Archief

Archief voor augustus 2011

Hamsteren

25 augustus 2011

Danique heeft de laatste weken van haar vakantie nog behoorlijk wat geld verdiend en zo’n ‘enorm’ bedrag jeukt dan natuurlijk ontzettend in je spaarpotje. Na de eerste uitbetaling wist ze zeker dat ze een nieuwe mobiel wilde gaan kopen, ze had er zelfs al eentje gevonden op Marktplaats. Ik probeerde haar duidelijk te maken dat ze dan gelijk helemaal blut zou zijn en er zelfs geen geld meer overbleef om beltegoed te kopen. De teleurstelling was groot maar, verrassend genoeg, ook weer snel vergeten. De volgende dag wist ze namelijk zeker waar ze het aan uit wilde geven, een hamster leek haar helemaal het einde. Tony en ik probeerden haar nog op andere gedachten te brengen, maar ze leek erg zeker van haar zaak. Gedurende ons gesprekje kwam Tony op het geweldige idee om haar een hamster te beloven als ze dertig dagen haar slaapkamer netjes opgeruimd zou houden. Het is daar namelijk altijd een gigantische puinhoop en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Als ze deze opdracht zou volbrengen, konden we er wel van uitgaan dat ze echt heeeeel graag een hamster wil. Inmiddels is er een week verstreken, de dagen worden afgestreept op een schoolbordje. En ik moet zeggen, iedere keer als ik nu haar kamer binnen loop, kan ik mijn ogen niet geloven.

Mijn handtekening heb ik onder een, door Danique opgesteld, contract moeten zetten, dus ik kan er ook echt niet meer onderuit. De kans wordt met de dag groter dat we over een paar weken gezinsuitbreiding gaan krijgen. Ik heb haar trouwens beloofd dat ze er van mij een hamstertje bij krijgt, met z’n twee is tenslotte gezelliger dan alleen.

Edit: Ondertussen wordt natuurlijk al volop nagedacht over een geschikte naam voor die kleine beestjes. Danique zelf gaat tot nu toe voor Lucky en Happy, mij lijkt Rock en Roll erg swingend, maar Inge kwam zojuist met het grappigste idee tot nu toe: Geer en Goor.

Beestjes, Kids

Gillette Fusion Proglide

16 augustus 2011

Vorige week zag ik een tweet van Wehkamp in mijn timeline. Ze gaven gratis scheerapparaten weg en alles wat je daarvoor hoefde te doen was het apparaat een weekje testen en daarna een review schrijven op hun site. Ik heb natuurlijk gelijk gereageerd, een gratis scheerapparaat sla ik niet af. Diezelfde avond zat ik met Tony op internet te zoeken naar een afbeelding van ons cadeautje. We waren enorm verrast toen we zagen wat Wehkamp bedoelde met ‘een gratis scheerapparaat’! Je kan er een batterij in stoppen zodat hij hetzelfde geluid nabootst, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wij noemden dit vroeger toch gewoon ‘een scheermes’! Om het nog een beetje goed te maken hadden ze er wel een fles scheerschuim bij gedaan, maar zelfs dat kon ons ‘kat in de zak gevoel’ niet meer wegnemen. Maar goed, Tony kan helemaal los met de Gillette Fusion Proglide en mag daar nog een glad verhaaltje over schrijven ook.

Algemeen

Gewoon een erg leuke dag

10 augustus 2011

Nadat ik vanmorgen alle vuilniszakken aan straat had gezet, ben ik met Daphne naar La Morgana gefietst. Ze doet deze week mee aan de Zomerspelen en voelt zich helemaal thuis in het Oosterse dorpje. Daarna ben ik met Danique eens lekker gaan winkelen. Uiteindelijk kwamen we tevreden weer thuis, we waren goed geslaagd en hadden bovendien gratis wasmiddel en wasverzachter, een vakantiecheque van 100 euro en een aantal kortingsbonnen voor diverse pretparken gescoord. Maar Danique was nog lang niet uitgeshopt, daarom zijn we vanmiddag op de fiets gestapt op weg naar Oosterhout. En dat was hartstikke gezellig, Danique en ik hebben lekker gesnuffeld in de uitverkooprekken en wederom vonden we precies wat we nodig hadden en nog een beetje meer. Na een bezoekje aan de ortho stapten we met een heel blij gevoel weer op de fiets, ook omdat we nu wind mee hadden.

Eenmaal thuis heb ik gelijk een grote pan bami gemaakt en we moesten zelfs nog een beetje haasten om op tijd aan ons avondprogramma te kunnen beginnen. Daphne moest weer terug naar La Morgana en Tony had afgesproken om zich te gaan bewijzen op de kartbaan. Met Danique ben ik doorgereden naar Femke, waar ze een nachtje wilde gaan logeren. Daar kwam het gesprek op het ‘mislukte’ vakantiebaantje van Danique. Het toeval wilde dat de moeder van Femke, bij een boer een stukje verderop in de straat, een bord ‘vakantiewerk’ in de tuin had zien staan. We zijn er gelijk met z’n allen heen gereden en Danique is meteen aangenomen. Alleen even een formuliertje invullen en dan mag ze morgen gelijk beginnen met bessen plukken. Kan ze in de laatste twee weken van de vakantie een mooi centje bijverdienen om nog eens lekker te gaan shoppen.

Gewoon wij

Vakantiemodus

7 augustus 2011

Ik kom maar moeilijk op gang nu alle kinderen nog vakantie hebben. Koken, wassen, stofzuigen … ik heb er allemaal gewoon nog geen zin in. Ook werken valt nog een beetje zwaar, het lijkt wel of al mijn collega’s nog op vakantie mogen of zijn. Ben wel aan een strak sportschema begonnen, aantal keer per week half uurtje op de crosstrainer en buikspieren trainen. Voorlopig zonder resultaat overigens …

Danny’s operatie-afspraak van 25 augustus had ik al met een vraagteken op de kalender gezet en dat had ik goed aangevoeld. Afgelopen week werd ik gebeld door het ziekenhuis, het gaat nog even niet gebeuren. Ze hadden even over het hoofd gezien dat er die datum nog een arts op vakantie is en die moet er echt bij zijn. Ik had er dus al rekening mee gehouden, maar jammer is het weer wel. De afspraak kon verzet worden naar begin september, maar dat lijkt me niet helemaal goed gepland zo aan het begin van het nieuwe schooljaar. Ik moet nu dus eind augustus zelf even bellen om een nieuwe afspraak te maken. Herfstvakantie misschien??

Morgen begint voor Daphne een week Zomerspelen. Schietgebedje voor droog weer zal wel niet helpen, maar ik ga het toch proberen.

Gewoon wij