Archief

Archief voor januari 2013

Op de schaats of op de slee, ik doe er niet aan mee

20 januari 2013

Ik doe op het moment mijn best om de dagen door te komen, maar dat valt me erg zwaar. Mijn lichaam functioneert nu eenmaal beter als het een beetje warmer is. En op dit moment is echt alles te koud, het stuur van de auto, de wc bril, het water dat uit de kraan komt, de kleren die ik ‘s morgens aan wil trekken. Het is te koud om te fietsen, te koud om te wandelen, te koud om op mijn crosstrainer te gaan staan en mijn buikspieren vinden het ook te koud om getraind te worden. Mijn nagels breken van ellende af en mijn lippen beginnen steeds meer op schuurpapier te lijken. Iedere dag kijk ik wel tien keer op www.weeronline.nl om te kijken of het einde van deze ellendige winterse periode al in zicht is. Je kunt dus wel zeggen, kou beheerst op dit moment mijn hele leven.

De laatste jaren lijkt het dan ook nog gebruikelijk te zijn dat er een dik pak van die witte, koude, viezigheid naar beneden dwarrelt. Dat plakkerige goedje heeft dan ook nog de gewoonte om wekenlang op mijn stoepje te blijven liggen en iedere keer neem ik me voor om een sneeuwschuiver te gaan kopen, maar ik blijf het toch steeds weer uitstellen. Ik wil mijn geld helemaal niet uitgeven aan iets wat ik niet leuk vind. Maar van de andere kant zou dat juist het keerpunt kunnen zijn. Waarschijnlijk verlopen de komende tien jaar weer sneeuwloos als ik er dan eindelijk eentje aan zou schaffen. Als je je paraplu meeneemt gaat het immers ook nooit regenen!!

‘Volgens cijfers en classificatie van het KNMI waren de winters tussen 1998 en 2008 vrijwel allemaal ‘zacht tot buitengewoon zacht’. Dit is niet gebaseerd op de gemiddelde temperatuur, maar op het zogeheten Hellmann-getal – de optelsom van alle temperaturen onder nul.’ Mijn vermoeden werd vandaag door www.nu.nl nog bevestigd. Mijn kinderen hadden tot een paar jaar geleden nog nooit sneeuw gezien, zelfs nog nooit een echte winter meegemaakt. Zo lag de gemiddelde temperatuur over december, januari en februari in de vier voorgaande winters ongeveer 2 graden lager dan in de winters tussen 1998 en 2008.’ Mijn voorstel is als volgt: ze weten nu wat sneeuw en vrieskou is. Gooi er eind van de week nog even een elfstedentocht tegenaan, dan hebben we dat ook maar gehad. En vanaf volgend jaar gewoon weer ‘back to normal’?!

Gewoon wij

Was januari maar vast voorbij …..

5 januari 2013

De maand december hebben we nog afgesloten met een ritje naar de Ardennen. Het was een beetje een koude, natte, winderige dag dus we hebben besloten dat we volgende keer maar eens een dagje gaan plannen ergens in mei als de zon hoog aan de hemel staat. Wat natuurlijk wel lekker is en uiteraard niet mag ontbreken op zo’n winterse dag is een warme chocomel met slagroom en een enorme bak Belgische patatjes met Belgische mayonaise.

De laatste avond van 2012 hebben we samen met Piet, Inge en Bregje doorgebracht bij Joke. Al sjoelend, etend en drinkend was het erg snel 24.00 uur en kon het nieuwe jaar beginnen!

En na die gezellige decembermaand komt dan iedere keer weer opnieuw die ellendige, oneindige januarimaand. De kerstversiering wordt weer opgeruimd en de winter moet nog beginnen terwijl ik eigenlijk al aan de lente toe ben. Wat me op de been houdt is het feit dat we over minder dan een half jaar al op vakantie gaan!

Gewoon wij