Start > Beestjes > Puppy gaat naar school

Puppy gaat naar school

5 januari 2014

bikkel en lexieWoef woef en miauw miauw doen het hartstikke goed en ze vinden elkaar over het algemeen nog best aardig ook. Ze groeien natuurlijk samen op en imiteren elkaar af en toe zelfs een beetje. Bikkel kijkt heel geconcentreerd als Lexie van de ene bank naar de andere springt en doet even later precies hetzelfde. Het mag er dan misschien een beetje klunzig uitzien maar het lukt hem mooi wel. Ook vindt Bikkel de poezenbak van Lexie heel interessant, hij steekt af en toe zijn kop door het luikje om eens met eigen ogen te bekijken wat daar binnen allemaal gebeurt en als hij daar dan toch is neemt hij altijd gelijk een hapje van die heerlijke poezenbakkorrels. Ze ‘lenen’ elkaars mand, likken elkaars oren schoon, rennen achter elkaar aan en slapen ‘s nachts zelfs samen. En hoewel ik altijd meer een honden- dan een poezenliefhebber zal zijn, vind ik het geweldig om te zien hoe die twee het samen doen.

Maar Bikkel heeft af en toe ook een sterke eigen wil en daarom hebben we besloten dat onze schattige puppy wel een opvoedcursus kan gebruiken. Vanaf 12 november gaan we dus iedere dinsdagavond met hem naar de puppyschool waar hem geleerd wordt hoe hij moet zitten, liggen en blijven. Maar het belangrijkste van alles vind ik dat hij leert hoe hij moet ‘volgen’. Want Bodie lag de laatste jaren maar een beetje rustig om zich heen te kijken, maar ik ben zeker nog niet vergeten dat hij in zijn jonge jaren altijd mij aan het uitlaten was, in plaats van andersom. Als ik vroeger met hem naar het kanaal liep om hem een duik te laten nemen kon ik maar beter zijn riem uitdoen, anders werd ik zo de straat over gesleurd. Dat overenthousiaste wilde ik bij onze nieuwe aanwinst graag vanaf het begin een beetje onder controle krijgen, zodat ik met Bikkel wel lekker een stuk kan gaan wandelen zonder dat ik constant aan mijn hond aan het trekken ben. En ik moet zeggen hij doet het goed, ik durf zelfs wel te beweren dat hij bij de beste van zijn klas hoort. Over een paar weken mag hij op examen en gaat dan hopelijk zijn eerste diploma binnenslepen.

Beestjes

  1. Nog geen reacties.