Archief

Archief voor april 2011

Kleine reorganisatie

28 april 2011

Een paar weken geleden vierden we Tony’s 46e verjaardag en ook toen was het al heerlijk weer. We hebben die woensdagavond met z’n allen lekker buiten gezeten. De volgende dag bedacht ik me dat het eigenlijk jammer is dat we achter in de tuin een mooie loungeset hebben staan en dat we daar zelden gebruik van maken. Ik heb gelijk de bank en stoelen opgepakt en eens bekeken of er genoeg ruimte was om die dichterbij het huis te zetten. Het paste wel, maar was een beetje aan de krappe kant. Ik bedoel, we zaten met onze knieën tegen de tafel.

Ik bedacht dus het plan om een stukje bloembak af te breken zodat we alles wat ruimer weg konden zetten. Ik heb eerst nog geprobeerd of ik daar misschien gelijk zelf aan kon beginnen, maar voor deze klus waren mannenspierballen nodig. Loeizware tegels van 60 x 40 moesten afgebroken en opnieuw gelegd worden, dus dat kon ik echt niet alleen. Gelukkig snapte mijn mannetje dat dit een spoedklus was en hij ging vrijwel gelijk aan de slag.

Naast het bankje wilde ik graag een paar bloembakken neerzetten en daar had ik afgelopen maandag alvast bloemetjes voor meegenomen. Ik had ook al wel in mijn hoofd wat voor bloembakken ik graag wilde, maar bij Van Cranenbroek waren die helaas uitverkocht. Gelukkig hadden ze ook leuke tweedekeus bloembakken en ik ben superblij met het eindresultaat.

Gewoon wij

Zomerse Paasdag

24 april 2011

Het houdt niet op, we blijven maar genieten van het zomerse lenteweer. Zaterdag hadden we nog wel een druk dagje voor de boeg. ‘s Morgens eerst nog de laatste boodschappen in huis gehaald voor het Paasontbijt en daarna zijn we naar de milieustraat gereden. We hadden nog een hoopje afval liggen, waaronder Sloebers mandje. Daarna zijn we naar Dussen gereden om Danique weg te brengen, ze mocht een nachtje bij Bregje gaan logeren. Altijd lastig om daar weer weg te komen, maar we moesten echt tijdig vertrekken want Daphne moest om 17.30 uur naar een verjaardagsfeestje. En zo hadden wij mooi een paar uurtjes vrij om even op de motor te stappen. Na een rondje Hoogstraten zijn we in Rijen een frietje gaan eten, daar hadden we trouwens ook een afspraakje met Mark en Joy om weer eens bij te kletsen tijdens een kopje koffie en een appelflap. We moesten wel de tijd in de gaten houden, want Daphne moest natuurlijk wel op tijd weer opgehaald worden.

Vandaag kwamen onze familieleden op bezoek voor het inmiddels traditionele Paasontbijt. Ik heb nog tot vanmorgen getwijfeld of we binnen of buiten zouden eten en uiteindelijk heb ik natuurlijk toch voor buiten gekozen. Precies op tijd stonden alle tafels en stoelen klaar en konden we allemaal een geschikte zitplaats zoeken, uit de zon of uit de schaduw. Na het ontbijt heb ik nog eieren verstopt, gewoon omdat dat nu eenmaal zo hoort. Eind van de middag vertrok iedereen weer huiswaarts en wij hebben toen nog een klein relaxmomentje gepakt in onze loungeset. Het ontbijtje was bij iedereen weer gezakt, dus we besloten de tafel te gaan dekken voor een lekker gourmetje. Was een warme, zonnige, lekkere, geslaagde 1e Paasdag.

Gewoon wij

Dappere dochters

17 april 2011

Op alweer een mooie zaterdag zaten alle dochters braaf te laptoppen in de bank. Ik moest nog even naar de supermarkt om de voorraadkast weer aan te vullen en besloot Daphne met me mee te nemen. Danique en Rowie hadden het al een tijdje over een baantje voor de zomervakantie, maar ze vonden het supereng om op pad te gaan. Ik heb ze dus een beetje moed ingesproken en na nog wat getreuzel zijn ze vertrokken. Onderweg belden ze nog een keertje om te vragen hoe ze het nu precies aan moesten pakken. Ondertussen zat ik met Tony hier te hopen dat het ze zou gaan lukken, maar we hadden er eerlijk gezegd niet zo veel vertrouwen in. Ze zijn allebei nogal onzeker en/of verlegen, juist daarom gunnen we ze dat succes van harte. Na een paar uur kwamen ze teruggefietst. Ze probeerden ons nog even voor de gek te houden, maar dat hielden ze niet lang vol. Het was ze gelukt! Ze kunnen deze zomer aan de slag bij VOF de Goeije Kroon om aardbeien te gaan plukken. We zijn echt supertrots op onze meiden.

‘s Avonds zijn we met Inge en Bregje naar Gooische Vrouwen geweest. Het was een film vanaf 9 jaar dus ook Daphne mocht mee, al heeft zij volgens mij niet alle grapjes helemaal begrepen. Ik vond hem in ieder geval enorm lollig.

Vandaag ben ik al vroeg opgestaan om te genieten van de volgende mooie dag. De meisjes wilden graag naar de jaarmarkt, maar daar hadden wij niet zo heel veel zin in. Gelukkig zijn ze inmiddels ook wel groot genoeg om alleen te gaan. Met de portemonnee in de tas vertrokken ze met z’n drietjes en kwamen een paar uurtjes later weer terug. Wij hebben in die tussentijd nog wat klusjes in en om het huis gedaan en ook nog even snel een kopje koffie bij de buren gedronken.

Gewoon wij

Een onverwacht motorritje

9 april 2011

We zaten vanmorgen in ons tuintje lekker te genieten van het zonnetje, toen Joke ineens door de poort kwam. Ze kwam gezellig een kopje koffie drinken en vroeg ons gelijk of we al plannen hadden voor vandaag. Ook wilde ze weten of we misschien zin hadden om een ritje op de motor te gaan maken. Daar hoefden we niet zo heel lang over na te denken, ons antwoord was natuurlijk volmondig JA. Danique had net afgesproken om de hele dag naar haar vriendinnetje te gaan, dus Joke zou Daphne dan meenemen voor een fietstocht naar Dussen.

Nadat we een vreugdedansje hadden gemaakt, zijn we snel vertrokken en hebben een mooie route gereden. In Alphen Gld. (gelukkig niet in Alphen a/d Rijn) hebben we een tussenstop gemaakt op een terrasje. Onderweg genoten we van prachtige bloesembomen en dartele lammetjes in de wei. We hebben ook weer heel veel mooie huizen gezien vandaag, waarvan er trouwens opvallend veel een bordje ‘Te Koop’ in de tuin hadden staan. Als je zo’n middagje over de dijken rijdt, kom je ook eigenlijk tot de ontdekking dat Nederland nog lang niet volgebouwd is. Nog plek genoeg voor ons om ergens een mooi klein huisje te bouwen met een garage, een kippenhok en onze eigen lammetjes in de wei.

Gewoon wij

Dagje Amsterdam

3 april 2011

Gisteren zijn we in de middag vertrokken naar de hoofdstad. Ze hadden mooi weer voorspeld en tot mijn verbazing bleek het dat ook inderdaad te zijn. We hebben eerst door het centrum gelopen, maar dat vind ik persoonlijk niet zo bijzonder. Veel te druk en de winkels in Amsterdam zijn uiteindelijk allemaal hetzelfde als in iedere andere stad. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de beroemde  negen straatjes, gelijk een stuk rustiger en veel gezelliger lopen langs de mooie grachten. Maar wat ik vooral erg leuk vind aan Amsterdam is gewoon een beetje rondhangen op de verschillende pleinen. Met iets te eten en te drinken erbij lekker neerploffen op een bankje en naar al die opvallende mensen kijken.

‘s Avonds hebben we nog een evening canal cruise door de grachten gemaakt. Dat was supermooi, vooral toen het laatste half uur alle lampjes aangingen. Heel apart ook om te zien hoe bijna al die grote statige panden op elkaar leunen. Ze staan hartstikke scheef en ik vind het een wonder dat ze gewoon overeind blijven staan.

Maar we moeten echt nog een keer een dagje terug. De meiden willen dolgraag eens binnen kijken bij Anne Frank, de jongens willen natuurlijk op De Wallen gaan gluren en een keertje door De Jordaan en naar het Waterlooplein lijkt me ook best gezellig.

Gewoon wij