Archief

Archief voor juli 2012

Brouwershaven

8 juli 2012

Nu de vakantie voor de kinderen begonnen is, heb ik het ook wel een beetje gehad. Dus na vier dagen achtereen gewerkt te hebben was ik wel toe aan een verzetje. Vrijdagochtend kwam Inge ons halen om een paar dagen naar Zeeland te gaan. Joke en Bregje waren daar vorig weekend al heen gereisd, dus we besloten er een gezellig meidenweekendje van te gaan maken. Met een beetje passen en meten kregen we alle spullen die je op een boerencamping nodig hebt (of misschien ook niet) in de auto van Inge.

Tegen de middag kwamen we aan in Brouwershaven en hebben we onder het genot van een kopje koffie toegekeken hoe de meiden hun tentje op gingen zetten. Daarna zijn we, met de tot onze beschikking staande Volkswagens, naar Renesse gereden waar we een paar uurtjes op het strand hebben doorgebracht. Tegen etenstijd zijn we naar de vakantiemarkt in het centrum gegaan en hebben daar gelijk een patatje gegeten. Toen zijn we terug naar de camping gereden voor een gezellige spelletjesavond. En op zo’n avond moet dan natuurlijk het ultieme vakantiespel ‘Jongensnaam Meisjesnaam’ gespeeld worden. Nadat we alle letters van het alfabet hadden gehad, was het tijd voor de meiden om hun tentje op te gaan zoeken. Maar toen kwamen de veertig plussers pas net lekker op gang. De eerste fles wijn kwam op tafel en zo werd het voor mij wel erg makkelijk om mijn steeds lolliger wordende tegenstanders te verslaan met ‘Duizenden’. Tijdens een potje ‘Mens Erger Je Niet’ werd door Joke en Inge de tweede fles wijn leeggedronken en waren spelregels niet meer van belang.

Ik dacht dat ik inmiddels moe genoeg was om lekker te gaan slapen, maar dat viel nog behoorlijk tegen. Mijn luchtbed lag op zich best lekker, maar was helaas niet voorzien van elektrische deken. Uiteindelijk lag ik met shirt, joggingbroek en sokken aan onder mijn dekbed, maar nog steeds kon ik niet warm worden. Ik heb mijn vestje om mijn ijskoude voeten gewikkeld en de badjas van Bregje nog gebruikt als extra deken, maar dat mocht allemaal niet baten. Ik was koud en bleef koud. Ondertussen heb ik maar liggen luisteren naar het enorme gesnurk van een Duitser even verderop, het tevreden geronk van mijn schoonmoeder, Inge die een paar keer haar slaapvertrek verliet om naar het toilet te gaan, een Duits meisje dat huilend om haar moeder riep, vliegtuigen die overkwamen op weg naar een WARM land en vogeltjes die vrolijk fluitend mijn humeur probeerden te redden.

Eindelijk was het tijd om op te staan en  Joke en Inge vertrokken naar de winkel om verse broodjes te halen. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om in het vroege zonnetje een beetje op temperatuur te komen.  Na ons gezamenlijke ontbijt zijn we naar Burgh Haamstede gereden en hebben daar een beetje gewinkeld en een enige echte Zeeuwse bolus gegeten. We wilden graag nog even op het strand liggen, maar nadat Inge, Bregje, Danique en Daphne de omgeving verkend hadden, besloten we toch maar weer terug naar Renesse te gaan. Na een heerlijk dutje met mijn voeten in het warme zand en een koud ijsje zijn we terug naar de tent gereden. Daar hebben we genoten van een eenvoudig maar heerlijk vakantiediner en zo kwam ons meidenweekendje alweer ten einde. Kopje koffie tot besluit en met Guus Meeuwis en schoolkrijtjes terug naar huis.

Foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5, foto 6, foto 7, foto 8, foto 9.

Gewoon wij