Start > Auto / Motor, Gewoon wij > (niet zo) Lang gewacht, toch gekomen

(niet zo) Lang gewacht, toch gekomen

7 november 2010

Ik heb een tijdje geleden al eens geschreven dat ik het nieuwe model Pan European zo mooi vond. Ik keek soms op Marktplaats maar vond hem toch meestal nog wel te duur. Maar vorige week zag ik opeens een hele leuke, voor niet teveel geld. De vorige eigenaar had er 5 jaar dag in dag uit op gereden, dus ook in de regen en op gepekelde wegen. Daardoor is het aluminium etc. hier en daar wat gecorrodeerd. Niets ernstig, maar niet overal blinkend.

Omdat de prijs zo netjes was verwachtte ik niet mijn motor voor een redelijke prijs te kunnen inruilen. Maar tot mijn verbazing zei de motorzaak dat het een zeer gewilde motor is en hij gaf me nagenoeg hetzelfde bedrag als dat wij er een jaar geleden voor betaald hebben. Ik hoefde dus niet lang na te denken. Ik heb het thuis eens voorgesteld en Bella was niet direct afwijzend. Ze weet wel dat ik weet wat ik koop, en meestal ons eigen geld wel terug kan krijgen. We besloten dus om onze motor in te ruilen op dit nieuwe model, 9 jaar jonger maar liefst! Nu hebben we dus ABS, traction control, een elektrisch verstelbaar scherm, handvatverwarming en origineel Honda alarm. Wat wil een mens nog meer?

We hebben er vandaag alvast een tochtje op gemaakt, wat een heerlijke motor. Ook Bella geeft aan dat ze nu nog veel beter zit. Misschien dat ik er nog een of tweemaal mee naar mijn werk rijd en dan gaat hij op winterstalling. Dan kan ik alle aluminium delen eens loshalen en met de polijstmachine aan de gang gaan. Zo is hij in het voorjaar weer helemaal klaar om ons blinkend en wel te vergezellen op heerlijke toertochten.

Auto / Motor, Gewoon wij

  1. Tony
    | #1

    Dank je Hans. Nu kom ik nog een keer met mijn routepragramma langs om samen een prachtige dijkenroute samen te stellen. Ik begreep dat jij mooie wegen voor ons in je gedachten hebt!

  2. Hans
    | #2

    Ik heb hem van dichtbij mogen aanschouwen en inderdaad een prachtige machine. Het lijkt me ook wel fantastisch om er mee over de in ons landje talrijk aanwezige dijken te “scheuren”. Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst en heel veel plezier ermee.