Start > Algemeen > Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

30 juni 2009

We zijn bezig met de afwerking van het afdak/schuurtje. Zondag heeft Patriesja de onderste twee planken zwart geschilderd, de onderste rand van de muren zijn immers ook zwart. Ik heb vandaag de dakgoot in elkaar gezet en gemonteerd. Als we de regenton hebben gekocht zet ik de regenpijp er aan, dan is dat ook weer af. Patriesja gaat de wand verder afschilderen (wit) en voor mij staan er nog twee dingen op het programma, namelijk de elektra en de deur van het schuurtje.

Verder heb ik zondag nog hulpveren onder de Renault gemonteerd. Met 7 man + dakkoffer is dat waarschijnlijk geen overbodige luxe. Sterker nog, zelfs alleen in de auto merk je al dat het voor Renault zo karakteristieke ‘deinen’ een stuk minder is als je over drempels rijdt. Verder stond er op het keuringsrapport een aandachtspunt, de achterremblokken. Toen ik door de wielen keek leek me dat ook wel, die waren niet zo dik meer. Bij het demonteren van de wielen en remklauwen bleek echter dat ze nog ruim de helft waren. Overbodig dus eigenlijk, maar ik heb er toch de nieuwe opgezet. Dan kunnen we weer even vooruit. Wel grappig dat ze bij de keuring dus ook niet zo goed kijken. Ik vond het al opvallend, de auto is 4500 km geleden getrakteerd op een grote beurt, inclusief distributieriem. Ik was al bang dat ze het bij de dealer niet zo nauw genomen hadden, anders hadden ze die remblokken toch ook wel gezien? Maar goed, het blijkt dus dat de Renault dealer wel goed oplette, de keurmeester niet.

Ik wil alleen nog even een afspraak maken om de airco opnieuw te laten afvullen. Volgens mij zit er iets te weinig in en eigenlijk moet dat toch om de zoveel tijd vervangen worden. Dan is hij dus helemaal klaar, ruim op tijd voor de vakantie!

Algemeen

  1. Tony
    | #1

    Je dochter rijdt er ook weleens in. Vandaar dat ik er een met remmen heb genomen :-)

  2. Hans
    | #2

    Remmen???? Je hebt toch een auto om te rijden!!!!!