Start > Beestjes, Kids > Hamsteren

Hamsteren

25 augustus 2011

Danique heeft de laatste weken van haar vakantie nog behoorlijk wat geld verdiend en zo’n ‘enorm’ bedrag jeukt dan natuurlijk ontzettend in je spaarpotje. Na de eerste uitbetaling wist ze zeker dat ze een nieuwe mobiel wilde gaan kopen, ze had er zelfs al eentje gevonden op Marktplaats. Ik probeerde haar duidelijk te maken dat ze dan gelijk helemaal blut zou zijn en er zelfs geen geld meer overbleef om beltegoed te kopen. De teleurstelling was groot maar, verrassend genoeg, ook weer snel vergeten. De volgende dag wist ze namelijk zeker waar ze het aan uit wilde geven, een hamster leek haar helemaal het einde. Tony en ik probeerden haar nog op andere gedachten te brengen, maar ze leek erg zeker van haar zaak. Gedurende ons gesprekje kwam Tony op het geweldige idee om haar een hamster te beloven als ze dertig dagen haar slaapkamer netjes opgeruimd zou houden. Het is daar namelijk altijd een gigantische puinhoop en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Als ze deze opdracht zou volbrengen, konden we er wel van uitgaan dat ze echt heeeeel graag een hamster wil. Inmiddels is er een week verstreken, de dagen worden afgestreept op een schoolbordje. En ik moet zeggen, iedere keer als ik nu haar kamer binnen loop, kan ik mijn ogen niet geloven.

Mijn handtekening heb ik onder een, door Danique opgesteld, contract moeten zetten, dus ik kan er ook echt niet meer onderuit. De kans wordt met de dag groter dat we over een paar weken gezinsuitbreiding gaan krijgen. Ik heb haar trouwens beloofd dat ze er van mij een hamstertje bij krijgt, met z’n twee is tenslotte gezelliger dan alleen.

Edit: Ondertussen wordt natuurlijk al volop nagedacht over een geschikte naam voor die kleine beestjes. Danique zelf gaat tot nu toe voor Lucky en Happy, mij lijkt Rock en Roll erg swingend, maar Inge kwam zojuist met het grappigste idee tot nu toe: Geer en Goor.

Beestjes, Kids

  1. Daniqueske
    | #1

    jippie nog maar 4 daagjes NOG MAAR 4 4 4 NEE 4 JA 4 JIPPIE 4 LEUK NOG 4 NOG MAAR WEINIG JIPPIE WOEHOE IK BEN BLIJ :) NOG BLIJER MEER BLIJ STEEDS MEER BLIJ WOEHOE