Start > Gewoon wij > Het begin is gemaakt

Het begin is gemaakt

3 februari 2013

Het begint namelijk al behoorlijk te kriebelen. Gisteren heb ik na een goede tip van Erik en wat speurwerk alvast een staanplaats geboekt op camping De Dennen. Dit is een voetbalterrein dat tijdens de Nijmeegse vierdaagse omgetoverd wordt tot kampeerterrein. Alle voorzieningen zijn aanwezig, we kunnen hier douchen, ontbijten en dineren, er is een gezellige bar, een masseur en blarenprikker zitten al voor ons klaar en de camping is gelegen op slechts een kwartiertje fietsen van de start en finish. Helemaal ideaal dus!

En vandaag hebben we dan onze eerste gezamenlijke trainingsdag voltooid. We zijn vertrokken vanaf Boerke Mutsaers in Tilburg en hebben een heerlijke wandeling door de bossen gemaakt. Na 15 km waren we terug bij ons vertrekpunt en hebben daar genoten van twee warme chocomel met slagroom, drie ice tea en een trappistenbiertje, welverdiend! Ook Daphne heeft besloten dat ze de Nijmeegse vierdaagse mee wil gaan lopen, dus ons wandelgroepje bestaat vanaf nu uit zes supergemotiveerde meiden. Vanavond 00.00 uur begint de eerste inschrijving en dat betekent dat Daphne, samen met haar begeleidster Joke, alvast verzekerd zijn van een plaats aan de start. Personen die vorig jaar hebben deelgenomen en kinderen die geboren zijn in het jaar 2001 hoeven namelijk niet mee te loten. De spanning begint dus pas echt als Inge, Bregje, Danique en ik op 4 maart in mogen gaan schrijven. Dan moeten we echt een hele poos geduldig afwachten, want pas op 12 april horen we dan of we definitief mee mogen doen. We hebben vandaag unaniem besloten dat we alleen naar Nijmegen afreizen als we allemaal ingeloot worden. Superspannend dus!! Maar de kop is eraf, we trainen in ieder geval vol overtuiging verder, blijven positief en hopen van harte dat het ons gaat lukken!!

Vierdaagse-update: Onze plannen zijn vanaf vandaag ietwat gewijzigd, we zijn geheel onverwacht toch al zeker van deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Er waren namelijk vijftienhonderd plaatsen beschikbaar voor debutanten die tegen een ‘kleine’ bijbetaling verzekerd zijn van een startbewijs en ze krijgen daar dan een passend trainingsprogramma, online begeleiding door een team van experts, een digitaal logboek, gratis toegang tot enkele voorbereidingstochten uit het Landelijk Wandelprogramma en een exclusief t-shirt bij. Bovendien kunnen zeĀ genieten van extra verzorging op het Via Vierdaagse Pluspoint langs de route. Na enige twijfel heb ik vanmorgen toegegeven aan dit verleidelijke aanbod en Danique hiervoor aangemeld. Gelukkig waren er vanavond nog voldoende plaatsen beschikbaar, zodat ook Bregje en Inge nu verzekerd zijn van een startbewijs. Vanaf nu gaan we dus officieel in traning zodat we in juli, samen met 45.994 andere mensen, topfit aan de start kunnen verschijnen.

Gewoon wij

  1. Tony
    | #1

    Ik hoorde dat zelfs Inge er meer zin in heeft nu ze een gegarandeerde plaats heeft!