Archief

Archief voor april 2009

Dagje weg

29 april 2009

Vandaag ben ik met mijn meisjes lekker een dagje weg geweest. Danny zou eigenlijk ook meegaan, maar hij bedacht zich op het allerlaatste moment. Dus het werd een meidendagje, samen met Joke, Inge en Bregje. Van tevoren een grote tas volgestopt met drinken, koekjes, ballen en natuurlijk ook mijn fototoestel. Daarna konden we op weg naar de Drunense Duinen. We hadden bedacht dat de meiden daar lekker hutten konden bouwen, met de bal konden spelen en in het zand konden rollen. Maar na een half uurtje hadden ze het eigenlijk wel gezien en wilden ze liever naar de speeltuin even verderop. Ze beloofden nog dat ze niet te lang weg zouden blijven en weg waren ze. Daar zaten we dan, ongemakkelijk op een matje in het zand. Na een tijdje hebben we alle spullen maar weer verzameld en zijn we de kinderen achterna gegaan. We hebben heerlijk op het terras bij de speeltuin gezeten en genoten van een drankje en een ijsje. Alle meiden konden na een paar uur dus weer tevreden naar huis, met de belofte dat we dit binnenkort nog een keertje zouden gaan doen.

Gewoon wij, Kids

FAMILIE Update

27 april 2009

Nick & SuzanOch och, kijk nu hoe lief. Patriesja was een beetje aan het rondklikken op Hyves en kwam via Nick bij zijn vriendinnetje terecht. En wat zag ze daar? Deze leuke foto van prille liefde. Het viel Patriesja op dat krabbels van Nick naar Suzan een beetje ontbreken. Navraag leerde dat hij zijn vriendinnetje lievers SMS’t. Want, zo zei hij, dan kan niet iedereen meelezen. Ja hey Nick! Daar is nu Hyves juist voor, dan kunnen we op de hoogte blijven.

Ik zou het bijna jammer vinden dat ik niet meer zo jong ben. Wat was dat leuk vroeger. Ja, nu hoor ik jullie denken dat ik toch ook samenwoon met mijn jeugdvriendinnetje! Dat is ook wel zo, maar die is heus zo lief niet meer als vroeger hoor.

Dat geloven jullie niet? Geeft niet, ik heb bewijs. Tegenwoordig maakt ze van deze gebaren, ook naar mij!

Gewoon wij, Kids

Logeetje

26 april 2009

We hebben iemand te logeren en hij mag de hele week blijven. Mijn zus gaat met man en kinderen een weekje naar het warme, zonnige Belgie en Flo komt dus gezellig bij zijn broer op bezoek. Ze waren heel blij om elkaar weer te zien want het was tenslotte alweer veel te lang geleden. En het was weer als vanouds. Ze stoeien, knuffelen, zoenen en drinken weer uit hetzelfde bakje. Net als vroeger toen ze nog een puppy waren. Alleen konden ze het gestoei vroeger eindeloos volhouden en zijn ze tegenwoordig na een kwartiertje uitgeput.

We hebben ze gelijk maar weer eens samen op de foto gezet, ze zijn namelijk erg knap en fotogeniek. En als je trouwens heel goed kijkt zie je op de achtergrond dat we al een flink stuk van ons terras klaar hebben.

Algemeen

Fietsexamen

23 april 2009

Danique moest vanmorgen fietsexamen doen. Ze moest hiervoor een stukje door ons mooie dorp fietsen. Ze had de route al een paar keer gereden, dus ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan. Tussen de middag belde ze me dolgelukkig op, ze had foutloos gereden!! En omdat ze vorige week ook het theoretische gedeelte al zonder fouten had gemaakt, mag ze dus binnenkort bij onze Burgemeester op bezoek.

Echt wel knap gedaan Danique, ik ben apetrots op je!!

Kids

Ziekenhuis

22 april 2009

Vandaag had Danny een afspraak met Dr. Damen, de plastisch chirurg in het Elisabeth Ziekenhuis. Vorig jaar september heeft hij de eerste operatie gehad om zijn aangeboren aangezichtsverlamming te herstellen. Ze zijn toen zeven uur bezig geweest om de zenuwen uit zijn kuit te halen en in zijn gezicht aan te sluiten. Die zenuwen hebben daarna tijd nodig om aan te groeien en contact te maken. We zijn inmiddels zeven maanden verder en het is nu tijd voor de volgende operatie.

Ze gaan nu een stukje spier uit zijn bovenbeen halen en dat moet dan weer aan de nieuwe zenuwen worden vastgemaakt. Deze operatie, die door drie chirurgen zal worden uitgevoerd, zal vierhonderd tachtig minuten gaan duren!! Helaas is de wachtlijst op dit moment zeven maanden, maar omdat Danny in september naar de brugklas gaat, gaan ze proberen om hem eerder in te plannen. In het ergste geval valt de operatie dus in onze vakantie en moeten we dit jaar een keertje overslaan!

Kids

Mc Donald’s

19 april 2009

Danique en Daphne zitten sinds een paar maanden op handbal. Daphne heeft nog niet zoveel wedstrijden mogen spelen, Danique al wel wat meer. Maar allebei hebben ze nog geen doelpuntje kunnen maken.

Aangezien de meisjes graag weer eens een keertje bij Mc Donald’s wilden gaan eten, hebben we gisteren de volgende deal gesloten. Als Danique of Daphne een doelpunt zou maken, zouden ze daarmee een Happy Meal kunnen verdienen. De wedstrijd van Daphne werd gisteren afgelast, dus de kans dat we zouden gaan was al gelijk een stuk kleiner. Vandaag rustte dus een zware last op Danique’s schouders. Maar dat was niet aan haar te zien, ze ging er vanaf het begin helemaal voor. Ze gooide zelfs een paar keer de bal richting het doel. Dat had ze hiervoor nog nooit gedaan! Een keer raakte de bal zelfs de lat, maar helaas, het verlossende doelpunt wilde niet vallen. Ze hadden geen wisselspelers, dus op het einde van de wedstrijd was ze oververhit en bekaf.

Danique, Daphne en ook Rowie waren wel een beetje teleurgesteld, maar onze afspraak blijft voorlopig dus nog even staan. Aan de inzet lag het vandaag niet, dus het gaat vast niet lang meer duren voordat het eerste doelpuntje gescoord gaat worden. Volgende week weer een nieuwe kans meiden!!

Kids

De vervanger

18 april 2009

audiEn daar is hij dan, de verwachte tijdelijke vervanger van de Peugeot. Net op tijd, want de dealer belde dat de Peugeot ook weer klaar is. De Audi is inmiddels bij de leasemaatschappij op mijn naam gezet, dus deze zal wel blijven tot de Honda ooit eens arriveert. Niet heel veel extra’s in deze Audi overigens, zoals je ziet niet eens velgen. De 2.0 FSi is wel een prettige en soepele motor, dat heeft ie dan wel weer mee. Deze 150 PK ten opzichte van de 82 van de Ford maken toch wel een verschil. Niet eens om veel harder te rijden, wel veel krachtiger onderin.

Dan nog even een update over onze tuin. We hebben inmiddels het fietsenhok helemaal betegeld. Wederom zijn we heel blij met Hans en Nel. We hebben namelijk alle rommel uit de tuin opgeruimd en veel zwart zand afgegraven. Dat zou normaal een keer of 6 naar de milieustraat rijden betekenen. Maar Hans en Nel hebben de vijver leeggepompt en willen hem als plantenbak gaan gebruiken. Dat is een bak van 3×4 meter en 2,5 meter diep. Dat is 30 kuub die ze moeten zien te vullen, en daar kwamen wij in beeld!

Wij hadden immers nogal wat puin, stenen, hout en grond liggen en Hans zag wel iets in die rommel. We hebben op wat planten en dakleer na alles in die hele grote kuil gestort. Dat was maar eenmaal rijden voor de rest, dus bedankt beste buren!

Auto / Motor, Huis enzo

Nieuwe buren

14 april 2009

Het huis naast ons heeft eindelijk nieuwe bewoners. Anderhalf jaar heeft het te koop gestaan, maar vorige week was het dan eindelijk zover. De verhuiswagen stond voor de deur en de nieuwe buren waren gearriveerd. De kinderen hadden al meteen kennis gemaakt met ‘Hans en Nel’ en vandaag kwamen ze zich ook aan ons voorstellen. Voor de kinderen brachten ze gelijk een speeltentje en een hele stapel cd’s mee. Dus die waren al gelijk dol op Hans en Nel.

Het toeval wil nu dat ze vandaag een vijver van wel twee meter diep aan het leegpompen waren, waar ze een bloembak van willen maken. Aangezien wij dus behoorlijk wat zand kwijt moeten voordat we kunnen gaan bestraten, heb ik gelijk maar aangeboden of ze misschien van ons zwart zand gebruik willen maken. Het gat is heel groot en nog veel dieper, dus we mogen alles dumpen. Dus ook wij zijn bij deze al dol op Hans en Nel.

Of zoals Tony eerder zei: ‘Met Hans en Nel, botert het wel.’

Algemeen

Ach gut, een raampje!

13 april 2009

De wand met een raampjeWe zijn weer een stukje verder met ons afdak en/of berghok en/of fietsenhok. Zoals je op de foto kunt zien (klik op plaatje voor vergroting) is de wand tussen het hok en het afdak inmiddels dicht. We hebben er nog een raampje in gemaakt want dat staat zo leuk. Het bloembakje hangt er al onder, de luikjes komen er nog naast. Hoezo vakantie gevoel! Dat de wand een beetje netjes is geworden is eigenlijk nog een mooie meevaller. We hadden namelijk een tijd terug een goedkope waterpas gekocht.

Een goedkope ja, want wat moet je met een dure? Nou… dat kan ik je wel even uitleggen! Ik twijfelde al of het raampje er recht in zat maar na tweemaal controleren kon het eigenlijk niet fout. Mijn vader zei immers ook altijd al: Zeker weten door zuiver meten. Maar toen we de rabbatdelen van 3,6 meter waterpas aan het spijkeren waren bekroop me toch een onaangenaam gevoel. Het was half zes en Hornbach zou nog open moeten zijn. Dus wij met gang naar Tilburg voor een waterpas. Eenmaal terug in de tuin was dat een wijze beslissing. Ik heb het raampje nog maar even gedemonteerd en er nu WEL waterpas ingezet. Bij nameten van de rabbatdelen bleek de afwijking bijna 7 cm op 3,6 meter!

De volgende stap is nu dus echt het vlak maken van de grond, geel zand erin en bestraten maar. Dat hebben ik en Patriesja nog nooit gedaan dus maar even afwachten hoe dat gaat worden. Van de andere kant, een afdak of berging hebben we ook geen van beiden ooit gezet en die staat er nu toch maar mooi wel. Zoals gewoonlijk: wordt vervolgd.

Huis enzo

Pasen

12 april 2009

Mijn vader en moeder hebben me veertig jaar geleden laten dopen, in de tweede klas mocht ik mijn communie doen en in de zesde klas ben ik ook nog gevormd. Dat zou dus moeten betekenen dat ik precies kan vertellen wat de achterliggende gedachte van Pasen eigenlijk is. Dat is dus eerlijk gezegd niet zo. Voor mij betekent Pasen gewoon eieren schilderen, ze daarna verstoppen en als we ze dan allemaal gevonden hebben gaan we ze met z’n allen opeten.

Nou heb ik een paar collega’s die ook precies begrijpen wat de bedoeling van Pasen eigenlijk is. Toen ik afgelopen Goede Vrijdag op mijn werk aankwam vond ik een briefje op mijn bureau waarin stond dat ze voor iedereen een zakje eieren hadden verstopt. Ik ging natuurlijk gelijk op zoek, maar vond vooral zakjes die voor mijn andere collega’s waren verstopt. Net toen ik dacht dat ze mij waarschijnlijk waren vergeten zag ik ze gelukkig liggen tussen de bladeren van onze mooie Zonnebloemplant.

Speciaal voor de foto heb ik drie eitjes bewaard. De rest was heerlijk!!

Algemeen