Start > Gewoon wij > Rondreis door Nederland

Rondreis door Nederland

20 juni 2011

We hebben een heel druk weekend achter de rug en dat begon gelijk zaterdagochtend al. Even snel met Daphne naar de bibliotheek gereden om haar alsnog op te geven voor de Zomerspelen en er moest ook gebak in huis gehaald worden voor de verjaardag van Danique. Daarna zijn we gelijk vertrokken naar Groesbeek met Daphne, Danny en zijn vriend Simon. DJ Dan-E mocht gaan draaien op een hockey toernooi aldaar. Wij zouden ondertussen doorrijden naar Duiven om een kopje koffie te gaan drinken bij een oud-collega van Tony. Dat bleek een hele wereldreis te worden, want toen we in Arnhem aankwamen bleek de enige weg rechtsaf richting Duiven afgesloten te zijn. En wat we ook probeerden, de navigatie stuurde ons via een omweg steeds opnieuw naar die ene afgesloten weg. Na een aantal pogingen hebben we de auto langs de kant gezet en de ouderwetse landkaart er maar eens bij gepakt. Uiteindelijk kwamen we na 165 minuten aan in Duiven, een ritje dat volgens de navigatie 41 minuten zou gaan duren. Op het moment dat we bij Jasper uit de auto stapten kregen we van Danny een sms’je met de vraag hoe laat we hem en zijn vriend weer op zouden halen. Nou, voorlopig niet dus! Gelukkig was dat geen probleem, ze waren op een gezellig feestje. Na een kopje koffie en een appelflap zijn we van Duiven terug naar Groesbeek gereden en dat ging beduidend sneller (lees 41 minuten).

Zondag was een feestelijke dag en niet alleen omdat het vaderdag was. Ook Danique had iets te vieren en wel haar 13e verjaardag. Er was niet veel tijd om dit alles uitgebreid te gaan vieren, want we hadden om 10.00 uur met Inge en Johnnie afgesproken op een parkeerplaats bij Etten-Leur. Van daaruit zouden we samen doorrijden naar Domburg waar oma Joke en tante Marij al met een potje koffie op ons zaten te wachten. Daar aangekomen hebben we dus eerst lekker gegeten en gedronken en daarna hebben we de kinderen naar het subtropisch zwembad gebracht zodat ze lekker een paar uurtjes konden gaan zwemmen. Wij zijn ondertussen naar het centrum gelopen, de zusjes hadden al een leuke kledingwinkel gespot. En daar moesten Monique en ik ze wel gelijk in geven, we hebben allebei een leuk jurkje gekocht gekregen. Na een korte wandeling door het zand hebben we bij strandpaviljoen ‘De Oase’ nog even kunnen genieten van een Zeeuws zonnetje, een cappuccino en een heerlijke apfelstrudel. Daarna zijn we terug naar het zwembad gelopen om onze kindjes uit het water te vissen. Zij hadden ook wel zin om even op het strand uit te waaien, dus we zijn met z’n allen nog een keertje teruggelopen en hebben gelijk in het centrum een frietje gepakt. Inmiddels was het namelijk alweer tijd geworden om naar huis te rijden. Wat een superleuke dag!!

Gewoon wij

  1. Jezus
    | #1

    he wat ‘n drukke week hadden jullie. waar doet me dat aan denken? maar het was hartstikke gezellig aan zee vonden wij. jammer dat de tijd dan zo snel gaat he. en ook oma was apetrots op nick