelijk aan de andere kant van de weg ook nog mijn vader en moeder staan. Kortom het was een supergeweldige ervaring die ik zeker weten nog een keer over ga doen!!

Gewoon wij

France 2013

11 augustus 2013

Het heeft een hele tijd geduurd maar het moest er dan toch maar eens van komen, het verslag van onze vakantie 2013 in Frankrijk. Misschien leuk voor jullie om te lezen maar vooral ook omdat Patriesja dit blog graag als haar dagboek ziet. Het was een supervakantie en ik zou er heel veel over kunnen schrijven. Maar foto’s zeggen meer dan duizend woorden dus heb ik een fotopagina gemaakt met wat beschrijvingen bij de foto’s. Je vindt hem HIER

Gewoon wij