Archief

Archief voor februari 2012

Huisdier nummer 3

29 februari 2012

Daphne is vorige maand een ‘elfje’ geworden en ze wilde haar verjaardagsgeld graag uitgeven aan … jawel, een hamster. De zoektocht op Marktplaats kon dus weer beginnen. Al snel vonden we een prachtige kooi en toen moesten we natuurlijk nog op zoek naar een bewoonster. Daphne wilde graag een meisjeshamster, want die zijn volgens haar veel liever en dat is waarschijnlijk ook wel zo. Gisteravond konden we dan ons nieuwe huisdiertje op gaan halen. We belden aan bij een enthousiaste mevrouw met een passie voor hamsters en alles wat daar op lijkt. Nadat ze ons alle eekhoorns, muizen en verschillende soorten hamsters had laten zien, was het moment gekomen voor Daphne om een keuze te maken. En dat valt niet mee als een heleboel hamsters je aankijken en naar je piepen: ‘kies mij’ ‘kies mij’! Over de kleur hoefde ze in ieder geval niet meer na te denken, het moest een witte worden. En het is gelukt, mag ik jullie voorstellen aan huisdier nummer 3, haar naam is Lola maar we noemen haar Meis(sie). Voor de duidelijkheid, de linker is natuurlijk Snoesje van Danique!

Beestjes, Kids

Calorieën beheersen mijn leven

22 februari 2012

Brooddieet, Sonja Bakker, yoghurtdieet, ik probeer van alles maar afvallen wil helaas niet echt lukken. Het besef is gekomen dat ik het met lijnen alleen niet ga redden, maar dat ik ook actief bezig zal moeten zijn. Een paar maanden geleden hebben we een Wii aangeschaft met daarbij een Wii Fit Plus pakket inclusief Balance Board. Erg leuk om te doen en ik was met plezier iedere dag een half uurtje bezig. Op een dag ging het zo goed dat ik in mijn enthousiasme dacht dat ik wel 20 minuten kon joggen. Halverwege gebeurde er iets in mijn enkel waardoor ik eigenlijk niet meer verder kon, maar ik wilde natuurlijk niet opgeven en heb de resterende tijd strompelend afgemaakt. Niet zo heel slim blijkt nu, een paar weken later. Nog steeds kan ik niet goed lopen en volgens mijn moeder heb ik mijn achillespees overbelast. En het is niet dat ik mijn moeder niet geloof, maar ik begin af en toe te denken dat een bezoekje aan de dokter noodzakelijk is, want het ongemak begint nu wel heel erg lang te duren. Het enige wat me nog tegenhoudt is de gedachte dat ik dan mijn tenen bloot moet geven, ik heb namelijk al vanaf mijn jeugd een ‘tenentrauma’ (mijn moeder begrijpt vast precies wat ik bedoel). Ondertussen gaat mijn gewichtsobsessie gewoon door, Tony heeft nu een app op mijn telefoon geïnstalleerd die alle calorieën optelt die ik zo op een dag tot me neem. En wacht ik vol ongeduld af tot mijn enkel het weer doet zodat ik ook een beetje kan gaan sporten ….

Gewoon wij

Girls Night Out

5 februari 2012

Daphne is zaterdag 28 januari 11 jaar geworden en dat moest natuurlijk ook met een paar vriendinnetjes gevierd worden. Omdat de jarige job een enorme fan is van de ‘Hoe overleef ik’ boeken van Francine Oomen, leek het me een superleuk idee om naar de gelijknamige musical te gaan die gisteravond in Theater de Bussel te zien was. Tony had een paar weken geleden al een originele uitnodiging gemaakt, zodat de vriendinnetjes gisteren precies op tijd arriveerden om met z’n allen frietjes te eten. Daarna zijn we vertrokken naar Oosterhout en hebben genoten van een vrolijke musical vol liefde, liedjes en survivaltips.

Na afloop organiseerde  Theater de Bussel een te gekke Afterparty. Er was een DJ zodat de feestbeestjes even lekker konden dansen. Je kon je nagels mooi laten lakken, je prachtig op laten maken of je haar laten doen. Ook kon je op de foto als een echt covermodel. Er was ook gezorgd voor lekkere hapjes en heerlijke alcoholvrije cocktails. Na afloop van de Girls Night Out kregen de meiden allemaal nog een goodiebag mee naar huis. Volgens Daphne was dit echt het allerleukste verjaardagsfeestje ooit. ‘Waar is dat feestje? Daar was dat feestje!’

Kids