Start > Gewoon wij > Dagje Amsterdam

Dagje Amsterdam

3 april 2011

Gisteren zijn we in de middag vertrokken naar de hoofdstad. Ze hadden mooi weer voorspeld en tot mijn verbazing bleek het dat ook inderdaad te zijn. We hebben eerst door het centrum gelopen, maar dat vind ik persoonlijk niet zo bijzonder. Veel te druk en de winkels in Amsterdam zijn uiteindelijk allemaal hetzelfde als in iedere andere stad. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de beroemde  negen straatjes, gelijk een stuk rustiger en veel gezelliger lopen langs de mooie grachten. Maar wat ik vooral erg leuk vind aan Amsterdam is gewoon een beetje rondhangen op de verschillende pleinen. Met iets te eten en te drinken erbij lekker neerploffen op een bankje en naar al die opvallende mensen kijken.

‘s Avonds hebben we nog een evening canal cruise door de grachten gemaakt. Dat was supermooi, vooral toen het laatste half uur alle lampjes aangingen. Heel apart ook om te zien hoe bijna al die grote statige panden op elkaar leunen. Ze staan hartstikke scheef en ik vind het een wonder dat ze gewoon overeind blijven staan.

Maar we moeten echt nog een keer een dagje terug. De meiden willen dolgraag eens binnen kijken bij Anne Frank, de jongens willen natuurlijk op De Wallen gaan gluren en een keertje door De Jordaan en naar het Waterlooplein lijkt me ook best gezellig.

Gewoon wij

  1. John
    | #1

    Ik zou tijdig kaartjes reserveren, en dan bedoel ik ook echt tijdig want dat valt niet mee. Of gezellig in de lange rij gaan staan, dat kan natuurlijk ook.

  2. Patriesja
    | #2

    Bedankt voor de tips. Maar ik laat de jongens niet alleen naar De Wallen gaan hoor :-)

  3. Hans
    | #3

    Dat lijkt nou ook leuk. Met de jongens naar de Wallen. Maar het Waterlooplein is erg leuk, maar zeker ook het Leidseplein.
    Ook Madame Tussaud kan ik aanbevelen.