Frankrijk 2013

15 augustus 2013

Ons eerste uitstapje was naar Roses in Spanje. Via de prachtige kustweg langs Collioure, Port Vendres, Banyuls-Sur-Mer en Cerbere naar de grens. Van daaruit via Portbou langs Colera door het binnenland naar Roses. De eerste week was het nog erg rustig met toeristen maar het plaatsje is daarom niet minder leuk!

Na een wandeling langs het strand en winkeltjes was het tijd voor wat verkoeling. Onder een boom vonden de dames die, natuurlijk met een lekker ijsje!

Na ons uitstapje naar Roses hebben we een lekkere rustdag gehouden bij de caravan en natuurlijk het strand. En na dat relaxen en rusten was het tijd voor wat aktie in de vorm van een wandeling. We zaten tegen de Pyreneeën aan dus daar was ook onze wandeling. We zijn gestart in Port Vendres en van daaruit hoog, heel hoog, de bergen in.

Natuurlijk rusten we op zijn tijd met wat drinken en eten of fruit. Ook Rowie kan dat waarderen.

Het was een mooie wandeling door de natuur. Eerst nog aangelegde tuintjes, daarna de wildernis. Danique was erg onder de indruk van sommige bloemen!

Via paden gingen we hoger en hoger, het dorpje werd kleiner en kleiner….

En dan kom je op een hoogte waar paden geen paden meer zijn. Hieronder zie je wat we zoals tegenkwamen aan ‘pad’.

Halverwege de route zagen we op een andere berg een toren. De eerste foto is ingezoomd, de tweede niet.

Rowie vroeg me hier hoe ver we eigenlijk nog moesten lopen. Ik vermoedde om de eerste berg heen en daar moest ze eigenlijk toch wel van zuchten…. “Maar toch niet die berg van die toren he” vroeg ze nog. Neeeee, was mijn antwoord, dat kan nooit, dat haal je niet eens in een dag. Foutje…. de toren zat dus wél in de wandeling!

Na wederom een dagje strand besloten we om maar eens te gaan winkelen in Argeles-plage, daar waren we nog niet geweest. Het stadje op zich was vrij klein maar dat kon Rowie en Patriesja niet deren zoals je ziet.

Inmiddels waren mijn moeder en Bregje aangekomen in Blanes in Spanje. We hadden afgesproken hen daar op te halen en dan een dagje Barcelona te gaan doen. Barcelona dus….

Ohhhh hoe gemeen. Iemand had Patriesja’s lievelingstasje gekocht…. daar stond hij!

We hadden er nooit van gehoord en kwamen er toevallig bij uit omdat ik wat drinken wilde kopen en een kraampje zag. Achteraf was het zeer de moeite waard, de overdekte fruitmarkt (en meer) in Barcelona.

Behalve fruit verkopen ze er dus ook allerlei dingen van onder de zeespiegel.

Snoep hebben ze ook, waarschijnlijk voor alle toeristen-kindertjes…

En uiteraard kun je er ook gewoon geitenkoppen kopen. Wat zou je zonder moeten?

Na de fruitmarkt zijn we verder over “la Rambla” richting zee gelopen. Hier staan vele levende beelden zoals we ook kennen van de Amsterdamse Dam. De eerste die we tegenkwamen wekte wel wat argwaan bij Patriesja. Achteraf niet voor niets, na lang observeren bleek het een wassen beeld te zijn, een speciale die tegen de hitte kan!

Voor een euro wilde ze wel met deze op de foto. Wel een beetje eng!

Toen we dichter bij zee kwamen ging het steeds harder waaien. Hier kun je zien hoe hard…

Een andere dag, ‘s avonds lekker nog even golfen bij “Exotic golf Argeles-Plage”. Mooie omgeving!

De volgende keer laat ik de spelregels thuis, te gevaarlijk. Hier had ik Patriesja net verteld dat je na 6x missen moet stoppen en 8 punten moet opschrijven. Niet leuk!

En hier doe ik het even voor. Mini-golf betekent niet dat je niet flink moet uithalen…. Toch?

Na 8 dagen moesten Joke en Bregje alweer naar huis. Ze moesten om 10:00 uur uit het hotel maar de bus zou pas om 19:30 uur komen. We hebben ze daarom nog maar een dagje gezelschap gehouden. De jonge dames zijn nog even in zee gaan afkoelen. Rowie ging om ‘bepaalde redenen’ niet in zee. Zielig he?

Weer een keer aktie, deze keer in “Argeles Adventure”. Hartstikke gaaf vonden ook de meiden.

Bij een warm land horen ijsjes en die hebben we geregeld genomen. Hier op een zwoele avond op een terrasje in Argeles.

Een van de laatste dagen hebben de dames alvast zonnebrillen uitgekozen voor volgend jaar!

En de laatste dag, voor Bella betekende dat nog een paar uur bakken aan het strand.

Geen reacties mogelijk.