Archief

Archief voor september 2011

Afdelingsuitje

25 september 2011

Ieder jaar krijgen we een bepaald bedrag van onze bazin om met de afdeling iets leuks te gaan doen. Omdat we niet zo heel veel te besteden hebben, is het nog een hele klus om iets te vinden wat een beetje leutig is. Uiteindelijk had het feestcomitee bedacht om een potje te gaan boerengolfen. En zo gebeurde het dat de afdeling Vakanties en Evenementen afgelopen dinsdag even niet bereikbaar was. Aan mij trouwens de eer om mee te mogen rijden naar Etten-Leur met Suus, in haar Citroën DS3 van 1 dag oud.

Bij aankomst aldaar zijn we begonnen met een kopje koffie en een flinke punt appeltaart met slagroom. Daarna werden we in teams verdeeld en nam ‘de boer’ nog even de spelregels met ons door. We kregen allemaal een stok met een klompje eraan, een bal en ook nog een plattegrond om de tien holes te kunnen vinden tussen de schapen en de enorme koeienvlaaien. Na afloop hadden we nog een gezamenlijke barbecue, ook dat zat bij de prijs inbegrepen. Zo kon ik na een leuke, gezellige middag met een goed gevulde maag weer naar huis in (met) een maatje groter, de gloednieuwe Citroën DS4 van Jeroen.

Gewoon wij

Speelland

18 september 2011

In het kader van een uitwisselingsproject kwamen gisteren Kim en Britt een dagje bij ons op bezoek. We wilden dan natuurlijk wel iets leuks gaan doen en kwamen op het idee om weer eens een keertje naar Speelland te gaan. Vroeger kwamen we daar regelmatig, maar dat was inmiddels jaren geleden. Met een wagen volgeladen, vol met jonge meiden vertrokken we dus gisterochtend naar Hilvarenbeek. Geen zomerse temperatuur trouwens deze keer, een beetje fris zelfs maar wel droog. De dames en heer hebben zich prima vermaakt in de speeltuin, met een waterpistool, op de pony, in de botsbootjes en op de trampoline. En waar onze dochters vroeger nog te klein waren om te karten, mochten ze nu wel een paar minuten stoer door de bochten. Het bewijs zie je hier, hier en hier. Na een middagje speelplezier hebben we thuis met z’n allen frietjes gegeten. Tot de volgende keer Kim en Britt, misschien zijn jullie dan groot genoeg gegroeid om ook te karten!

Gewoon wij

Wie is Snoesje, wie is toch dat snoesje?

17 september 2011

En gisteren was het dan zover, de dertig dagen waren eindelijk voorbij. Danique heeft het er de afgelopen tijd maar druk mee gehad. Ze moest natuurlijk haar slaapkamer steeds netjes opruimen en ondertussen ook nog tijd vrijmaken om op Marktplaats op zoek te gaan naar een paar Russische dwerghamsters. Uiteindelijk vond ze twee hamstervrouwtjes die op zeven augustus in ‘s-Hertogenbosch waren geboren. De planning was dat we die gisteravond op zouden gaan halen. Deze week las Danique echter op internet het volgende bericht:

‘Zoals je hierboven kunt lezen is het mogelijk om twee Russische dwerghamsters van hetzelfde geslacht samen te houden, maar dit is niet zonder risico’s en kan mogelijk fout gaan met een eventuele dodelijke afloop. Denk daarom twee keer na indien u overgaat tot het aanschaffen van twee of meer dwerghamsters!

We vertrokken gisteren dus naar ‘s-Hertogenbosch om niet twee maar één hamster op te halen. Ook de naam werd op het laatste moment nog gewijzigd, in plaats van Lucky en Happy werd het nu kortweg Snoesje. En voor dit snoezige Snoesje is natuurlijk alleen het allerbeste goed genoeg. Speciaal voor haar werd een riante villa klaargezet en deze hoeft ze nu met helemaal niemand te delen.

Beestjes, Kids

Toch nog een beetje zomer

10 september 2011

Vorig weekend hebben we nog een paar dagen in de Eifel rondgereden en dat was helemaal geweldig. Mede natuurlijk dankzij de schitterende omgeving en het prachtige weer, perfekte omstandigheden voor een aantal pitstops voorzien van eiscaffee. Ook onze luxe hotelkamer en uitgebreid ontbijtbuffet maakten dat we weer super genoten hebben van onze mini-break. En laten we dan vooral ‘oma Joke’ niet vergeten, die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.

Voor vandaag had ik een dagje Bobbejaanland gepland, met z’n allen een dagje weg om mijn verjaardag te vieren. En alweer konden we genieten van een zomers temperatuurtje.  Een beetje ongewoon waren wel de wachtrijen voor de diverse attracties, dat hadden we in het Belgisch pretparkje niet eerder meegemaakt. Uiteindelijk hadden we aan het eind van de dag toch de meeste rollercoasters en wildwaterbanen wel gehad. Na afloop zijn we in Baarle-Nassau nog een puntzak patattekes gaan eten om de dag feestelijk af te sluiten.

Ietwat teleurstellend was wel de prijs die op mijn Staatslotcadeautje gevallen is. Maar ik ben ervan overtuigd, ooit zal 10 september mijn ‘lucky day’ zijn! En van een hoop kinderen die samen Lang Zal Ze Leven voor me zingen kan ik gelukkig ook behoorlijk gelukkig worden, daar kan geen miljoentje tegenop. Alhoewel …….. :-)

Gewoon wij