Start > Gewoon wij > Indrukwekkend

Indrukwekkend

Over 2 weken gaat Danny met hulp van wat vrienden in De Poort een feest organiseren, hij is al maanden bezig met het regelen van allerlei belangrijke zaken. Op zo’n avond wil je natuurlijk ‘goede’ muziek en daar zijn dan DJ’s voor nodig. Die schijnen trouwens nogal wat eisen te stellen, dus dat was geen gemakkelijke klus. Als je een feestje wilt geven is er ook geld nodig, daar moesten sponsors voor gezocht worden en vrienden en bekenden mochten tegen betaling een ‘varkentje wassen’. Bovendien is een beetje reclame ook wel handig en dat kregen ze afgelopen zaterdag. Een hele pagina werd vrijgemaakt voor het interview dat Danny, samen met Jesse, vorige week had met een journalist van De Stem. Beetje jammer dat wij niet welkom zijn op 28 mei, het feest is geschikt voor personen van 14 tot 18 jaar.

De meiden wilden al een tijdje naar het Anne Frank huis, maar het valt alleen niet mee om daar toegangskaartjes voor te krijgen. Kamp Vught leek ons dus een goed alternatief. De jongens bleven liever thuis, die wilden natuurlijk de voetbalontknoping niet missen. Vanaf 12.00 uur konden we kaartjes kopen voor een rondleiding, dat besloten we dan ook maar te doen. En het was allemaal behoorlijk indrukwekkend, de verhalen, de brieven en allerlei andere spullen die bewaard zijn gebleven. Ook het crematorium, de snijkamer, het slaapvertrek en het kindermonument maakten veel indruk.

In de maanden juli en augustus worden er wandelingen georganiseerd en is het mogelijk om langs de authentieke gebouwen te lopen, we gaan dus zeker nog een keertje terug.

Gewoon wij

  1. Hans
    | #1

    Ik mag er dan ‘s-avonds niet in, maar ik ga zeker overdag even een kijkje nemen. Ik ben dan ook apetrots op die jongen. Er zijn er niet zoveel die een idee hebben en er dan ook echt werk van maken. Super cool, vind ik dit.