Start > Gewoon wij > Pinksterweekend

Pinksterweekend

Tijdens ons motorweekend kwamen Tony en ik  op het idee om op Pinksterzaterdag naar Den Bosch te gaan. Bregje had met Danique, een paar honderd kilometer verderop, precies hetzelfde bedacht. We wilden graag een tocht over de Dieze gaan maken, een beetje gaan winkelen en natuurlijk een echte Bossche Bol gaan eten. Maar plan A liep niet helemaal volgens plan. Bregje kon plotseling toch niet mee en toen ik vrijdagavond een rondvaart wilde reserveren bleek dat ook helemaal niet meer mogelijk te zijn. Bovendien had ik sterk het vermoeden dat de chocolade op de Bossche Bollen gesmolten zou zijn voordat we een hap hadden kunnen nemen. Tijd voor plan B dus en met dit prachtige zomerse weer hoefden we daar niet zo heel lang over na te denken. Bijna unaniem werd besloten om naar Zeeland te rijden en daar lekker in het zonnetje op het strand te gaan vertoeven.

Om niet in de file terecht te komen besloten we niet al te vroeg te vertrekken en dat werkte prima. Daar aangekomen hebben we eerst bij de vuurtoren in Burgh Haamstede in het zand gelegen. Een heerlijk rustig strandje en toen we een stukje langs de waterkant liepen kwamen we tot onze grote verrassing ook nog op een naakstrand terecht. De meiden wilden niet kijken, maar keken stiekem toch en dat deden wij eigenlijk ook. Echt zwemmen hebben we daar niet gedaan, heel het strand lag vol met van die glibberige ronde kwallebeesten. Rond etenstijd zijn we naar Renesse gereden om daar een hapje te gaan eten. Leuk toeristisch dorpje, met gezellige winkeltjes, veel Duitsers en overheerlijke frietjes.

We wilden eigenlijk nog wel een beetje extra vakantiesfeer opsnuiven, dus op de weg terug naar huis kwamen we langs een soort van privestrandje in Serooskerke en daar hebben we nog zo’n anderhalf uurtje met de voetjes in het zand gezeten. We hebben alvast de zee geroken en tellen nu ongeduldig af …..

Gewoon wij

  1. Nog geen reacties.