Start > Gewoon wij > Het regent, het regent, de kozijnen zijn nog nat

Het regent, het regent, de kozijnen zijn nog nat

27 februari 2011

Het is echt wel lucratief om af en toe eens een bezoekje te brengen aan Marktplaats.nl. In de crocusvakantie willen we namelijk een dagje naar de Efteling gaan, maar een toegangskaartje kost maar liefst 29,00 euro. Op Marktplaats heb ik een bod gedaan van 80,00 euro voor vier kaartjes en die zijn we gisteren in Tilburg op gaan halen. Met de twee vrijkaartjes die Daphne op school heeft gewonnen, kunnen we nu dus met zes personen naar de Efteling. Dat wordt een heel gezellig meidendagje, Inge, Bregje en ik met onze meiden. Tony las op de achterkant van het kaartje nog wel dat ‘eenmaal gescande kaartjes niet meer geldig zijn’, dus ik hoop maar dat die Tilburgse Kruikenzeikers een beetje te vertrouwen zijn.

Ook zijn we gisteren nog even naar de housewarming van onze nieuwe buren geweest. Hartstikke aardige mensen en dat hij me ‘een oudere vrouw’ noemde, zal ik hem voor deze keer nog vergeven. Tony zal vast en zeker weer voldoende gespreksstof hebben met de buurman, hij blijkt namelijk ook een motorrijder te zijn.

En na een ietwat chaotische zaterdag, zijn we vandaag dus maar weer een dagje actief bezig geweest. Zolang het weer het toelaat, gaan we nog maar even verder met schilderen. Ik besloot deze zondag te beginnen met de donkerbruine kozijnen van de slaapkamers en Tony ging aan de slag met de trap. Er moest dus eerst flink geschuurd gaan worden, Tony is daar bijna de hele dag mee bezig geweest. Hij heeft lang getwijfeld of hij het stalen frame zou spuiten of verven en uiteindelijk heeft hij voor de spuitbus gekozen. Er werd dus een mooi professioneel tentje om de trap heen gebouwd om de spuitnevel op te vangen, maar de stank was enorm en bovendien was halverwege de trap de spuitbus al leeg. De onderste treden worden dus toch maar gewoon met de kwast in de grondverf gezet. Maar na alweer een productieve dag staan de kozijnen in de grondverf en de trap dus voor de helft. Morgen weer een nieuwe dag …..

Gewoon wij

  1. Jezus
    | #1

    Hé Danique, ik probeerde op jouw blog een reactie te plaatsen maar dat kreeg ik niet voor elkaar.
    Ik geloof dat ik jouw lieve stiefvader even lief aan moet kijken voor wat technische support!!

  2. | #2

    kijk allemaal op daniekske.blogspot.com heb een blog net als tonpat jippie

  3. Jedochter
    | #3

    EFTELING JIPPIE HEB ER ZIN IN JEEEEEEEEEEEEEEEEH GEZELLIG WAAROM IS HET NOG NIET 9 MAART:):):):):):):):P.housewarming was best lol. stonk wel die verf bah bah :(