Start > Gewoon wij > Van Dam tot Dam

Van Dam tot Dam

22 september 2013

Ook Tony is inmiddels een beetje besmet geraakt met het wandelvirus, hij heeft zelfs al mooie, professionele wandelschoenen aangeschaft. Gisteren mochten die nieuwe schoenen hun eerste officiele, grote afstand afleggen, we vertrokken in de ochtend al om 7.00 uur naar Amsterdam om van Dam tot Dam te gaan. De auto hadden we geparkeerd bij De Arena en daar kregen we 5 ‘gratis’ metrokaartjes zodat we makkelijk en snel in het centrum waren. Zo konden we al om 9.10 uur van start gaan voor de 18 km naar Zaandam, mooi op tijd dus. Het was allemaal supergoed geregeld en we werden behoorlijk verwend onderweg met fruit, drinken, koekjes en mooie muziek. We hebben een paar keer op een terrasje gezeten, zijn met de pont het IJ overgestoken en bereikten rond 14.10 uur de finish in Zaandam. Vandaar zijn we met de Zaanboot over de Coentunnel en de IJtunnel terug naar Amsterdam gevaren. Met een paar blaren voor Tony en een mooie medaille voor ons allemaal konden we met een fijn gevoel weer terug naar huis.

Tony is de laatste tijd trouwens erg goed en sportief bezig, op 17 augustus zijn we namelijk met Joke en Inge nog een keer naar Vlissingen gereden. Twee weken eerder hadden we daar 15 km door de duinen en over het strand gelopen, maar deze keer besloten we voor de 20 km te gaan. En het was wederom een prachtige tocht, heerlijk weer, overvol terras, verrukkelijke iced cappuccino, 200 treden omhoog, veel zand en schelpen, mooie kleurige strandhuisjes, kortom genieten met een hoofdletter G. Voor foto’s kun je HIER KLIKKEN.

Toen we in onze zomervakantie een bezoekje brachten aan Madurodam zag ik daar de Kaasmarkt en besloot dat ik daar eens een keer een kijkje wilde gaan nemen. Volgens www.kaasmarkt.nl is deze uitsluitend op vrijdagochtend te bezoeken, dus 23 augustus besloot ik een snipperdagje op te nemen en vertrokken we vroeg in de ochtend op de motor naar Alkmaar. Later bleek dat we helaas niet vroeg genoeg weggereden waren, want we hadden nu Willeke Alberti gemist die die dag de kaasmarkt geopend had, jammer jammer jammer. In het centrum van Alkmaar was het kermis, dus het was gezellig druk. Omdat wandelen nu in ons bloed zit, besloten we een stadswandeling te gaan maken. We vertrokken bij de molen van Piet en liepen uiteindelijk 10 km door mooie straatjes, langs oude gebouwen, over bruggetjes van vroeger en langs de Alkmaarse grachten. Nadat we nog een drankje hadden gedaan wilden we eigenlijk nog niet naar huis en hebben we nog een uurtje op het strand van Bergen aan Zee gelegen. Wat een heerlijke zomer …..

Tot slot hebben we 31 augustus nog wat kilometers afgelegd in Zaltbommel en omgeving, waar we het klompenpad op gewone schoenen hebben gelopen. Voorafgaand aan deze wandeling hebben we een bezoekje gebracht aan de open dag voor hulphonden. We hebben hier een indrukwekkende demonstratie gezien van deze lieve, knappe, intelligente dieren. Werkelijk ongelooflijk wat ze deze honden kunnen leren om het leven van een persoon met een beperking een heel stuk draaglijker te maken.

Gewoon wij

  1. Nog geen reacties.