Start > Gewoon wij > Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

22 januari 2011

Begin van de week stuurde Jeroen (mijn teamleider) een mailtje rond met de vraag of iemand vandaag zou kunnen komen helpen. Er werd een bijeenkomst georganiseerd voor voorgedragen stafleden en ze hadden iemand nodig die de vrijwilligers binnen wilde laten en mee kon helpen in de keuken. Ik twijfelde wel een beetje, maar ik voelde me toch ook verplicht om dat eens een keertje te doen. Toen ik het thuis vertelde, vroeg Danique gelijk of ze dan misschien met me mee mocht. Ze moet dit schooljaar namelijk tien uur maatschappelijke stage doen en het leek haar wel geschikt om die tijd bij de Zonnebloem door te brengen. Jeroen vond het gelukkig ook een heel goed idee, dus zo vertrokken we vanmorgen gezellig samen naar Breda om te gaan werken.

Het eerste uur moesten we achter de receptie zitten om de deur open te maken voor alle vrijwilligers en ze de weg te wijzen. Na een uurtje hebben we de tent op slot gedaan en zijn we naar boven vertrokken. In de keuken was schijnbaar hulp nodig voor het dekken van de tafels en het opruimen van de rommel. Uiteindelijk was onze hulp, voor mijn gevoel, een beetje overbodig en hebben we het nogal rustig aan gedaan de hele dag. Maar Danique heeft zich uitstekend vermaakt. Het allerleukst vond ze het om met de koffiekar het gebouw rond te rijden om alle koffiekopjes weer op te halen. Ook vond ze het geweldig om eens op mijn bureaustoel achter mijn computer te zitten. Toen we weer naar huis vertrokken, namen we een tas vol met overgebleven cake en een grote bak zelfgemaakte soep mee (zonde om weg te gooien toch). Jeroen heeft haar al een vakantiebaantje aangeboden, dus Danique heeft vandaag besloten dat ze over een paar jaartjes gewoon gezellig bij mij komt werken.

Gewoon wij

  1. Hans & Leny
    | #1

    Wat een geweldige ervaring moet dit zijn geweest. Samen met je moeder op stage. Ik neem aan datmoeder apetrots is geweest op haar dochter.
    Wij zijn in ieder geval wel heel erg trots op Danique.