Start > Auto / Motor > De Eifel, een paradijs

De Eifel, een paradijs

Links het uitzicht van mij, rechts dat van Patriesja. Het is minder dramatisch dan het lijkt, maar inderdaad, dat van mij is mooier. Daar staat tegenover dat Patriesja relaxed kan rondkijken en ik toch wat meer aan het ‘scannen’ ben naar onoverzichtelijke bochten, zijweggetjes en de vele konijnen en zelfs herten die regelmatig oversteken.

Na deze uitleg dan maar naar ons heerlijke Hemelvaartweekend in de Eifel. Want we hebben weer genoten, allebei! Het was donderdag nog een beetje fris (ook hier weer de verschillen, kort achter de kuip niets aan de hand, achterop schijnbaar wat frisser) maar voor de rest hebben we heerlijk weer gehad met enkel vrijdag rond vier uur een buitje. We hebben dus weer ruimschoots gebruik gemaakt van de vele terrasjes.

Maar eerst naar de donderdag, waar we na 350 km snelweg en nog eens 75 km binnendoor aankwamen bij Landhaus am Kischbaum. Een prachtig hotel in een rustige omgeving. De hotelkamer was groter dan gedacht, het was meer een studio met een zitkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. We hebben er nog even lekker relaxed op bed gelegen en zijn daarna naar beneden gegaan voor een heerlijk diner in het hotel. Echt Duits, lekker en vooral veel vlees! Na een warme douche zijn we lekker onder de wol gegaan om de volgende dag weer fris en fruitig de ruim 400 km toeren aan te kunnen.

De vrijdag dan, na het wakker worden lekker rustig aan gedaan en om half negen naar beneden voor het ontbijt. Daar kan Bella altijd zo intens van genieten dus die kunnen we niet overslaan! Het ontbijt was hier ook al erg goed met vele soorten verse (warme) broodjes, gewoon brood, croissantjes, een soort van cake en daarnaast nog vele verschillende yoghurt en cornflake produkten. En dan weer snel op de motor want daar kwamen we voor! Vandaag een rit langs (en vele malen over) de Moesel, naar Boppard aan de Rijn en die volgen tot net voor Koblenz. Daar de Rijn over en dan een stuk door de bergen om nog een stukje Lahn mee te pakken. Op de terugweg dan veel heuvels en nog een stukje Moesel voor het gevoel. Het was redelijk weer maar hoog op de heuvels of door de bossen soms nog wat fris met wel veel zon tot een uurtje of half vier. We hebben toen ruim een half uur wat regen gehad en daarna weer heerlijk droog. Al met al mooi toerweer dus. Na de nodige ijscafe’s en een groot stuk taart hadden we ‘s avonds niet veel honger meer. Dat diner is dus een heerlijke tosti hawaii geworden in Cochem.
- De weg droogt alweer op
- Cochem aan de Moesel
- Het kasteel van Cochem

De zaterdag begon weer zoals vrijdag. Vroeg op, rustig aan doen en lekker Fruhstucken in het hotel. Vandaag ging de route via een nog niet verkend stukje Moesel richting de vulkaaneifel. Iets rustiger dan aan de Moesel en dus heerlijk toeren met weinig verkeer die je bochtjes kunnen verpesten. Ook hier een overvloed aan leuke terrasjes waar we er weer enkele van hebben geprobeerd. Soms een latte machiatto, soms een ijscafe vergezeld van een broodje of beter nog, een apfelstrudel. Ook van zaterdag een paar fotos:
- Pulvermaar, een volgelopen vulkaan bij Daun
- Even pauze op een rustig plekje
- Bella na een plaspauze
- Lekker, een latte machiatto aan het meer
- Een super (supersuper) lekkere Schnitzel Hawaii

En toen was het zondag. Einde van het weekend maar gelukkig nog een prachtige reis terug, via Trier door de Eifel naar Luxemburg om al slingerend de grens met Belgie te bereiken. Omdat we het nog niet beu waren zijn we lekker tot net onder Luik binnendoor gereden, lekkerd toerend om bij Vise de snelweg op te draaien, alwaar het gas tot thuis wat verder kan worden opengedraaid. Om vier uur waren we weer thuis, ruim op tijd dus om nog lekker een ontspannen avondje te hebben. En zo is ons super geslaagde weekend weer ten einde gekomen.

Aftiteling: Een weekendje Eifel met Tony en Patriesja. Mede mogelijk gemaakt door Joke, Hans en Leny. THX!!!

Auto / Motor

  1. Nog geen reacties.