Start > Gewoon wij > Onze trouwdag

Onze trouwdag

26 december 2009

GetrouwdKoudOnze ‘huwelijksreis’ zit er op, we zijn weer thuis. Maar omdat er niet zoveel mensen bij waren, is het misschien toch nog leuk om te beschrijven hoe onze huwelijksdag is verlopen. Om 7.00 uur liep de wekker af, het was nog pikkedonker. We zijn samen uit bed gegaan en hebben de kinderen wakker gemaakt: ‘Opstaan, we gaan trouwen’. Ze dachten echt dat we een grapje maakten, maar even later stond Wendy voor de deur om wat foto’s te maken. Ze twijfelden nog steeds een beetje, maar de meisjes trokken toch maar snel hun nieuwe jurkjes aan.

Op het allerlaatste moment had ik ook voor mezelf nog een jurkje gekocht, want ik had bedacht dat ik toch geen bruid in een spijkerbroek wilde zijn. Wendy ging de haren van de meiden invlechten en de mascara en nagellak werd tevoorschijn gehaald. Een paar minuten te laat arriveerden we uiteindelijk bij het stadhuis. Wendy had nog een klein boeketje voor me geregeld, ik voelde me bijna een echt bruidje. De gemeente-ambtenaar die ons in de echt moest gaan verbinden was helaas met haar verkeerde been uit bed gekomen. Ze wilde niet dat er tijdens de plechtigheid iemand achter haar ging staan en maakte ons duidelijk dat het niet de bedoeling was dat we met zoveel mensen waren gekomen. Ik vertelde haar dat ik van tevoren nog gevraagd had of onze kinderen erbij aanwezig mochten zijn, maar het was duidelijk dat ze me niet geloofde.

In de korte tijd dat wij binnen zaten en JA moesten zeggen, had Erik blikjes achter onze auto gehangen en ‘Just Married’ op de achterruit geplakt. Het begon bijna op een echte bruiloft te lijken. In de sneeuw hebben we nog wat foto’s gemaakt en daarna zijn we samen met onze getuigen weer naar huis gereden. Daar aangekomen bleek dat Wendy in het diepste geheim onze ouders ingelicht had. Ze stonden ons al op te wachten en strooiden bloemetjes en gooiden rijst. We hebben daarna samen koffie gedronken en de taart aangesneden die Wendy speciaal voor ons had laten maken. Zo’n anderhalf uurtje later was het tijd om naar onze vakantiebestemming te gaan vertrekken. En ook al wilden we er eigenlijk niks speciaals van maken, mijn zussie heeft er toch nog een bijzondere dag van gemaakt. Namens de heer en mevrouw Donders, hartstikke bedankt!!!!

Gewoon wij

  1. Wendy
    | #1

    Nou heel graag gedaan hoor! Ben blij dat jullie het leuk vonden.

  2. moederke
    | #2

    was echt ‘n verrassing en ‘n leuk idee van wendy. Werd het toch nog iets byzonders. Voor jullie was het natuurlijk toch al byzonder.

  3. danique
    | #3

    het was een leuke dag.en een leuk stel.