Start > Gewoon wij > Surprise op 2e kerstdag

Surprise op 2e kerstdag

7 januari 2014

toetjesDit jaar was het mijn beurt om het jaarlijkse surprise-avondje te organiseren en dat is natuurlijk een hele verantwoording. Ik voelde dan ook een enorme druk op mijn schouders om het niet te verknallen. Allereerst heb ik dus maar het receptenboek erbij gepakt en daarna ben ik een aantal winkelwagentjes tot de nok toe gaan vullen in de plaatselijke supermarkt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een soort van rijsttafeltje, niet zo heel uitgebreid maar wel erg lekker. Voor de toetjes willen Tony en ik altijd nog wel wat extra moeite doen, dus dat zijn drie verschillende tiramisu’s geworden. Een heerlijke tiramisutaart met Amaretto en Oreo koekjes, een Caribische tiramisu met kokoslikeur en bananen, een lekker frisse kindertiramisu met mandarijntjes en voor de liefhebber nog een torentje van slagroomsoesjes.

Na het kerstdiner was het tijd om de surprises tevoorschijn te halen. Daphne mocht, zoals ieder jaar, weer beginnen en ze had dit jaar voor Bregje een tissuebox gemaakt. Bregje maakte voor nieuwkomer Anne een mooi liefdeshart. Dit hart was vers van de pers, de verf was nog nat. Rowie had voor Daphne een reep Milka chocolade in elkaar geknutseld. Danique maakte voor Toos een enorme vingerhoed. Anne zorgde voor de grootste verrassing van de avond, zij had in november het lootje van Danny getrokken en had dit al die tijd voor hem geheim gehouden. Zij had een heerlijke brownietaart gebakken en dit geheel mooi versierd. Danny had dit jaar zijn best gedaan en maakte voor Nick een knus bedje met pootjes van blikjes bier. Nick maakte voor Inge een pakje fruitdrank in haar favoriete smaak compleet met rietje. Ik had voor Joke een paar progresjes gemaakt, gewoon omdat ze ons al een hele tijd beloofd heeft dat ze er een paar voor ons gaat maken en dat nu dan hopelijk echt een keer gaat doen. Inge maakte voor haar broer een elegante motorlaars. Tony heeft Piet S. samen met zijn Tooske in een schuimbadje gezet omdat ze daar altijd samen de week doornemen. Piet C. mocht weer iets maken voor Danique en knutselde een voetbalembleem voor deze fanatieke sportvrouw. Piet S. maakte voor mij een weegschaal en die kan ik zeker weer wel gebruiken!! Toos maakte voor Rowie een oorbellendoosje. En last but not least, Joke maakte voor Piet C. een kunstig Porsche embleem. En zo was het kringetje rond en kwam ons surprise-avondje weer tot een geslaagd einde.

Gewoon wij

  1. Nog geen reacties.