Start > Algemeen > Pasen

Pasen

12 april 2009

Mijn vader en moeder hebben me veertig jaar geleden laten dopen, in de tweede klas mocht ik mijn communie doen en in de zesde klas ben ik ook nog gevormd. Dat zou dus moeten betekenen dat ik precies kan vertellen wat de achterliggende gedachte van Pasen eigenlijk is. Dat is dus eerlijk gezegd niet zo. Voor mij betekent Pasen gewoon eieren schilderen, ze daarna verstoppen en als we ze dan allemaal gevonden hebben gaan we ze met z’n allen opeten.

Nou heb ik een paar collega’s die ook precies begrijpen wat de bedoeling van Pasen eigenlijk is. Toen ik afgelopen Goede Vrijdag op mijn werk aankwam vond ik een briefje op mijn bureau waarin stond dat ze voor iedereen een zakje eieren hadden verstopt. Ik ging natuurlijk gelijk op zoek, maar vond vooral zakjes die voor mijn andere collega’s waren verstopt. Net toen ik dacht dat ze mij waarschijnlijk waren vergeten zag ik ze gelukkig liggen tussen de bladeren van onze mooie Zonnebloemplant.

Speciaal voor de foto heb ik drie eitjes bewaard. De rest was heerlijk!!

Algemeen

  1. Wendy
    | #1

    Mijn meisjes vertellen me tegenwoordig hoe het allemaal zit met die feestdagen. Ook handig hoor! Leren ze natuurlijk op school, want van mij worden ze wat dat betreft niet echt wijzer…

  2. John
    | #2

    Aha, dat verklaart het. :-)

  3. Patriesja
    | #3

    Tegenwoordig noemen ze dat groep 4, maar toen ik mijn communie deed noemden ze dat nog tweede klas. Ik ben ook al een ouwe knar, weet je.

  4. John
    | #4

    Deden ze vroeger al in de tweede klas communie?

  5. Zoontje
    | #5

    Hoihoi,

    Haha leuke actie :D

    Gr,