Archief

Archief voor maart 2009

Creatief

30 maart 2009

naaimachineVorige week had ik weer eens een ouderavond. Alleen voor Danique en Daphne deze keer, want voor Danny is het nu natuurlijk niet meer nodig. Met de meiden gaat het hartstikke goed op school en dat is iedere keer weer fijn om te horen. De juf van Danique wilde ook nog even vermelden dat mijn dochter zo vreselijk creatief is. Nou had ik dat zelf ook al regelmatig gezien en dat verbaast me steeds opnieuw. Dat heeft ze namelijk echt NIET van mij. Afgelopen weekend kwam ze thuis van een papaweekendje met een cadeautje. Ze had van haar stiefmams een naaimachine gekregen. Daar was ze dolgelukkig mee en we zijn gelijk naar oma gefietst om hem aan de praat te krijgen. Toen we weer thuis waren werd gelijk de kledingkast van Daphne geplunderd omdat daar vast wel dingetjes in liggen die inmiddels te klein zijn geworden. Daar worden nu dus allerlei nieuwe kledingstukken van gemaakt. Zelfs sokken met een gat erin worden onder de naaimachine gelegd. Ik voorspel voor Danique dus een carriere als beroemd kledingontwerpster. Aan deze foto kunnen we dan later zien hoe het allemaal begonnen is.

En dan nog even heel iets anders. Het is verrassend hoe interessant je plots bent als je in een mooie nieuwe, blinkende, flitsende auto op je werk verschijnt. Mannen blijven even staan om te kijken wie er toch uit die prachtige bolide komt stappen. Haha, it’s just me, leuke auto he mannen!!

Kids

Het wordt beter

28 maart 2009

Deze week hebben we niets gedaan aan het afdak. Het heeft eigenlijk heel de tijd geregend, ook vandaag. Ik heb nog een ander karwei, het stuurhuis vervangen van de Ka van mijn schoonzus. Dat stuurhuis ben ik vandaag gaan halen en zal een dezer dagen bij goed weer het stuurhuis gaan vervangen.

Het schijnt morgen al beter te worden, en als het droog blijft wil ik eens op het dak gaan kijken. De bovenste rij moet nog afgemaakt worden en de laatste 5 rijen shingles moeten nog gekit worden. Ik kan dan gelijk eens kijken of ik het lek boven kan krijgen. Mocht dat niet zo zijn dan heb ik er goede hoop op dat enkele dagen zon op de shingles alles oplost. Of ben ik nu weer te optimistisch?

Algemeen

Autotest.nl

24 maart 2009

Lancia Delta 1.4 T-Jet

Ik denk dat ik van dit blog maar eens een autoblog ga maken. Door mijn superbetrouwbare Peugeot is dit alweer de derde leenauto dit jaar. Als eerste heb ik ruim een week in een Opel Corsa 1.4i gereden. Leuke auto hoor, rijdt lekker maar niet iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Bij de tweede was het al een beetje anders, dat was een VW Golf 14 TSi. Wat een heerlijk autootje is dat. Mooi, snel en zowel relaxed als sportief te berijden. Lees meer…

Auto / Motor

Testdag

23 maart 2009

Gisteren hebben we dus ons dakje erop gelegd en we waren natuurlijk erg benieuwd of het ook waterdicht zou zijn, vooral omdat we geen tijd meer hadden om alles af te kitten. Daar hoefden we niet zo heel erg lang op te wachten, het regende vandaag gelukkig hard en lang. Een mooie testdag dus. Helaas hebben we een lek, waarschijnlijk moeten we er een heel stuk afhalen en opnieuw beginnen. Misschien toch maar een professionele daklegger inschakelen??

Huis enzo

Vrije avond

22 maart 2009

We zijn op dit moment hartstikke druk in de tuin bezig, maar af en toe moet je natuurlijk ook even iets doen aan je sociale contacten. Zo doe ik al bijna 25 jaar (oeps!!) mee aan de dartcompetitie hier in Dongen. Vroeger was ik dus wekelijks in de kroeg te vinden, tegenwoordig ietsje minder vaak. Maar ik vind het nog steeds erg leuk als ik weer eens een avondje mee kan doen. Afgelopen vrijdagavond was het dus zover. Dartpijltjes opgezocht, dartkleren aangedaan, nog wat dartgeld in mijn zak gestopt en toen kwamen mijn dartvriendjes me ophalen. We hebben helaas net verloren met 7-6, maar het was wel gezellig. Ook omdat iedereen de hele avond lekker binnen kon blijven, want van een rookverbod hadden ze hier nog nooit gehoord!!

Algemeen

Uitgeput op de bank

22 maart 2009

Na een dagje hard werken zitten we nu alletwee uitgeput op de bank. Of uitgeput is eigenlijk een verkeerde woordkeuze, afgebrand is beter. Beide hebben we zere knieen en rug. Och och, de leeftijd he! Om een uurtje of drie kwamen Wendy en Erik even kijken en Erik zou Erik niet zijn als hij niet even mee zou helpen. We wilden het vandaag dicht hebben dus dat was een welkome aanvulling.

Toen ze naar huis wilden gaan hebben we ze snel even lekker gemaakt met een bordje friet (je weet wel, uit die mooie friteuse) en wat snacks. Daar trapten ze in en Erik heeft het nog even mee afgemaakt. Top!

Huis enzo

Het afdak: Update

21 maart 2009

Het dak hebben we helemaal dicht en het fietsenhok is er aangezet. Het begint dus echt wat te worden. Danny vraagt om de 2 minuten of de shingles er op mogen en anders vraagt hij wat hij dan wel kan doen.

Daarom heb ik telkens de platen maar goed gelegd en na enkele spijkers Danny de boel af laten spijkeren. Verder heb ik hem de palen vast laten zetten aan de grondankers. Dan had hij wat te doen tenminste!

De shingles heb ik vrijdag al gehaald. Ik moet nog wel wat kit en daknagels hebben. Gelukkig is Hornbach in Tilburg morgen open. Ik probeer er dus om 10 uur te staan. Dan ben ik om half 11 weer terug en kan ik aan de gang. Ik zou graag morgen het dak dicht hebben, de regen komt er weer aan begreep ik. Met een beetje mazzel morgen een foto van een geheel zwart dak!

Huis enzo

Kinderlogica?

17 maart 2009

Vanmorgen ging ik Danique en Daphne naar school brengen en toen we buiten kwamen zag Danique een schuin afgezagen stuk van een dakplaat liggen. Ze vond dat we voortaan onze dakplaten beter ergens anders konden kopen, want Karwei was maar een slechte bouwmarkt. Die verkopen tenslotte allemaal hartstikke scheve dakplaten. Toontje had hem helemaal recht moeten zagen!! Zou ze deze wijsheden helemaal zelf bedacht hebben of zou ze misschien een onderonsje hebben gehad met onze bouwvakker???

Huis enzo, Kids

Weer wat opgeschoten

15 maart 2009

Even een kleine update. Vandaag hebben we de balkenlaag afgemaakt. Daarvoor moest het dak van het oude schuurtje alvast worden gesloopt. Later op de dag ben ik platen gaan halen en leggen en heeft Danny de rest van het schuurtje afgebroken.

Het dak is nog niet helemaal dicht dus, maar het begint er al op te lijken. Hopelijk hebben we het morgen wel dicht!

Huis enzo

Bob de Bouwer(s)

14 maart 2009

Kunnen wij het maken? NOU EN OF! We hebben hard gewerkt:

Zoals je ziet zijn we een aardig eind opgeschoten. De Karwei is morgen open dus dan gaan we dakplaten halen. Als we dan morgen ook het oude schuurtje afbreken kunnen we misschien het hele afdak al dicht leggen. We zullen ons best doen, morgen dus een update misschien.

Huis enzo