Start > Auto / Motor > Schakelen vandaag?

Schakelen vandaag?

26 juni 2009

Ik ben in de gelukkige situatie dat ik met allebei onze fijne auto’s naar mijn werk mag rijden. Op maandag en vrijdag met de Honda en op donderdag met de Renault. Op zich is dat natuurlijk hartstikke fijn, maar het is ook wel eens ongemakkelijk. In de Honda hoef je namelijk niet te schakelen en in de Renault dus wel. Ik stapte gisterochtend vrolijk in de Renault en drukte zoals altijd op het knopje om hem te starten. Helaas, deze keer startte hij mooi niet. Een beetje verdwaasd keek ik om me heen, hij heeft ons nog nooit laten staan. Toen ik eens rondkeek stond er op het dashboard: Ontkoppel of zet in neutraal. Beetje vreemd, want dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Maar goed, ik ben gehoorzaam en doe wat mijn auto zegt. Dus ik zet hem vrij en probeer het opnieuw. Gelukkig maar, hij laat me weer niet in de steek vandaag. Zo, nu in zijn achteruit en op weg naar Breda. Toen ik dat wilde doen hoorde ik een hartverscheurend krrrrrrr. Oeps, tijd om wakker te worden nu geloof ik. Ik moet mijn linkervoet in combinatie met mijn rechterhand gebruiken!! Toch best verwarrend, in de Honda hoeft dat niet. Onderweg wilde ik een lekkere soepele bocht naar rechts maken, maar moest net een beetje meer afremmen. Wat doet die auto nu weer, hij hopt allemaal zo. Oh wacht, dat is waar ook, ik moet schakelen vandaag.

Andersom geldt eigenlijk precies hetzelfde. Vandaag reed ik dus met de Honda en moest plotsklaps remmen. Geheel op de automatische piloot met rechts remmen en links…BONK. Oh nee, ik heb geen linkerpedaal en van die pook moet ik afblijven!!!

Het zal allemaal best wel wennen, maar af en toe ben ik toch een beetje in de war. En nee, dat komt niet omdat ik een vrouw ben!!!

Auto / Motor

  1. Zoontje
    | #1

    Mij zal dat ook nooooit gebeuren want…ik heb geen auto.

    Gr,

  2. Hans
    | #2

    Ja, ik weet het, maar de voorzet was zo perfect, dat ik het niet kon nalaten om hem in te koppen. Uiteraard weet ik wel beter en weet dat je een geweldige chauffeur bent!!!
    Je paps.

  3. Patriesja
    | #3

    Ik voelde je reactie natuurlijk al aankomen Johnnie A, vandaar mijn allerlaatste opmerking. Ik wilde je gewoon even te snel af zijn. Maar paps, zo’n typisch mannelijke opmerking had ik van jou natuurlijk nooit verwacht!!!

  4. Hans
    | #4

    Ik rij het hele jaar in een automaat. Als mijn auto in de garage staat krijg ik een vervangende auto mee en dan moet ik schakelen. No problem at all, maar ja ik ben een man.

  5. toos en piet
    | #5

    Ach ja alles moet je leren he maar niet op een oude fiets,maar ik moet zeggen eens een automaat altijd een automaat,ik hoor het nog wel.grt piet.

  6. John
    | #6

    Jammer van je allerlaatste opmerking, typisch een vrouw die ontkent dat het niet komt omdat je een vrouw bent. Ik denk…nee ik weet zeker…dat je mannetje dat probleem niet heeft! :-)