Archief

Archief voor augustus 2009

Knuffelwasje

30 augustus 2009

KnuffelwasjeZe worden dol!Vandaag mochten alle knuffeltjes van Danique en Daphne rondjes draaien in de wasmachine. Het koetje, schaapje, spookje, hondje, aapje en diverse beertjes werden vanmorgen netjes bovenop elkaar gestapeld en daarna gingen de zusjes voor het raampje zitten. ‘Kijk Danique, poppetje zit naar buiten te kijken’. ‘Kijk Daphne, witte beer ruikt aan Flip’s kontje’. Danique heeft een rood poppetje dat eigenlijk nooit in de wasmachine mag omdat ze vindt dat haar allerliefste knuffeltje dan stinkt. Maar dat is natuurlijk niet zo!! Ik heb er net nog aan geroken en ze ruikt weer heerlijk fris. Dat poppetje kan zonder risico weer met Danique naar bed. Toen ze een beetje dolgedraaid waren mochten ze, heerlijk liggend op hun buikje, van het zonnetje genieten. En terwijl de knuffies samen aan het opdrogen waren, ben ik maar eens begonnen met het beitsen van de schutting. Ondertussen was Tony de stroom aan het aanleggen in de tuin. Het schijnt namelijk zo te zijn dat er zaterdag een tuinfeestje aan zit te komen, dus de feestverlichting zal branden!!

Gewoon wij

Zomerspelen

26 augustus 2009

ZomerspelenDeze week worden in Dongen voor de 49e keer de Zomerspelen georganiseerd waar meer dan 1.700 kinderen aan meedoen. Deze kinderen worden verdeeld in groepen met een verschillend thema. Zo zit Daphne deze week met de schatzoekers in de jungle en Danique zit bij buurtvereniging Ons Stoepke en krijgt de koningin op bezoek. Gedurende de week speelt er dus een spannend verhaal, waar de kinderen helemaal in op gaan.

Zo werd Daphne vanavond verwacht op het junglefeest, maar dat liep helemaal verkeerd af. De held van het verhaal werd op het eind van het feest namelijk ontvoerd door een slechterik met een wit masker en een grote zwarte cape, die volgens Daphne verdacht veel leek op het enge mannetje uit het Franse spookhuis. Ze was dus helemaal in tranen toen ik haar op ging halen. Nooit eerder had ik zo’n verdrietige tijger gezien.

Het is dus de bedoeling dat ze morgen met z’n allen de ontvoerder op gaan sporen en hem daarna ‘afvoeren, afvoeren, afvoeren’!! De vraag is alleen of Daphne daarbij zal zijn, want toen ik haar naar bed bracht zei ze heel overtuigend: ‘Ik ga morgen echt niet naar de Zomerspelen!’

Kids

Zand Almere

23 augustus 2009

zand2zand3Gistermiddag om 13.15 uur vertrokken we met z’n allen richting Dussen om Inge en Bregje op te gaan halen voor Zand Almere. Net als vorig jaar reden we ook nu weer verkeerd. Almere is namelijk niet alleen, je hebt Almere Hout, Buiten, Stad, West, Haven en waar vind je dan in godsnaam het strand van Almere? Gelukkig had Inge een landkaart meegenomen, want aan een navigatiesysteem heb je op zo’n moment ook niet zoveel. Toen hadden we het behoorlijk snel gevonden en konden we een plaatsje voor de auto’s gaan zoeken.

Toen we op het strand waren aangekomen zagen we al gelijk dat het dit jaar veel drukker was dan de vorige keer. Dat vonden we wel een beetje jammer, maar van de andere kant zijn er dan ook meer mensen die je op je gemak van top tot teen kan bekijken. De meisjes wilden al snel zelf op ontdekkingstocht. We spraken af om elkaar om 17.30 uur weer te treffen bij de rodeostier. Toen ze terugkwamen hadden ze al van alles meegemaakt. Ze waren in een palmboom geklommen en hadden in een grote bal gezeten waar ze mee over het water konden lopen. De jongens liepen ondertussen een beetje verloren rond.

Wij hadden tijdens onze strandwandeling een podiumtrailer gevonden van Guitar Hero waar je je op kon geven om een liedje te zingen, samen met een drummer en een gitarist. Dat vonden de meiden helemaal super, dat wilden ze zeker gaan doen. Ze moesten helaas wel een tijdje wachten voor ze aan de beurt waren (ondertussen was Blof helaas al weer naar huis, dus die hadden we mooi gemist) maar de meiden wilden dolgraag hun eigen ‘Five minutes of Fame’. Ik moet zeggen dat ik het super dapper van ze vond om op zo’n podium te gaan staan met publiek. Ik doe het ze zeker niet na, maar zij hebben ervan genoten.

Daarna hebben we een heerlijke puntzak friet met mayonaise gegeten. En toen was het wachten op Jan Smit (zonder Yolanthe, met Damaru). De meisjes besloten dat ze dan nog wel een keertje in de bal over het water wilden lopen. Een tijdje later kregen we een sms’je van Danique ‘We staan helemaal vooraan’. We waren helemaal trots op onze meiden, die zorgen er toch iedere keer maar weer voor dat ze het hartstikke leuk hebben. Nu konden ze Jan Smit van heel dichtbij bekijken. De jongens wilden zich nu natuurlijk niet laten kennen en probeerden langs de waterkant ook wat dichter bij het podium te komen. En ook zij wisten een plekje te bemachtigen waar ze het goed konden zien. Even later zijn wij ook die kant opgelopen, maar zover als onze kinderen zijn we niet gekomen. Maar gelukkig zong Jan lekker hard, dus we konden het goed horen en hebben net zo hard meegezongen.

Toen het concert van Jan Smit afgelopen was hebben we nog even op het strand staan zingen en dansen op de Sky Radio Afterparty. Rond middernacht vonden we het tijd worden om terug naar de auto te lopen. We hebben genoten en de kinderen waren het er allemaal over eens: ‘Volgend jaar gaan we weer naar Zand Almere!!!’

Gewoon wij, Kids

Daphne’s beurt

19 augustus 2009

Daphne maakt een kopje koffieGisteren was het de beurt aan Daphne om mee te gaan helpen in de Smulsluis. Ze keek er al de hele week naar uit. Ik had wel een beetje mijn twijfels of het met Daphne zo goed zou gaan als met Danique vorige week. En toen om 18.00 uur de telefoon ging dachten we ook gelijk dat het Hans of Nel zou zijn om te vragen of we alsjeblieft Daphne zouden kunnen komen halen. Het was inderdaad Hans, maar met een andere vraag. Hij vroeg of we na sluitingstijd misschien zin hadden om met z’n allen nog even over de Oosterhoutse kermis te lopen. Dat leek ons best een goed idee, dus om 19.45 uur zijn we naar Oosterhout gereden.

Ondertussen dat Hans en Nel de cafetaria nog aan het schoonmaken waren, hebben wij een lekker ijsje gegeten. Met Daphne was het ook best goed gegaan, ze wist precies waar alle prullenbakken stonden en ze had bovendien 1,90 euro fooi gekregen.

Rond 21.00 uur zijn we naar het centrum van Oosterhout gereden. De kinderen leefden zich uit op de kermis en we hebben op een terras nog gezellig een biertje gedronken. Op weg terug naar de auto trakteerde Hans nog op oliebollen. Was een verrassend leuke dinsdagavond.

Kids

Vakantie 2009

15 augustus 2009

vakantie2009Ons vakantieverslag is klaar. We zijn er heel wat uurtjes mee bezig geweest, maar we vinden dat het wel hartstikke leuk is geworden. Ga met je muis over ‘vakantie 2009′ in het balkje hierboven (naast ‘Over ons’) en je kunt van elke dag lezen wat we gedaan hebben en foto’s kijken.

Veel lees- en kijkplezier.

Gewoon wij

Spoedgevalletje

12 augustus 2009

De planning was perfect. We zouden lekker op vakantie gaan, we zouden maandag terugkomen en dinsdag werd Danny in het ziekenhuis verwacht voor zijn operatie. Maandagochtend ging de telefoon, het ziekenhuis aan de lijn. Er was een spoedgevalletje tussengekomen en de operatie kon niet doorgaan. Er was een kleine kans dat het misschien donderdag nog zou lukken, ze zouden woensdagmiddag nog terugbellen. We rekenden er al helemaal niet meer op dat het nu nog door zou gaan en dat was maar goed ook. De afspraak is nu verzet naar 17 december, dus dat duurt helaas nog een tijdje. Mijn vakantie trouwens niet meer, die is morgen voorbij.

Gewoon wij

Vakantiebaantje

11 augustus 2009

Smulsluis1SmulsluisOnze buren hebben een cafetaria in Oosterhout en vandaag kwamen ze vragen of Danique het misschien leuk zou vinden om met ze mee te gaan en een beetje te helpen in de zaak. Dat vond ze natuurlijk hartstikke leuk, dus ze deed haar haar in een staart, trok haar schoenen aan en weg was ze al. Rond 21.00 uur kwamen ze terug, ze had het helemaal naar haar zin gehad en ze had goed meegeholpen. Ze mocht mensen bedienen die buiten zaten te eten, ze mocht de snacks pakken en in het frietvet gooien. Ze had ijsjes en milkshakes gemaakt en ook nog een frikandel speciaal (met iets teveel mayonaise). Ze had zelfs afgewassen!! Volgende week mag Daphne een dagje meedraaien in de cafetaria, ik ben benieuwd of dat ook zo goed zal gaan.

Kids

Vakantieverslag

11 augustus 2009

Zo, daar zijn we dan weer. Onze vakantie is jammer genoeg alweer afgelopen. Wat vliegen de dagen voorbij als je lekker vrij bent. De eerste week lijkt het nog wel mee te vallen, maar voor je het weet begin je al aan de tweede week en dan zie je het einde heel snel naderen. Maar we hebben in onze vakantie niet stil gezeten. We hebben van iedere dag een verslagje gemaakt voor degene die benieuwd is wat we allemaal gedaan hebben en dat gaan we proberen deze week hier neer te zetten.

Gewoon wij