Start > Gewoon wij > Lucky me!!

Lucky me!!

15 augustus 2013

Woensdag 7 augustus zat ik bij de kapper toen ik een berichtje kreeg van mijn collega met de vraag of ik mee wilde loten voor een ballonvaart met de aangepaste luchtballon van De Zonnebloem. Er waren wat plaatsen vrijgekomen en die wilden ze graag weer opvullen. Daar hoefde ik natuurlijk niet zo lang over na te denken, dat leek me echt supergaaf. Ik rekende nergens op, meestal heb ik niet zoveel geluk met loterijen. Maar tot mijn grote verrassing kreeg ik in de middag een ‘boos’ berichtje van diezelfde collega, ik was uitgeloot en zij niet!! Vrijdag 9 augustus werd ik om 18.00 uur bij Ad Ballon in Breda verwacht om de lucht in te gaan. Tony, Danique en Joke besloten mee te gaan om onze ballonvaart vanaf de grond te gaan volgen. We hebben heel laag over de grond gevlogen, net boven de maisvelden en we hebben heel hoog in de wolken gevlogen, waar het ineens veel kouder aanvoelde. Zo hoog in de lucht werd me ook ineens duidelijk dat Nederland nog lang niet volgebouwd is, we zagen aan alle kanten prachtige, uitgestrekte velden in verschillende kleuren groen. Na de perfekte landing hebben we alles mee opgeruimd en ingepakt en werden we nog uitgenodigd voor een glaasje champagne bij Ad Ballon. Het was echt een supergave, indrukwekkende en gezellige avond, zoiets maak je toch niet zo snel mee! Bekijk de foto’s HIER.

Zaterdag 10 augustus zijn we weer naar Zeeland afgereisd voor de krekenwandeltocht met als start- en eindpunt het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. We hadden ons er veel van voorgesteld en de tocht begon inderdaad mooi langs het water en door het bos langs verschillende kreken, maar helaas hebben we daarna vooral door de polder gelopen en dat was toch een beetje teleurstellend. Toen we in Ouwerkerk terugkwamen hebben we nog wel de steen gevonden die aangeeft hoe hoog het water hier wel niet stond op 1 februari 1953 en we hebben ook nog het kerkhof bezocht waar alle 91 slachtoffers van de watersnoodramp uit Ouwerkerk begraven zijn. Ook zijn we nog langs de ‘geschenkwoningen’ gelopen, dit zijn houten huisjes die in de tijd van wederopbouw geschonken zijn door buitenlandse steden en dat was dan gelukkig wel weer een mooie afsluiting van deze wandeling.

Gewoon wij

  1. Nog geen reacties.