Start > Gewoon wij > We zitten niet stil

We zitten niet stil

3 maart 2013

Gisterochtend maakte de wekker mij al om 6.40 uur wakker, behoorlijk vroeg voor een zaterdag natuurlijk. Maar dat had uiteraard wel een reden, ik had om 8.00 uur namelijk een afspraak op de carpoolstrook. Yvette en Wendy zouden mij daar oppikken om naar De Rijp te gaan. Daar bevindt zich ‘De Rijper Eilanden‘, een geweldige accommodatie waar gasten van de Zonnebloem heen kunnen voor een ontspannend weekje vakantie. Yvette en Wendy zouden daar voor een groepje vrijwilligers een informatiebijeenkomst verzorgen en ik wilde graag een keertje mee om eens te bekijken hoe zo’n dag verloopt. Het werd uiteindelijk een ontzettend leuke dag, mede door de geweldige, enthousiaste gastvrouw die ons erg vriendelijk verwelkomde.

Vandaag moesten er dan natuurlijk nog wat wandelkilometers gemaakt worden. Inge had een snipperdagje aangevraagd, dus zij en Bregje waren er deze keer niet bij. Dappere Rowie besloot hun plaats in te nemen en dat had natuurlijk niks te maken met het feit dat we bij McDonald’s een tussenstop wilden gaan maken. Ook Joke had erg veel zin om mee te gaan, dus zo vertrokken we net na het middaguur met z’n vijfjes richting Oosterhout. Tony had van tevoren een route uitgestippeld, 8,6 km heen en 5,6 terug, dat leek ons voor onervaren wandelaar Rowie meer dan genoeg. Die 8,6 km bleek niet helemaal te kloppen, uiteindelijk hadden we er al 12,1 km opzitten toen we bij McDonald’s aankwamen. Rowie had dus onderweg af en toe wel een klein rustmomentje nodig. Na een heerlijke Milkshake/Big Mac/McFlurry besloten we om de kortste weg terug te nemen. Rowie en Danique kregen met het einde in zicht plotseling vleugels en huppelden en zongen dat het een lieve lust was. Uiteindelijk kwamen we na 17,7 km moe maar voldaan weer thuis en smaakten de frietjes nog veel beter dan op een ‘normale’ zondag. Rowie, we zijn supertrots op je en denken dat je vannacht zult slapen als nooit tevoren.

Gewoon wij

  1. Tony
    | #1

    Waarbij ik wil aantekenen dat de route zoals uitgestippeld echt wel 8,6 km heen en 5,6 km terug was. Als er dan op eigen initiatief een andere route gekozen wordt…. dan kan de afstand natuurlijk zomaar groter worden!